Od cizích nebrat - od kdy učit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2777
14.4.14 10:02
@Jana206
@Jana206 píše:
Od malička..
Taky nejsem příznivcem dělení se o sušenky z cizími dětmi, nikomu nic nenabízíme, když už něco máme a nějaké dítko se k nám hrne, nejprve se ptáme maminky - právě z důvodu celiakie..POkud nám někdo nabízí, tak jsem taky nejprve dotázána já, dovolím to a to je naprosto jiná situace, než kdybych si povídala s kamarádkou a moje dítě se u druhé lavičky ládovalo sušenkou od cizího dítěte.

Kdybych to zjistila, byla bych naštvaná.
Naše malá má necelé dva roky a učím ji, že než si něco od někoho vezme, musí se zeptat nejprve mě, jestli to může jíst. Nemá žádný zdravotní problém a nejsme ani příznivci alternativního směru výživy, ale přijde mi to tak správné, jako průprava na to, že si v budoucnu nesmí nic brát od nikoho cizího.

Pokud od nás něco chce cizí dítě a mám navíc, ráda mu dám, ale nejprv se musíme zeptat maminky, jestli může.

Stejně tak dcerce vštěpuju, že se musíme zeptat, když si chceme půjčit cizí hračky(bábovky na písek na pískovišti),teď ve dvou letech se jdeme zeptat spolu, až bude starší, zeptá se sama..

Naprosto soulasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
14.4.14 11:04

@MarkétkaBeruška no dcera je naučená, že pokud jí někdo něco nabídne, tak se koukne na mě, jestli souhlasím a pokud jí to nezakážu veme si
jinak taky se většinou zeptám, pokud mám jinému dítěti něco dát, právě kvůli alergiím a pod.
ale třeba chodíme plavat a tam už se známe a děti si v herně berou sušenky apod. od ostatních úplně v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
14.4.14 12:18
@slavuska1 píše:
Já to zase vidím do jisté míry tak, že pokud maminka nechce, aby jejímu dítěti někdo cokoliv dával(zejména na hřišti, a bavím se o dětech v batolecím věku), tak si to dítě hlídám, jsem mu takříkajíc „za zadkem“. vemte si to, přijde ke mě cizí dítě, moje dti papají, cizí se tváří velmi hladově, no pokud má maminku na doslech, tak se zeptám, ale ono se taky stává, že maminka sedí zabraná do důležitého rozhovoru s kamarádkou na druhé straně hřiště, 50m ode mě. POkud má mé dítě alergii, nebo spešl potravní návyky, tak si ho hlídám, a když vidím že k někomu kdo má jídlo jde, tak jdu za ním, a předejdu tomu že něco dostane do ruky :nevim: :nevim:

Mně se to stalo na návštěvě u známých doma, že dostal Brumíka. Přestože vědí, že má potravinovou alergii, nějak si to neuvědomily. To druhé dostal od pokladní v obchodě. Ještě se nám to stalo na cvičení s dětmi, že od učitelky dostal sušenku. To nejsou situace, kdy by člověk měl být podle mě s dítětem v ostražitosti, protože tě ani nenapadne, že to ty lidi napadne mu něco dát. Teď už to čekám. Ale prvně ne. Jinak hladově na nikoho nekouká. Na hřišti si ho od začátku hlídám, tam to čekám. Ale ty zvyky jsou všude. Třeba na těch cvičeních pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
14.4.14 12:21
@Gallianka píše:
Mně nabízely dokonce pro malýho v Globusu párek!!! Synovi bylo kolem roku, takže se prodavačce dostalo mého zděšení, že v žádném případě. Studený párek ročnímu dítěti…, já myslela, že si ze mne dělá prodačka srandu.

Jojo to je normální, tam se ale docela hezky ptají. Hlavně to nedávají dítěti rovnou do ruky. Některé děti i rodiče z toho párku mají radost. Tam mi to přijde takové milé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
14.4.14 12:23

@mattez
učím dítko (22měsíců) od malička a protože je hodně komunikativní a žravé, za kus žvance by mě klidně opustilo, tak musím samozřejmě neustále zasahovat. Ale pořád si říkám, že zvyk je železná košile a je rozhodně lepší začít co nejdříve. To samé se slovy prosím, děkuji…umýt si ruce po procházce venku, dodržovat hygienu…Ovoce mé snahy budu sklízet samozřejmě o hodně později - zatím je to jen o opakování, ale už teď vidím malé pokroky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
14.4.14 22:19

@meduzza
Ano, mile se paní prodavačka zeptala, i dodala, že ostatní rodiče si párek berou. Pak mi tedy nabízela alespoň šunku, ale i to jsem odmítla, protože to jsem synovi také nedávala. Mne to napadlo jen v souvislosti že každý má odlišné stravovací návyky a požadavky na stravu dítěte. A párek? Proto jsem šla do mdlob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí