Odběr plodový vody jen kvůli IVF?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Siluet
10.4.13 15:56
@Anonymní píše:
@Janeet A ty jsi ho teda absolvovala? Můžu se zeptat proč tě hnali na plodovku? :nevim: Kvůli věku? :think:

hnali mě kvůli věku, ale nakonec jsem na něj nemusela, protože všechny vyšetření dopadli negativně. Byla jsem ale domluvená s mudrou, že když budu mít pozitivní screening, tak že jdu do toho testu, amnio jsem odmítla a i ta doktorka na genetice mi to schválila, prý už i kvůli tomu, že je mi hodně a dlouho jsem nemohla otěhotnět, že je to prý velký riziko, tak mi ten test schválila. Nakonec to tedy dopadlo dobře, tak že pak mi bylo řečeno, že jít na ten test je už zbytečný, ale že mám nárok na plodovku, tak že kdybych na ten test chtěla, tak mi ho pro můj klid udělají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.13 15:57

@Sariele Tam mě posílá doktor z Gennetu.Sice říkal že uvidíme jak vyjdou tripple testy, nicméně řekl že by to bylo vzhledem k IVF vhodný - já tohle slyšim poprvé, proto se ptám jestli s tím má někdozkušenost. Chápu to kvůli věku matky, chápu to když je špatnej UTZ a krev, nebo nízký riziko na DS, ale to IVF mě zarazilo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31104
10.4.13 15:57
@Anonymní píše:
@valkil No vidíš, u mě nejdřív taky vyrukoval s věkem a když jsem mu řekla že máme DV, tak mi řek že jsem po IVF a manipulovalo se s gametama.Ale řekli mi, že na ten odběr jít samozřejmně nemusím, že je to jen na mě ale že nás na tý konzultacci genetička seznámí s rizikama - jenže se bojím že mě tak vyděsí, že se pak budu hrozně bát :oops: A bolí ten odběr plodový vody? nebo je jen nepříjemnej? :nevim:

mě ta genetička neděsila :) ptala jsem se proč mám jít podle ní a ona říkala, protože pak budete mít jistotu, že nemá DS a já říkám a jiná nemoc? A ona no to už ne, to se nedělá to stojí moc peněz. Tak jí říkám tak DS pravděpodobně nemá když mám ten screening a ona říkala, ale tam je to jen 97% amnio je téměř stoprocentní a navíc budete vědět pohlaví miminka.

No přišlo mi to dost ubohé, takže mě to pomohlo se rozhodnout nejít :)

Na druhou stranu než jsem na tu konzultaci šla byla jsem 50:50, říkala jsem si, že by to třeba nebylo od věci. Ale genetička mě přesvědčila asi o opaku než chtěla, ale vlastně mi pomohla. A jako po delší debatě (byla jsem tam asi hodinu) mi řekla, že na mým místě by taky nešla, ale hned se to snažila zamluvit, protože oni to takhle asi nesmí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
10.4.13 15:58

Nejsem po IVF, ale na prvotrimestriálním screeningu jsem taky byla taky v Gennetu. U doktora Kulovaného, který na mě teda dojem fakt neudělal. Velmi špatně viděl UZ což zdůvodnil mojí nadváhou - ok tu opravdu mám :oops:. Pak mi udělal vaginální ultrazvuk - kupodivu tam nic neviděl neboť mám prý vysoko dělohu a navíc zakloněnou :lol:. Takže doporučil genetickou konzultaci + případně amnio. V pátek jdu, zda půjdu na amnio se rozhodnu na místě, naštěstí jdu k jiné doktorce, ta mě snad vyšetří tak, aby něco viděla. Omlouvám se, že nepíšu moc k tématu, píšu to spíš kvůli panu doktorovi, jestli jsi nebyla u toho samého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
10.4.13 16:00
@Anonymní píše:
@Sariele Tam mě posílá doktor z Gennetu.Sice říkal že uvidíme jak vyjdou tripple testy, nicméně řekl že by to bylo vzhledem k IVF vhodný - já tohle slyšim poprvé, proto se ptám jestli s tím má někdozkušenost. Chápu to kvůli věku matky, chápu to když je špatnej UTZ a krev, nebo nízký riziko na DS, ale to IVF mě zarazilo :nevim:

slyšela jsem, že poměrně dost doktorů posílá na amnio kvůli IVF. Ty máš 2 parametry, tak on tě odešle ke genetikovi, oni se všichni jistí - mě to řekal i moje gynokoložka, my se furt snažíme tu zodpovědnost hodit na někoho dalšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
10.4.13 16:00

Mně vyšlo riziko velmi podobně, taktéž po IVF ICSI (s vlastními gametami tedy). Laboratoř doporučila amnio hlavně z důvodu věku - bylo mi 27 :think: Absolvovala jsem genetický UTZ, který byl v pořádku, provádějící lékař amnio z důvodu IVF spíše nedoporučil - čistě proto, že,,kdyby se to podělalo, tak si nové jen tak neuděláme" a to riziko se genetickým UTZ zmenšilo (ikdyž jistotu nemá člověk nikdy). Takže jsem se rozhodla amnio nepodstoupit, dítě je zdravé. Kdyby se tehdy dr. něco na geneticém UTZ nezdálo, tak bych šla (čistě můj subjektivní postoj).

jenom taková perlička - např. při NT screeningu zadal dr. do pc, že se jednalo o IVF + ICSI, těhotenství po ET a vyšlo jakési riziko, když se do další kolonky zadalo, že byl aplikován pregnyl (což mi přijde logické), upravilo to hladinu hcg a riziko se v řádech tisíců snížilo 8o přitom z těch deseti tisíc jednotek muselo být 14 dní po aplikaci v těle minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
10.4.13 16:01

@Rona já byla v pražském Gennetu u nějaké paní a byla pečlivá, ale ten ve 12TT mi dělal moje gynDr. V Gennetu jsem byla v tom 17TT a pak v 21TT. Ve 30. TT už zase moje dokorka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 16:01

@Myrha Já měla riziko k věku 1:300,ale myslím že by se to mělo brát podle dárkyně, když je vajíčko z ní, takže 1:600.Ale u krve mi z odběrů vyšel nižší PAAP, tak pak poupravili i to celkový riziko na 1:270 a u dárkyně je nižší. Ale v papírech mám negativní

• Citovat
  • Upravit
15225
10.4.13 16:07
@Anonymní píše:
@Sariele Tam mě posílá doktor z Gennetu.Sice říkal že uvidíme jak vyjdou tripple testy, nicméně řekl že by to bylo vzhledem k IVF vhodný - já tohle slyšim poprvé, proto se ptám jestli s tím má někdozkušenost. Chápu to kvůli věku matky, chápu to když je špatnej UTZ a krev, nebo nízký riziko na DS, ale to IVF mě zarazilo :nevim:

No tak čekat na tripple testy to podle mě není řešení. :roll: Vždyť ty můžou být sakra zkreslené… Nejsem odborník, ale zaráží mě, že od nich očekává vyjasnění situace doktor z Gennetu. Po 1. trim. screeningu je jako k ničemu zavrhla i moje gynekoložka. Jinak taky jsem otěhotněla po 35 (přirozeně) a taky jen pro věk mě na genetice lehce manipulovali do amnia, po výsledcích screeningu, které vyšly výborně, už ale ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 16:09

Holky já byla v Gennetu u dr. Hynka, protože se s ním můj doktor zná ze studií a posílá mu tam pacientky :roll: Jinak mi taky trošku přijde, že ty doktoři maj za každej výkon body pro pojišťovnu tak to berou jak housky na krámě a posílaj na plodovku kde koho.Jako poslat mě na ní doktor ve 27 se slovy že je to kvůli věku, tak ho pošlu někam :cert:

• Citovat
  • Upravit
6248
10.4.13 16:10
@Anonymní píše:

Já jdu právě zítra na screening a genetickou konzultaci do Gennetu, tak se děsím, že mě budou chtít kvůli věku hnát na amnio, když tu čtu, jak moc věk to celkový riziko zvýší :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 16:12

@Ukulina Mě tvrdili, že ty tripple testy se dávají opět dohromady s tím UTZ ve 12 týdnu a podle toho se vyhodnotí riziko. Protože sama vím, že jen samotný tripple testy jsou dost často falešně pozitivní, ale bylo mi řečeno, že tohle je kombinovaný test :think:

• Citovat
  • Upravit
16557
10.4.13 16:14

Hodně holek říká, že se to nemůže brát jen z jednoho krevního markeru, ale jako celek.

Příspěvek upraven 10.04.13 v 16:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
10.4.13 16:14
@Anonymní píše:
@Ukulina Mě tvrdili, že ty tripple testy se dávají opět dohromady s tím UTZ ve 12 týdnu a podle toho se vyhodnotí riziko. Protože sama vím, že jen samotný tripple testy jsou dost často falešně pozitivní, ale bylo mi řečeno, že tohle je kombinovaný test :think:

v naší rizikovce triply někdo dělá a někdo ne, takže evidentně i doktoři na to mají různé názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
10.4.13 16:15
@Anonymní píše:
@Ukulina Mě tvrdili, že ty tripple testy se dávají opět dohromady s tím UTZ ve 12 týdnu a podle toho se vyhodnotí riziko. Protože sama vím, že jen samotný tripple testy jsou dost často falešně pozitivní, ale bylo mi řečeno, že tohle je kombinovaný test :think:

Tak přesně tohle mi řekla sestra u mýho doktora, ale když jsem jí řekla, že mě v Gennetu objednali na NT screening, tak mi bylo řečeno, ať se tam zeptám, jestli mi budou dělat i odběr v 16tt, nebo jestli je to po tomhle vyšetření zbytečný :nevim: Tak jsem fakt zvědavá, co se zítra dozvím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí