Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky uz se tam zacina neco dit ale je to na uplnym zacatku. Bolesti neustavaji ty mam porad nekdx horsi nekdy lepsi. Do toho jsem ted po vysetreni zacala lehce krvacet tak nevim jestli to neni ta zatka
@leniiisek5 tak to jsi dobra ze muzes psat ja tak tak vydrzela stat. Ale mas to dlouhe co chudino, tak snad uz to ted nabere obratky. Vydrzzzzzz vysledek stoji za to ![]()
Tak uz je nas uzlicek na svete. Jmenuje se Vrata a vazi 3790g. Nakonec me poradne trapil ale jen dve hodinky. Placenta nechtela jit ven tak jsem musela na sal. Nevim kolik mam stehu ale boli mi cely spodek
@leniiisek5 obr gratulace;!! A je to
ty jo peknej kousek
hlavne ze jste zdravi. Uzivej si prvni chvilky s prcinkem. A neboj, spodek povoli a den ode dne to bude lepsi.
ty placenty jsou ale potvory, hlavne ze te netrapili jak me hodinu po porodu a vzali te na sal. Tak parada. Odpocivej a jeste jednou gratuluju! ![]()
A holky uz jsme vsechny co jsme mely termin u sebe nebo jeste nekdo ceka? Myslim ze je to vse ze?
Ahoj holky, takze k porodu. Porod mi vyvolavali, z kontroly (nebyla jsem vubec otevřena) si me tam rovnou nechali, protoze placenta uz nebyla nejlepsi a dite odhad větší váha. Do 3hodin jsem se sama bezbolestne otevrela na 3cm, po zavedení tablety na 4c bolesti furt nikde, pak mi pichli vodu a zacalo asi 6 ti hodinovy martyrium, kdy byly ty posledni dvě hodiny kontrakci uplne nejhorsi. Epidural jsem nemela, tady nedávají, dali mi neco na bolest, co mělo mozna spis opačný efekt, takze jsem si to vyzrala cely. Pak prislo vysvobozeni, ze se jde tlacit, na sál me brali na 10cm, driv ze ne. No tam se zjistilo, ze proste tlacit asi neumím! I kdyz jsem tlačila presne jako na velkou, i neco vyslo, ale furt, ze dite je nahoře atd, no trvalo to asi 10 kontrakci, skakani na bricho bylo to nejmensi, co by me obtezovalo. Doktorka uz nervni, no asi jsem to delala schvalne ne?! No nakonec se podarilo. Průchod miminka jsem ani necitila. Placenta vyšla s pomoci tak za 15 min, pak siti, vim, ze jsem mela cevku, ale nevim proc. Dole jsem natekla, a cela bolava, coz je asi každá, ale rady a la nesedat si na to, jsou mi celkem k prdu, kdyz kojim co hodinu, a v leze mi to fakt nejde a dite se poblije.
Jo pak zjistili, z utz, ze tam neco zustalo, kus neceho, takze mi dali dva prasky, aby to odeslo samovolne. Do půl hodiny jsem mela vysoké horecky, takze kapacku. No domu jsem sla asi po 8mi hodinách od porodu. Trpím poporodnim blues, chlapecek ma od zacatku prdiky, furt hystericky breci celou noc! A ja jsem uz unavena ![]()
Fotku a info o mimcu poslu do SZ.
Jinak super, ze jsme to vsechny daly, i s problemama ![]()
@tlustyhrosik jejdaaaa zlato ty jsi to taky mela takove naprd, a ja ti tak prala porod bez jakychkoliv komplikaci… Ale jak to tak ctu meli jsme to i my dve podobne. Presne jak pises po pichnuti vody to zaclo gradovat a i me leky od bolesti pusobili opacne… Ale on ten vyvolavany porod asi vazne vic boli a je proste s komplikacema, prece jen to neni pro telo prirozene. Ale jste v poradku a zvladla jsi to, jsme proste borky
hele tak to si mela kus placenty v deloze jako ja ne? Ten prubeh byl stejny. Akorat u tebe to zjistili driv a nedoslo ke kolapsu, coz bud rada. A kolik nakonec vazil prdolka? Tesila jsem se az pisnes, porad kontrokuju tel. A prosimte jaktoze te pustili po 8hod.domu???? To je nejak brzo ne??? Ja sla po trech dnech a i to bylo brzo a byla jsem i rada ze jsem setam vracela srovnala jsem setam. Bobci a vydrzte to, ty zacatky jsou fakt silene, my jsme s chlapem probreceli noci s malou jak jsme byli uz vycerpani a nevedeli jsme. Ale chce to par dni a trosku se to srovna uvidis. Jen to vydrz. Promasiruj brisenko malickemu, mam super chvaty co fakt pomahaji jestli chces natocim ti je a poslu. Uplne to uvolni brisko i kdyz se to zda drasticke tak to mam od dr. a vzdy se mala vyfoukne a je klidecek. Drzim palecky at se srovnate brzo, nase Ella sice rve porad jak tur uplne pri vsem ale uz je to jine. To se poda. Hod mi do zpravy fotecku ![]()
@tlustyhrosik po osmi hodinách domů, je docela drsný, ještě, když jsi měla komplikace, ale mimo čr je to běžné. Na to bříško zkus nahřívání pytlíky, masírovat, cvičit nožkama a nějaké kapky jestli teda tam kde jsi seženete. Držím palce, bude líp ![]()
Ahoj holky moc vám všem gratuluju k miminkům a tiše vám závidím
to čekání je nekonečný u nás byl TP 30.12 a stále se nic neděje kontrola byla 29.12 kde paní doktorka říkala jak je vše krásně nachystané krásně otevřené a měkký čípek rovnou udělala i hmat aby to bylo rychlejší. A říká že se budu vracet rychle do porodnice.
no a ono je 1.1 a ani prd
Je pravda že 30.12 odešla Hlenová zátka na TP a od té doby mě bolí celé břicho dole píchá ale to je celé… Zítra nás čeká další kontrola a to už budu 3 den po termínu tak jsem zvědavá co bude. Malinko doufám se si nás tam nechají ale vím že nechávají přenášet až týden
Nemůžeme se už dočkat a ona dělá takovou zagorku
![]()
@Pulpina22
tak jeste ty zbyvas
tak to bude treba zachvilku kdyz se tak pekne chystas, drzim papecky at neprenasis a at nemusis na vyvolavacku.
tak drzim vsech deset a uzij si porod ![]()
@tlustyhrosik a my ted prisli na to ze se mala uklidni pri zaple digestori nebo vysavaci
zkus ![]()
Tak jsem prvnii den po porodu. Spodek uz me skoro neboli. Jen snad vsechny svaly v tele a brisko od toho jak mi po nem primar skakal vsi silou. Jedine co me trapi jsou vytlacene hemeroidy tak jsem dostala dneska masticku snad to rychle zabere.
@leniiisek5 za par dni uz te nebude bolet nic
a s hemosema mam taky problem. Ja poradne od porodu nebyla na velke. Ale ono se vse upravi, vzdyt nama prosla miminka
to se nekde asi odrazit musi
tak uzivej miminka a nabirej sil ![]()