Odběr plodové vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
gold45
26.7.10 10:41

Mě je 32let. Ve 12tt dělali screening, v 16tt náběr krve kvůli vývojovým vadám, hodnota jednoho ze tří hormonů, které zkoumaly byla nižší, tak mi doporučili amnio a můžu to všem jen a jen doporučit!!! Sice se o nějakém minimálním riziku píše, ale můj doktor mi řekl, že osobně se s tím ještě nesetkal a to to není žádný mladíček a jeho praxe je fakt obrovská. Výsledky jsou pak za 2 týdny a pokud chcete navíc vědět pohlaví mimíska, tak je to na 100%. Odběr vůbec nebolí!!! A máte pak jistotu, že je vše opravdu ok, protože žádný screening ani žádný odběr krve vám to nikdy s takovou přesností nezajistí … Né, že by se pak nemohlo i tak stát, že miminko nějakou tu vadu mít bude, ale tady je pak riziko už tak minimální, že je přímo zanedbatelné a nemá smysl o něm ani mluvit.

• Citovat
  • Upravit
1791
26.7.10 10:56

Kyrnyj…jsem ráda za tvou zprávu. Amnio mě čeká 11.8. v 17.tt. Bylo mi doporučeno kvůli věku. Je mi 35 let a partnerovi je také starší. Žádné screeningy ani tripply mi zatím nedělali. S manžílkem jsme to prodebatili a chceme mít co největší jistotu, že je miminko zdravé. Věřím, že ve FN jsou kapacity. Nedávno byla na amnio i kamarádka a také vše úplně v pořádku. Ještě jednou díky za zprávu…uklidnilo mě to. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gold45
26.7.10 14:25

tak to jsem ráda, že to pomohlo, opravdu to nic není, jen se pak doporučuje 1-2 dny polehávat a pak už se zas plně věnovat tomu čemu dřív :-)

• Citovat
  • Upravit
1791
26.7.10 14:40

Bezva, opravdu MOC díky!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.10.16 08:29

Odber plodove vody

Ahojky holky, mate prosim nektera zkusenosti s odberem plodove vody v FN v Ostrave porube a zda se za to plati? Existuje nejaka natoda ktera dokaze prosetrit vsech 24 chromozomu? Moc dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
1.10.16 09:20

@Nela12 Ahoj, moje exkolegyne, na kterou ale bohuzel nemam uz kontakt, odmitala na radu znameho /uznavaneho gynekologa- docenta/ odber plodovky kvuli rizikum, co jsou s tim spojena, a zaplatila si nejnovejsi metodu, co existuje- dela se z krve, ale stoji bohuzel kolem 10tisic. Nevzpomenu si na nazev, poprve to zacala delat nejaka nemocnice v Olomouci. Jde pouze o odber krve. Rozbor se dela nejakym vychytanym strojem. Pan docent ji rikal, ze se tak zjisti vse a naprosto presne, ze lepsi metoda neexistuje, a pokud clovek ty penize muze dat, urcite to stoji zato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
1.10.16 09:40

@nevia metoda se jmenuje Panorama test. Odebírají se na ni 2 zkumavky krve matky. V krvi matky je kromě její DNA také část buněk plodu, ty dokáže tato metoda izolovat a zjistit vývojové vady. Spolehlivost je přes 99%, provádí se už od 9. týdne a zjistí mj. i pohlaví plodu. Do letošního roku se test dělal v některých centrech v CR, ale vzorky se posílaly na rozbor do USA nebo Hong Kongu. Teď se nové certifikuje laboratoř v Plzni, čímž by se test měl o něco zlevnit, i tak stojí kolem 10 000. Na výsledky by se mělo čekat 2 týdny. Tato metoda je bez rizika pro matku i pro plod.
Všech 24 chromozomů téměř určitě nevyšetřuji, jen ty nejnebezpečnější syndromy - Down, Edwards apod.

Příspěvek upraven 02.10.16 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
1.10.16 10:00

Tech testu je vic, nejen Panorama. Zkus si googlit neinvazivni prenatalni test.
Stoji 10-15 tis, ale bohuzel netestuji vsechno, jen nejbeznejsi chromozomalni vady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
1.10.16 10:56

@Nela12 - vše udělá jen odběr plodové vody, jiný testy zatím bohužl nejsou.

a taky ty testy z krve, kdyby se něco objevilo, stejně posílají na odběr plodové vody.

tak spíš záleží proč Vás na to posílají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
1.10.16 10:58

@Lu1234 Diky moc za info. :D Sama bych to chtela vedet, kdybych cekala nahodou na stary kolena dalsi :lol: Kdybych mela volit, tak ty prachy za to rozhodne dam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
3.10.16 07:16

Odber plodove vody

Ahojky holky dekuji za Vase zkusenosti. Chci spis podstoupit odber klku nebo plodovku. Jelikoz potrebuji udelat genetiku rozsahlejsich chromozomu - nejlepe vsech. Meli jsme totiz drive udelanou genetiku zamrazenych embrii tzv. PGS a byly zde vady jiny nez ty zakladni co se testuji. Takze v Prenascenu - nevidim moc duvod- ten testuje pouze ty zakladni vady. Je skoda ze nevymysleli neco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
3.10.16 07:16

Odber plodove vody

Ahojky holky dekuji za Vase zkusenosti. Chci spis podstoupit odber klku nebo plodovku. Jelikoz potrebuji udelat genetiku rozsahlejsich chromozomu - nejlepe vsech. Meli jsme totiz drive udelanou genetiku zamrazenych embrii tzv. PGS a byly zde vady jiny nez ty zakladni co se testuji. Takze v Prenascenu - nevidim moc duvod- ten testuje pouze ty zakladni vady. Je skoda ze nevymysleli neco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí