Od kdy jedly vaše děti vaše jídlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44208
28.3.11 20:27

Bio nevařím, solíme minimálně. Nevidím nic pozitivního na tom, používat glutamánový masox a nepoužívá se ani ve školce. Bio bujon z DM nebo od Vitany použiju, když není zbytí a nemám vývar. Jinak mi to přijde zbytečné a drahé.
Co se týče stravování ve školkách, mohlo by to být ještě lepší, ale už dnes není jídlo přesolené, uzeniny se podávají jen vyjímečně apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
28.3.11 20:44

Bio jsem vařila z počátku příkrmů. Teď vařím nebio, bio jen kuřecí a vejce. Případěn suroviny, které se nebio sehnat moc nedají ( některé mouky, luštěniny, zelenina).
Argument, že mám dávat díti od roka nezdravé, aby si zvyklo na jídlo ve školce, do které půjde nejdříve ve třech letech mi přijde podobné, jako bych dítěti dávala od 10ti alkohol, aby se do osmnácti otužilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
28.3.11 21:23

No tak v tomhle souhlas s příspěvkem Alpaky. Proč bych dávala ročnímu dítěti nezdravý jídlo jen aby si zvyklo na školku do které půjde za dva roky??? 8-o
Nemyslím si, že by bylo něco špatnýho na tom, že ke každýmu jídlu patří zelenina a umím jídlo dochutit tak, že nemusím používat zázrak v kostce?
Každej ať si krmí děti dle svýho zdravýho uvážení, dítě ve školce ještě nemám tak nevím, ale myslím že ani tam není guláš na denním pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
28.3.11 21:32

já neřekla nezdravé a také neříkam že mé dítě jí nezdravě.Jen to nepřehánim s tou extra zdravostí.Nekořením a pouze dosoluji min.
Každá máme ne to svůj názor.Jen se zeptam co je opravdu bio???? podle mě to co se pěstování bio týče,by se zem neměla mnoho let hnojit chemií a to co dostávají slípky by mělo být také bio.Ale takové polnosti ani u nás nejsou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
29.3.11 22:47

Sůl nekazí žaludek, ale přetěžuje ledviny. A ty jsou podle čínské medicíny zásobníkem životní energie, tak proč je zbytečně vyčerpávat. Je to ale rodina od rodiny, my solíme a kořeníme hodně málo a jíme dost odlehčeně.

Se stravou jsem u dcery polevila po druhém roce.

Co je špatnýho na guláši? Dělám dost odlehčenou variantu z biohovězího nebo krůtího, hodně cibule, papriku, trochu soli, pepře, majoránku a rajčata..
Karbanátky lze taky udělat míň kořeněné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
30.3.11 08:27
Camp píše:
Sůl nekazí žaludek, ale přetěžuje ledviny. A ty jsou podle čínské medicíny zásobníkem životní energie, tak proč je zbytečně vyčerpávat. Je to ale rodina od rodiny, my solíme a kořeníme hodně málo a jíme dost odlehčeně.

Se stravou jsem u dcery polevila po druhém roce.

Co je špatnýho na guláši? Dělám dost odlehčenou variantu z biohovězího nebo krůtího, hodně cibule, papriku, trochu soli, pepře, majoránku a rajčata..
Karbanátky lze taky udělat míň kořeněné..

Jj, guláš taky dělám hodně se zelenino. Třeba přidám i brambory. Zahušťuji rýžovou krupičkou. Nám dokořením po oddělení.
Karbanátky jsem společně zatím nedělala. Ale z masa namletého z řeznictví, kde vím, co napleli, asi raději hovězí, než vepřové. Dělané třeba na grilu v troubě, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.12 08:12

velikonoce a děti

Mám doma 10.měs prcka jí už vše tak něják od půl roka, tak by mě zajmalo jestli mu můžu dát beránka a mazanec, neuškodí mu to? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí