Od kdy učit kde je nos a kde pusa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
7.11.13 14:11

Dcera má 10měsíců a zatím nic teda! jen když jí řeknu, kde máš pusu? tak přijde a dá mi pusu :mrgreen: tot vše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
7.11.13 14:17

Ja oci, nos, pusu, ruce atd ucim uz dlouho, ale syn nejevil zajem a najednou pred par dny ukazal vsechno, i kdyz tyden predtim tvrdohlave odmital. Jsou mu jiz pres 2 roky
Ale behem oblekani spolupracoval uz hodne brzo dobre. Kdyz jsem rekla zvedni ruce, levou nohu, pravou nohu a tak podobne, to reagoval vzdy spravne, ale aby sam ukazal, kde co ma, to v zadnem pripade.. Az opravdu ted, ale to uz opravdu vsecho a docela me prekvapil, ukazal i na krk, ktery jsem zatim nejak moc neresila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
7.11.13 14:17

Naše Aduš má skoro 16 měsíců a ukazuje všechny části těla na které si vzpomenete na sobě i na ostatních členech rodiny, panenkách, obrázcích… Začala s ouškama a pupíkem asi v 11 měsících ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepr.neprihlasena
7.11.13 14:18

Syn 10 měsíců - od 7 měsíců dělá pápá, paci paci, jak je veliký. Od 8 ví, kde má pinďu. Umí dávat pusinku (ale jenom, když chce, na povel jako cvičená opice minimálně, ale vím, že to umí, protože to tak dává večer Krtečkovi na spaní). Když řeknu kde máš medvídka, leze za ním, když řeknu kde máš kočičku, tak totéž. Říká slabiky.

ALE kde máš nožičky/ručičky se učíme už dva měsíce a nic, bojkot, bojkot, bojkot… jen toho pinďu pozná ukáže neomylně.

Učíme se teď poslat pusu, ale zatím taky nic.

• Citovat
  • Upravit
15887
7.11.13 14:18
@chatwenna píše:
Maly ma ctrnact mesicu, ukaze sulinka, oko, pupek, nos… Ale jen na sobe nebo na smoulovi, na mame ne :))

No beztak bys nechtěla, aby ukazoval, kde má máma šulinka ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
7.11.13 14:19

@kozisek tak dcera umí barvy a ještě jí nejsou tři roky a to jsem jí párkrát ukázala na zelenou, červenou, žlutou. A pak při malování povídám jakou barvou namalujeme sluníčko a ona sama vzala do ruky žlutou. Teď umí další nejen základní, ale rozhodně jsem přehnaně neučila, prostě jen při hře a ona začala ukazovat sama (jo, jednou i v autě na semafor :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.11.13 14:19

@locika
Asi mam genialni dite… :-D On vi, ze zadneho nemam, tak neukazuje :-D

• Citovat
  • Upravit
6638
7.11.13 14:20
@locika píše:
No beztak bys nechtěla, aby ukazoval, kde má máma šulinka ne? :mrgreen:

náš byl v šoku, že máma nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.11.13 14:20

Ukazovala jsem průběžně, asi od roka? Nevím, prostě jak byl čas a napadlo mě to, tak jsem ukazovala… Stej¨né s tím, jak dělá které zvíře, barvy, teď frčí čísla a písmena… části těla umí od cca 15m, zvířata asi od 13-14m, barvy umí od 2(teď už zná všechny) a před měsícem se naučila čísla 0-9 a některá písmena… ale nijak jsem jí do ničeho nenutila, prostě jsem ukazovala a říkala, jak jsme si vzpomněli… dr ji nikdy nezkoušel z ničeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
7.11.13 14:22

Asi od 8 měsíců jsme si to ukazovali, cca od 10m sám ukázal oči, pusu, uši, nos a kolem 1 roku přidal čelo, vlasy, bradu, obočí, tváře a kolem roku a půl zvládnul ukázat většinu částí celého těla.. Takže je to o dítěti, ukazovat klidně můžeš už do narození :mrgreen: určitě tím nic nezkazíš.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
7.11.13 14:22

Jinak tohle nějak vůbec neřeším, malý uměl ukázat všechno, kolena, obočí, no na co si vzpomenete, ale kdy to bylo, nevím, snad někdy kolem roku a půl, fakt si to nepamatuju, protože jsem to nijak nehrotila…malá už tak od 6 měsíců dělala pápá, od 8 dělá paci-paci a jak bude veliká, o něco později na požádání dá pusu (pokud teda na ni má náladu :mrgreen: )…což teda malý neuměl paci-paci ani v roce a ani jsem to nijak neřešila s doktorkou…barvy si myslím, že trochu pozná, ale někdy je schválně říká špatně…nebo možná, když to řekne dobře, tak si prostě jen správně tipnul, těžko říct :nevim: :mrgreen: Taky neřeším, je mu 2,5, má čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
7.11.13 14:23

Terka teď v 10-ti měsících ukáže oči, nos, pusu, ruce, nohy, vlasy, uši a pupíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
7.11.13 14:23
@chatwenna píše:
@locika
Asi mam genialni dite… :-D On vi, ze zadneho nemam, tak neukazuje :-D
:mrgreen: tak to já jsem radši preventivně říkala, že mamina má pipinku, abych předešla nechtěnému označení :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
7.11.13 14:24
@suricata píše:
náš byl v šoku, že máma nemá
:mrgreen: :mrgreen: je potřeba učit a ukazovat od nejútlejšího mládí…si pak představ ten šok v pubertě, až by došlo na věc, a on zjistil, že jeho vyvolená nemá penis :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.11.13 14:26

@Mama11 Ale může je umět dřív, ale pokud ne, nic se neděje, kluci jsou na tom prý hůře, těm to trvá déle. Náš na tříleté s doktorkou vůbec nemluvil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí