Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj taky me to zajima…mala mi teprve zacala pred tydnem lest dneska nam je 1O mesicu a v sobotu jsem ji postavila na nozickach se udrzela a udelala 6 kroku sama a pak spadla..tak co myslite da sse rict ze udelala sve prvni krucky?
@Petttnka já bych hlavně řekla, nepostavuj ji, ona si na to přijde sama ![]()
U nás to bylo taky hodně rychlé, jakmile udělala 3 krůčky, tak už v podstatě chodila, protože udělala 3 kroky, spadla na zem, vstala (to už uměla postavit se ze země) a zase udělala 3 kroky a tak to šlo pořád. Během cca 2-3 týdnů přešla dům bez pádu ![]()
Kluk zatím obchází nábytek, postaví se i v prostoru, ale pak padne na 4 a leze, je to opatrníček ![]()
@Mufina mala se postavi sama, ale jen kdyz se za neco opre taky obchazi nabytek dela velke pokroky uz jen i to ze udrzi rovnovahu:)
Za chůzi jsem považovala až když začala chodit sama. Dokud obcházela nábytek tak jsem říkala že obchází a když přišli první samostatné krůčky tak sem říkala že začíná chodit ![]()
Ahojky holky, chtěla jsme se jen tak zeptat mám 14 měsíčního prcka který už chodí…Dříve chodil okolo nábytku ale ted se pouští a chodí přes celý byt
Začal chodit teprve v pátek není to pozdě ve 14měsících. Známá mi říkala že by měl chodit už od 9 měsíce, že není v pořádku když začal chodit takhle pozdě… Myslíte že je to normální nebo má známá pravdu děkuji za každou odpověd
Myslím, že ta známá není normální
Každé dítě má přece svoje tempo kdy s čím začne, chodí až je na to připravené.
@snecek19 Já nevím mě to říkala známá dala mi brouka do hlavy ![]()
@snecek19 Právě že jsem četla na netu že každé dítě má svůj čas na chození, její dítě začalo chodit už v 10 měsíci nuceně chudáček mali
@Andrejka001 a co na to říká dětská doktorka? Já myslím, že je to naprosto v pořádku,14 měsíců není bůhví jak moc na to začít samostatně chodit.
Paní doktorka řekla že je to normální, vzhledem ke jeho trochu zkřivené nožičky od porodu je to prý normální. Bude chodit na Rehabilitace
Naše malá samostatně chodila bez opory v 10 měsících. Od známé kluk prý začal chodit v 15 měsících, je to normální dítko
jen se mu prostě nechtělo dřív
Vůbec to neřeš. Buď ráda, že sis užila víc měsíců v klidu bez lítání za prckem
malý je úplně normální a v normě ![]()
@Andrejka001 Normální nebude tvoje známá, na samostatnou chůzi má dítě čas do 18m.
Když ujde přes byt, do té doby je to „chodí kolem nábytku“ a „začal se pouštět“ a „začíná chodit“