Od kdy dáváte pevnou stravu?

447
28.12.15 19:14

od kdy davate pevnou stravu

Ahoj, holky od kdy dáváte pevnou stravu? Myslím třeba chleba s nějakou pomazankou nebo neco podobnéhoM Malé bude za 15 dní rok a má na vrchu čtyři zuby a dole jenom jeden a půl. Zatím jí všechno mixuju do kašové konzistence. Kdy jí teda můžu dát ten chleba s něčím nebo nějaké jiné jídlo? Dejte klidně i typ jaké jídlo… Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2809
28.12.15 19:17

Už jí dávej normální jídlo. Kašovitou stravu bych už nedávala, je třeba aby se naučila kousat.
Těma zubama to ukouše, neboj.
Chleba i rohlík namaž sýrem, máslem, pomazánkou a nakrájej na kostičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
28.12.15 19:21

Asi oo 6-7 měsíce a první zub měli obě moje děti až v roce. Od 8 měsíce jsem už nemixovala, jen rozmelnila vidličkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
28.12.15 19:23

Hádám tak 7-8.měsíc, od 10měsíců jí s náma, takže klidně bych začla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
28.12.15 19:30

@JayLee od pul roka chleba? Nebo jsem to spatne pochopila? Mam pulrocniho a myslim, ze by nepochopil, co s tim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
28.12.15 19:33

@sisk : jj, chleba nebo rohlík na kostičky s lucinou a jak si oba smakovali ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
28.12.15 19:36

Naše malá 10m nemá ani jeden zub a úplně v pohodě zbaští nakrájený rohlík s lučinou a šunkou už tak od 8m

zkus začít něčím měkkým, třeba uvařená těstovinka nebo rozvařenější rýža nebo totálně se rozpadající maso, nebo udělej v papilotu rybu
nebo třeba mandarinku oloupej úplně na tu dužinu
nebo kousek rohlíku namoč rychle do vývaru, nebo rozmačkané brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
28.12.15 19:37

@Ga Briela cca od 8m. Teď má 9m a zrovna dnes měl k večeři chleba s lučinou. Moc mu to chutná. Celkově mi začal víc jíst, když jsem přestala mixovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
28.12.15 19:38

Ty ji jeste v roce mixujes stravu :(… to tedy ziram…a nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
28.12.15 19:42

Dcera 8,5m s dvěma zuby dole si dá i na kousky nakrájené maso ;) už jí to určitě začni dávat, ať pěkně kouše

• Citovat
  • Upravit
1767
28.12.15 19:44

Muj bude mit 13 mesicu a sam si kouse zeleninu a ovoce, kdyz mu to nakrajim na kousky. Jinak prikrmy mu mackam a nekdy i mixuju, kousat se urcite nauci :) Jinak je hlavne kojeny a moc jist nechce, tak jsem rada, kdyz sni kousek neceho pevneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
28.12.15 19:44
@Conulka píše:
Naše malá 10m nemá ani jeden zub a úplně v pohodě zbaští nakrájený rohlík s lučinou a šunkou už tak od 8mzkus začít něčím měkkým, třeba uvařená těstovinka nebo rozvařenější rýža nebo totálně se rozpadající maso, nebo udělej v papilotu rybu
nebo třeba mandarinku oloupej úplně na tu dužinu
nebo kousek rohlíku namoč rychle do vývaru, nebo rozmačkané brambory

ty davas sunku od 8 mesicu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.12.15 19:46

@Ga Briela Od deseti měsíců byl první schopný sežužlat kousky v podobě rohlíku. V roce už jedl normálně-maso na pidikousky, vařenou zeleninu na kousky, brambor š´touchnutý, těstoviny přepůlené. Zvládal i ovoce typu třešně, víno, kousky jablka, skousal banán.

Malé bude za pár dní 9 měsíců a už týden jí masozeleninu a dušené ovoce jen hňahńám vidličkou. Mixuju už jen věci s pevnou slupkou typu hrášku, ale i od toho počítám tak do měsíce upustím.
Ale kousky třeba pečiva nezvládá. Maximálně kukuřičnou křupku. V tomhle mám děti trochu „pomalejší“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
28.12.15 19:47

Recepty…? Normálně co jíte vy, akorát to moc nesolte, nekořeňte a pro mimouše to víc pomačkej nebo pokrájej a samozřejmě bych mu nedávala smažené a tučné (třeba smetanové omáčky) a ultrasladké (dezerty)

já teda ještě odstraňuju šlupky z ovoce a zeleniny (rajčata, papriky, jabka), malou to dráždí vzadu v krku a zvedá jí to žaludek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
28.12.15 19:50
@Althya píše:
ty davas sunku od 8 mesicu? 8o

ne hned od těch 8m - to jsem dávala hlavně lučinu a vajíčko natvrdo, šunku, tak od toho 10m, kupuji nejvyšší jakost - dušenou, ne zauzenou, tak jednou 1×týdně jí to dám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí