Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky .. dnes … nehadame se vse resime v klidu i kdyz je pravda , ze nemame duvod se hadat nebo aspon nebyla prilezitost partner mi pomaha i s domacimi pracemi je fakt ze ho obcas musim popostrcit nebo to rict vickrat ale kolikrat jde a aniz bych ho zadala nebo rikala udela sam od sebe neco za me a jsou to treba jen malickosti … je kapanek mladsi ale to nevadi .. rozumime si a ja si ho moc vazim a troufnu si tvrdit ze i on me … i jemu manzelka odesla s jejich spolecnym kamaradem takze jsme si meli co rict znala jsem je oba … kdyz zustal sam rekla jsem mu at nesedi doma at jde ven treba s kamarady ale at nesedi doma kde byli spolu ze to na nej bude padat … zeptal se zda muze prijet za nama ze nechce byt sam … souhlasila jsem … podnikali jsme prochazky s kocarkem hrde vozil
koukali na filmy hrali hry a zjistili ze nam je spolu hezky … prijely jsme k nemu s aninkou na filmovy vikend jak jsme rikavali jeden vikend u me druhy u nej a uz jsme tu zustaly pozadal nas o to … jsme spolu sedm mesicu skoro uz osm a je toporad jako na zacatku … nevim zda jsem se zmenila v necm ano v necem ne … v ceem ano?? Asi v tom ze se nebojim rict svuj nazor a kdyz se mi neco nelii nebo s tim nesouhlasim tak to reknu ..kdysi jsem se bala … nezmenila jsem se v rypani
rada rypu ale v tomhle jsme oba stejni a vime ze to je brano z legrace
proste mame si porad co rict a i kdyz treba mlcime a sedime v pokoji a cteme si vim ze i to mlceni je krasne s tim dotycnym … bere me takovou jaka jsem bere me deti a ty ho zjevne maji rady anicku hlidava kdyz jdu ja do prace … ze zacatku rikal nebudu hlidat nebudu krmit nebudu prebalovat bojim se … ted?? hlida krmi prebaluje a vzpomina jak kdysi rikal ze to delat nebude a smeje se tomu … mala ho doslova zere a ja jsem stastna a vdecna za to , ze takoveho chlapa mam … a co se tyce zarlivosti zakazala jsem si to pak clovek hleda a tape a vidi i to co treba neni … verim mu a vim ze me nezklame (mozna si reknete ze jsem naivni a hloupa
ale je to tak ..citim to tam nekde uvnitr )
Právě jsem dočetla tvůj příspěvek - co napsat? Bolí to tak že máš pocit že tu bolest opravdu cítíš i fyzicky, a přesto musíš „fungovat“ pro dvě krásná děťátka.
V dubnu jsem zjistila, že s přítelem čekáme miminko - hned se podařili dvojčátka - nebylo to plánované, byli jsme spolu 3 roky, které nebyli nijak růžové,ale říkala jsem si že je už ten správný čas. Jezdil se mnou k lékaři, chlubil se fotkami z ultrazvuku - to trvalo cca 3 měsíce. Bylo mi zle, pořád jsem byla unavená a spavá. V září mi oznámil, že kvůli dětem se mnou nebude a že „jsme dospělí lidé a je čas abych se postarala sama o sebe a že ho to nezajímá“ - v té době jsem byla na rizikovce - mimochodem mi ještě stihl rozkopat byt - údajně rekonstrukce - tak že je neobyvatelný. Když to zkrátím tak jsem na tom tak že platím 14000 za byt kde nemůžu bydlet (on je spolumajitel a nic nehradí) a musela jsem se nedobrovolně přesunout k rodičům. A on? Jen co se mě zbavil tak se oficiálně vrátil ke své bývalé - se kterou se stýkal už během našeho vztahu a mého těhotenství. Holt né každý dárce spermatu je také otec.
No každopádně ti přeju moc a moc síly a buď si jistá, že na to nebudeš a nejsi sama.
A tvoje dětičky ti to vynahradí. Nebude to určitě lehké - ještě tě mockrát napadne PROČ?… zbytečné úvahy a ztráta času - probrečela jsem dva měsíce a pak mi došlo, že to ty moje dva poklady cítí se mnou a nezaslouží si to.....
