Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@tlustyhrosik ahojky. Tak to nechapu, kdyz je v limitu vahy tak by melo byt vse ok ne? A pit jen litr tekutin? Ty jo. To na to ma vliv takovy? Spis bych rekla ze jako min jist. Ale pit? Fiiha. ![]()
s tim spanim to mam podobne az na to ze mala je fakt hodna a skoro o ni nevim..sem tam se pretoci, protahne, zatuka ale vubec zadne velke diskoparty. ![]()
@Ja.JJu. píše:
@tlustyhrosik ahojky. Tak to nechapu, kdyz je v limitu vahy tak by melo byt vse ok ne? A pit jen litr tekutin? Ty jo. To na to ma vliv takovy? Spis bych rekla ze jako min jist. Ale pit? Fiiha.
s tim spanim to mam podobne az na to ze mala je fakt hodna a skoro o ni nevim..sem tam se pretoci, protahne, zatuka ale vubec zadne velke diskoparty.
Ne, nema na to pití vliv, maximalne bude mit vliv takovy, ze budu dehydratovana, muzou začít stahy dělohy a předčasný porod.
Je to blazen. Kdyz mi vykladala o dietě, tak jsem hazela xichty, ale nechala ji, at si vykládá. Rekla jsem ji, ze si toho možná nevsimla, ale ze jsem přibrala od zacatku tehotenstvi doteď pouze 2.5kg a ze mi neprijde, ze bych potrebovala dietu. Ale to ignorovala a pak zacla s tím pitnym režimem, tak to jsem jasne rekla, ze neexistuje, abych pila min jak dva litry tekutin denne.
A to zase se netvarila ona, pak jsem ji to tam odkejvala, abych se od tama co nejdřív dostala a uz ji nikdy nevidela.
@Ja.JJu. Jo, v 33 tydnu mel odhad 2kg, ale ze prý prece nechci rodit jako prvorodicka obrika!
@tlustyhrosik ty jako ve 33tt kdyz ma mrnous 2kilca je snad idealni ne? To odpovida..nemyslim si ze by to mel byt problem ani ze by melo byt mimco nejak vetsi. Segra rodila ve 31+3 a mala mela 1700g. Myslim si ze to asi nejak doktorka nepobrala ne? A kdyby bylo miminko nejak velke a mel by ti prirozeny porod delat problemy tak by ti udelali cisare. Ale jako… prestat kvuli tomu pit… aby miminko tolik nerostlo a nneprospivalo se mi zda dost jako nesmysl.
Ahoj holky, tak jsem byla v týdnu na první kontrole. Bylo vidět
.
Mám radost, že bylo krásné vidět.
Mely jste taky citlivý spodek? Já při prohlídce sebou cukala, bylo mi to nepříjemné. Jindy ní to nevadí. Dostala jsem Macminor a Utrogestan. Prý mám dole zánět (asi mocaku?),ale krom toho pnutí v podbřišku nic nepociťuji. Myslela jsem si, že to k tomu patří, jak se roztahuje děloha a dela si prostor… ![]()
@JetLi ja jsem asi citlivý spodek nemela, ale je pravda, ze jsem měla ultrazvuk jen pres bricho, takze kdo vi.
No pnutí v břiše jsem měla, a roztahuje se deloha, je mozny, ze to je i ten mocak.
@tlustyhrosik
Ty jo… Od takový dr. radši co nejrychlejc pryč. Mně ve 32.tt řekli, že je mimčo o dva týdny větší. Nikdo se nad tim nepozastavoval, co jsem se dopátrala na netu, tak to tak má kde kdo. A navíc, stejně jsou to všechno odhady, ve skutečnosti to může bejt jinak. Jinak já poslední dobou piju jak duha, minimálně fakt ty 2 litry denně. Tak asi porodím obra ![]()
Holkyyyy? Kde citite kdyz mimis skyta a jak ho mate natocenyho? Jestli hlavickou dolu nebo nahoru. Ja citim skytavku dole ale podle posledni ultrazvuku je hlavickou nahoru, nekde se pise ze se poloha pozna podle skytavky. Ze kdyz skyta dole tak je otoceny hlavickou dolu. Jak to mate vy? Jsem nervozni z toho jesti se uz pretocila nebo neeeee. Tak by me zajimalo jestli to u vas tak je, ze skyta dole a ma tam i hlavičku
@Ja.JJu.
Zkus cvičit kočičí hřbety. Asi to o tý škytavce teoreticky možný je, ale zase na druhou stranu, i doktoří to radši kontrolujou utz, tak to tak na jistotu asi lajk nepozná…Nevím…
Já jdu zítra na první monitory, a pak už budu docházet do porodnice…Už mi zbývá jenom 18 dní do termínu
![]()
@IvePr no ultrazvuk mi dela kazdou navstevu takze to poznam tam, ale dalsi mam az 16cteho a zajima me jak to maji ostatni. Jestli maji hlavickou prcky dole a citi tedy skytavku dole. Jake jsou zkusenosti vase vis.
kocic hrbety u me nehrozi mam skrplej nerv v kyclich a nemuzu skoro ani chodit
ty jo tak to uz mas za par. ![]()
@IvePr to se mas, ja uz bych taky nejradsi par tydnu preskocila.
@Ja.JJu. Ja jelikoz skytavku necitim, nepoznam, nebo neskyta, tak nevim. Ale podle utz je ve spravne poloze a zakonite to poznam I bez toho utz, dle kopancu. Je jasny, ze ma hlavicku dole, kdyz mam kopance do zeber.
Jeste si rika, ze je dobry na to pretoceni I svitit baterkou ve tme, zkus to do hledat na netu, ze kdyz si budes svitit baterkou na bricho dolu, ze jde za svetlem, ale lepsi ty cviky no.
@tlustyhrosik ahojky..my dobry. Ve stredu mam kontrolu tak budu vedet jestli uz se konecne otocila. Pohyby citim trochu jinak tak doufam, ale moc tomu neverim. Co ty?
@Ja.JJu. U nas taky dobry, ja jdu ve stredu na krev a moc a ve ctvrtek s vysledkama k DR. Samozrejme jine, nez te mure posledne. Jinak me nic moc netrapi, mimco je otoceny dobre, poznam to.
No citim se unavena, mam obri pupek, tintitko to asi nebude ![]()
Zacinam se desit porodu. Te bolesti. A taky toho, ze mi voda praskne nekde mezi lidma ![]()
@tlustyhrosik ty jo zavidim ti ze je prcekotocenej jak ma a ze to poznas. Ja citim kopance jak nahore tak dole i po bocich takze nemam zdani co kde ma. jo s tou unavou to je narez, taky jsem uplne k. o. v noci nemuzu spat, tezko se mi pretaci v posteli, vse tahne… uaaaa. Porodu se neboj, je jasne ze to neni zadna lahodicka ale zvladnes to jako kazda musime. Bud rada ze jdes prirozenym a nemusis se stresovat s cisarem. Co ja bych za to dala. Ale jako jasne, strach je tam urco, ale myslim ze bude ta bolest stat za to
Jinak ja mam brisko tak akorat. Nekdo rika ze mam male nekdo zase ze velke.
prikladam foto.
ve stredu mame vazit tak jsem zvedava kolik bude mit mala ![]()