Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nazdarek, zajimalo by mě odkdy klukovi přestat dávat body? Až začne chodit? Díky za odpovědi a hezký den, Klára
Až žádné v jeho velikosti nekoupíš
!Je to přece skvělé,že nemusíš hlídat jestli mu nelezou záda
!!
Souhlasim s predchozim prispevkem. Body je uzasne prakticke. Nosime ho i roce a pul a doufam, ze jeste chvili budeme, protoze momentalne dcera neustale vyhrnuje tricka a dela to kdekoliv a kdykoliv.
Terik
Body prestanes davat od te doby, co zacnete curat na nocnik. Do te doby je to super vec, ktera se ale bohuzel rada macha v nocniku
![]()
Pocitej, ze budete koncit na velikosti 86-92
L.
Ahojky,
my body davali jeste ve 2,5 letech. Meli jsme pomalejsi nacvik na nocnik a byla zima, takze na ven byla plinka. Koncili jsme na velikosti 98, ale uz se mi tezko schanela.
Mata
Jo a Lesina má pravdu,že se končí asi vel 92.V práci jsem střihy končila touto velikostí.Ale pro Matýska si ušiju i větší,protože nám by to dlouho nevydrželo.Matýsek je v 8 měsících veliký jako rok a půl leté dítě
!
Ahojky,
já jsem používala i body větší, ikdyž nenosil plenku přes den, tak ji měl na noc, a to jsem dávala taky body, alespoň jsem měla jistotu, že nespí s holými zády.
Helča
My jsm epřestali dávat jak přestal nosit plínky,aby mohl sám na nočník. Jinak právě když chodil tak to bylo lepší že mu hezky plínka držela. Myslím že doma máme největší 98,viděla jsem i 104,ale to mi už nepřijde moc vhodný,možná tak na zimu když se jde ven bych to dala.
Fakt mám strach že budu muset přestat dávat body, nešlo by, Kospeto ušít bodýčko s poklopcem?
![]()
Tanisek - to víš,že šlo
!Ale ty chceš dávat body do 15
?Ty mě taky najdeš všude
!
řekla bych dokud vám budou vyhovovat
. Malá chodí na nočník sama a zvládne to i s bodýčkem - naučila se ho zvedat stejně jako šaty a všechno ,co má na sobě. Někomu to vyhovuje (je lehce nepraktické kvůli čůrání venku), někomu ne a tak používá trička. Už to míchám, budou skvělá na spaní v létě…a jak vám to bude vyhovovat se ukáže kolem učení na nočník…
Gabča a Bára
No jo, Gabinko, ale Domča by si ho sice rozepnul,ale pak už by si ho nezapnul
Navíc musí čurat zá¨sedaně ve stoje a sám, nějaký body ještě máme v nouzi,když jsou trička v prádle,tak mu to nezapínám jen zastrčím do kalhot,ale to pak nemá význam že? ![]()
Presne jako pise Lesina, jak dcera zacala pravidelne ve 2 letech nocnikovat tak jsme body nechali jen na noc, kdy mela plinku. Cca od 2,5 roku kdy byla i v noci bezplenova jsme body uklidili a obcas se mi po nem jeste zasteskne. Uzasne prakticka vec na rozdil od kosilek, ktere mi cpala tchyne jeste svagrovi, ktery bude mit pristi rok 50 let
![]()
Já bych ho dala ještě 4 letýmu na spaní, aby mu nelezly záda. jinak do 2-3 let podle toho jak to člověku vyhovuje a jak velké sežene).