Kalimerko - gratuluji
Dasulko - preji at je dobre. Hlavne at se maji dobre tvoji milackove. At je bezproblemu donosis a at jste zdravi.
Z teto diskuse mam pocit ze chlapu, muzu, manzelu a otcu je poskromnu a ze s nejakym takovym spojit svuj zivot je jako vyhra v loterii.
Ubohe je ze jeste nedavno jsem si myslela ze ja tu prvni vyhrala..
Pampeliško ahoj, to je dobře, že manžel zítra přijede, tak ať se v klidu, rozumně pobavíte, zkus nic nevyčítat, i kdyby to v tobě uvnitř vřelo. Ty to určitě zvládneš. On si změny určitě všimne. Přeji hooodně síly ![]()
Když to tady tak čtu, jak připisují holky své příběhy, tak snad to není běžné chování manželů, ale iluze už dávno nemám. Potkat to může kohokoliv z nás. ![]()
Taky mne sokuje jak je to caste. A to Je tenhle web relativne mala uzavrena skupina.
No jsem zvedava jak to bude zitra probihat. Hlavne jak se bude mrnous chovat k tatovi a jak tata k detem…
j.pampeliska píše:
Kalimerko - gratulujiDasulko - preji at je dobre. Hlavne at se maji dobre tvoji milackove. At je bezproblemu donosis a at jste zdravi.
Z teto diskuse mam pocit ze chlapu, muzu, manzelu a otcu je poskromnu a ze s nejakym takovym spojit svuj zivot je jako vyhra v loterii.
Ubohe je ze jeste nedavno jsem si myslela ze ja tu prvni vyhrala..
zlati ale to si z nas mysli ci myslela kazda … rika se , ze lidi se nemeni jen my je lepe poznavame ![]()
Od nás taky odešel táta, mě bylo 8. Asi 2× se vrátil a za pár dní zase šel. Mamka z toho byla hotová. Samozřejmě.
Vzala jsem si ponaučení z téhle diskuze: nedělat těm chlapům z domova hotel a komplet servis. Já to tak teda nikdy neměla. Každej chlap se se mnou staral o byt, byl aktivní, u počítače pár minut…budovali jsme vztah a myslim, že i te´d mám skvělej výjimečnej vztah…ALE! máme před svatbou, známe se 2,5 roku, takže nejsem znalec mužů. Jen vim, že jsem na chlapy docela drsná a nenechám je se flákat…jsem parťák, né služka.
j.pampeliska píše:
Janco pochopilas to spravne.Anonymni - byla jsem vyslovene u psycholozky.
No jsem moc vzedava co bude…
ty hele já bych ještě zkusila vyloženě manželskou poradnu tam ti totiž poradí i co se týká vztahu a vysvětlí ti i chování manžela a budou víc řešit ten vztah a ne jen tebe. Když se jukneš na net tak skoro v každém větším městě poradna je, je to zdarma a pracují tam taky psychologové. Zkus ještě toto. Myslím že ti dají jiný pohled na věc než jen klasický psycholog.Ale to je jen můj odhad. ![]()
No tak to tedy zkusim. Mam kontakt na jednu blizko bydliste, tak se tam po novem roce objednam.
Akorat jsem si obarvila vlasy. Vzala jsem tentokrat barvu vic do cervena. Tak jsem zvedava jestli nebudu vypadat jako idiot.
Jsem nervozni z toho zitrka. Chtela bych byt statecna a nebrecet. Pokusit se byt silna. Resit jen provozni veci…
No jsem sama na sebe zvedava…
Dášulko - ty máš tedy teprve před porodem? Tak to ti posílám hlavně hodně síly a držím palečky, aby se děti vyklubaly v pořádku a ty jsi to také zvládla
Doufám, že ten dárce spermat bude aspoň na děti platit
Když se takhle zachoval, tak bych mu to neusnadňovala…
Nebo jej ani nechceš uvádět do rodného listu? Asi se nepřestanu divit, čeho všeho jsou chlapi schopni ![]()
Pampeliško - zítra se drž - budeme na Tebe myslet ![]()
Holky - s tím úklidem a staráním se o domácnost - můj stáleještěmanžel je mnohem pořádkumilovnější než já, uklízení jej vysloveně baví a taky umí něco uvařit, i když vaření byla většinou moje práce. On uklízel, já jsem vařila… No, asi to není vždycky tak černobílé ![]()
A s tou poradnou - pokud se nebude chtít Pampeliščin manžel vrátit, tak mu nepomůže nikdo. Samozřejmě, když projeví zájem o návrat, tak bych do poradny taky zamířila. Už jenom kvůli tomu, aby slyšel některé věci od třetí strany a nepovažoval je xa výmysl manželky, která mu to teď chce osladit…
Pampeliško drž se, já kolikrát taky měla na krajíčku ale vydržela jsem než odešel a vybrečela se pak.
![]()
Do manželské poradny bych šla klidně sama, myslím že mají lepší náhled na vztahy než klasický psycholog.Samo když manžel nebude chtít nehneš s ním to je jasné, ale podle toho co jsi psala, že ti řekla psycholožka tak mi manželská poradna přijde lepší. ![]()
Já si myslím, že pampeliška nepotřebuje manželskou poradnu - ta podle mého pomáhá k zachování vztahu, pokud existuje. Šla bych tam jenom v případě, že by to manžel chtěl ještě zkusit, ale zatím to tak nevypadá.
Naopak psycholožka pomáhá přímo pampelišce - jak se vyrovnat s nastalou situací, jak se dát do pořádku, s čím může počítat do budoucna apod. Nechápu v čem by v této situaci pomohla manželská poradna - tady už není o čem radit. A aby se teď rýpala v tom, co všechno udělala špatně ve vztahu ona? Nemyslím, že je to vhodná doba. Teď se potřebuje vzchopit a fungovat a na to ostatní bude čas v budoucnu.
Dobre rano!
Ja se tak hrozne bojim. Bojim se dnesniho setkani. Bojim se ze ho ty deti nedostanou do kolen. Bojim se ze mu nikdy nedojde co provedl. Bojim se ze je s ni stastnejsi nez se mnou.
A ja bych ho chtela stale zpet. Mam hruzu z Vanoc. Tak bych si prala je travit jako rodina. Byt u nas doma, pect cukrovi, chystat detem darky, zdobit stromek.
Tak moc mi chybi.
brola píše:
Já si myslím, že pampeliška nepotřebuje manželskou poradnu - ta podle mého pomáhá k zachování vztahu, pokud existuje. Šla bych tam jenom v případě, že by to manžel chtěl ještě zkusit, ale zatím to tak nevypadá.Naopak psycholožka pomáhá přímo pampelišce - jak se vyrovnat s nastalou situací, jak se dát do pořádku, s čím může počítat do budoucna apod. Nechápu v čem by v této situaci pomohla manželská poradna - tady už není o čem radit. A aby se teď rýpala v tom, co všechno udělala špatně ve vztahu ona? Nemyslím, že je to vhodná doba. Teď se potřebuje vzchopit a fungovat a na to ostatní bude čas v budoucnu.
Byla jsi někdy v manželské poradně? Já ano a to ve stejné chvíli jako je pampeliška - manžel byl odstěhovaný (k rodičům) a chtěl na dobro odejít. Ano v tu chvíli tam chtěl jít se mnou dobrovolně což je rozdíl, ale pro vztah nechtěl dělat už nic, byl rozhodnutý. A i tak bych tam šla i sama, protože oni se tam právě nerýpají ve vztahu a v minulosti. Zeptají se co se stalo a vyhodnotí ti, kde nastal problém. Proč se manžel chová tak jak se chová a pomůžou ti utřídit myšlenky do budoucna ať už výsledek bude takový nebo takový. Jsou tam také psychologové a jde nejen o manželskou poradnu ale rodinou, kde řeší jakékoliv náhlé a nepříjemné situace týkající se rodiny. Takže já bych to až tolik nezahazovala. Prostě si myslím, že jí můžou dát jiný náhled na věc než jen obyčejný psycholog. Toť vše.
Ano ona pro vztah dělá vše, ale řekl jí psycholog jak se teď k manželovi chovat? co s ním řešit a co ne? Mě přesně na tyhle otázky daly odpověď. že pokud ho chci zpět tak bych měla dělat to a to ale musím počítat stím, že to vyjít nemusí. ![]()