Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To si nemyslim. Mluvi a tvari se tak ze neni sance to dat zpet. Podle toho co rika byl naprosto vycerpany.
K te psycholozce rekl ze by sel ale jen kvuli tomu aby mi ona vysvetlila ze to fakt nejde dat dohromady…
Jo a ještě něco, jak jsi psala, že bys ráda věděla, jak to všechno bude dál. Doufám, že mě za to holky neukamenují, ale já tenkrát nešla k psycholožce, ale ke kartářce. A taky jsem se tam u ní rozbrečela. Ale musím říct, že mi strašně moc pomohla (i když nepředpovídala nic tak extra dobrého) a postupně se to všechno co předpovídala plní. A dobrá kartářka je vlastně taky „psycholog“.
PS: předpovídala mi mimo jiné rizikové těhotenství a problémy při porodu, ale říkala, že budeme oba v pořádku (šla jsem na císaře - slyšeli ozvy plodu slabě, ale byla jsem naprosto vklidu - věřila jsem, že budeme v pořádku a nakonec všechno v pohodě - doktor říkal, že vlastně ani neví co bylo za problém)
Je to jenom chlap, který nepřizná svoji chybu. Může to být všelijak. Snaží se být tvrdý a drsný. Sice bych se na to nějak neupínala, ale skoro bych řekla, že tu nějaká možnost ještě je. Ovšem jestli pak ještě budeš vůbec chtít.
Nad kartarkou take premyslim. Jen nevim o zadne dobre. 1× jsem byla, predpovedela mi
Manzelka, syna a dceru. Ze se budeme mit dobre, finance si muset hlidat.
Manzel rak byl o par let pozdeji. Rekla mu ze jsem potratila - nevim o tom. A ze bude mit 3 deti…
Pampeliško to je pozitivní, dej mu čas, neřeš to pokaždé to nejde. oni chlapi kolikrát ani nevědí co chtějí a jak to případně vyjádřit. Jestli tam chce být sám tak super, když nic jiného tak ho to odhání z nějakého důvodu od ní
což i to je cesta k tobě.
A to že nezměnil názor tak souhlasím s tím co to už někdo psal. Chlapi neumí přiznat chybu a toto by bylo přiznání chyby. Na tohle nech plynout čas.
No mate pravdu. Mne se od te sms neuveritelne zvedla nalada. Aspon dnes spolu nebudou spat. Slavim takove male vitezstvi. Vimze nemusi k nicemu byt ale i ona budemit o cem premyslet. A nema ho jisteho ![]()
Jen nevim jestli tam chce byt jen dnes nebo dyl… Ja se tam snad brzy budi schopna vratit. Tady je to hrozne male nemuzeme tu byt dlouho…
No uvidim jak bude reagovat po te psycholozce a bud bychom mohli jit treba spolecne k ni nebo zkusit tu manzelskou poradnu. Tedy zalezi na tom co se mu skutecne honi v te jeho makovici a srdci…
Jo a nekdo se tu ptal na to druhe otehotneni. Ano stacil jeden sex a otehotnela jsem. Nebo mozna 2. Byla 2 milovani behem 3 dnu zhruba uprostred cyklu.
Druhe tehotenstvi bylo v planu ale tak o 1,5 roku pozdeji…
Kazdopadne ja byla rada. Lepsi otehotnet hned takto neplanovane. Nez kdyby to pak nemelo jit.
Pampeliško uvidíš, teď bych mu dala chvíli oraz a uvidíš jak se zase zachová. Na druhou stranu bych mu ale nedávala moc prostoru být sám a zkusila bych se vrátit i když to bude těžké.Ale jestli by ho to mělo odehnat k ní tak bych asi počkala to je lepší když je sám. I když u nás psycholožka právě tlačila na to abychom bydleli spolu a nedávala jsem manželovi moc prostoru na přemýšlení o ní. Ale jak říkám u nás v tom byla opravdu láska, u vás to je otázka ![]()
Ahoj Pampeliško, přečetla jsem celou diskuzi a chci ti vyjádřit svoji podporu.. Trochu mi to připomíná mou situaci, jen s tím, že mimi se mi teprve narodí a milenka ještě není přiznaná.. Chápu že jseš psychicky na dně, ta zrada dost bolí.. obzvlášť teď když jsi v tak zranitelné situaci s malým mimčem.. Tvůj manžel evidentně neví co chce..ví že to podělal a nějak si chce ospravedlnit svoji nevěru a špatný svědomí a to tím, že na tebe neustále vytahuje nějaké důvody, proč to udělal.. a chce tě vmanipulovat do pozice, kdy je všechno jen tvoje chyba a on je chudinka.. Nenechej se!! Někde se stala chyba, ale ta nikdy není jen na jedné straně.. On taky chyboval.. místo aby se svěřil a problémy jste řešili, tak utekl za jinou..
Pokud ho chceš zpátky, myslím, že by ses měla trochu sebrat a přestat na něj tlačit.. Oni chlapi nemají rádi problémy a neradi věci řeší stále dokola.. Proto choděj za milenkama.. mají tam klid a odreagují se.. V tom jsem taky udělala chybu, stále chtěla vědět proč, jak to napravit a brečela a prosila.. a jediný výsledek byl, že jsem se příteli ještě víc znechutila.. Dostal navíc k těm domnělým křivdám i další důvod, proč mně nemít rád.. prý jsem hysterka
(ale nepochopil, že hysterčím jen proto, co se zrovna s námi děje)
Takže jak ti tu radí i ostatní.. a věř mi že vím, jak je to těžké.. snaž se být aspoň před ním v pohodě.. ať ví, že může přijít aniž bys na něj zase nasypala spouty otázek a hysterických scének.. chce to čas.. milenka taky není až tak ideální, jak tu čtu, takže šanci máš.. pokud s ní chceš o manžela soupeřit, musíš mu nabídnout minimálně to co ona.. klid a pohodu..
Domluvte se na dětech, penězích.. buď milá a usmívej se.. Snaž se dostat do pohody i kvůli svým dětem.. Já probrečela půlku těhotenství a už teď toho lituju.. nestálo mi to za to, stejně jsem ničeho nedosáhla..
Jen utíkal víc z domu.. teď jsem se zatvrdila a řekla si, že když konec, tak konec.. a snažím se nedělat si na něj nároky, nepátrat, neřešit, být v klidu a neprudit.. občas mi to teda ujede..
Ale aspoň spolu zůstáváme bydlet dítěti, co se narodí.. zatím mně nevyhání, jen není často doma.. A myslím, že spolu už mnohem líp komunikujeme a tak trochu doufám, že když vydržím nehysterčit, zase se náš vztah dá do pořádku..
Třeba časem zjistíš, že je ti i bez něj dobře a to co miluješ už není on, ale jen nějaká představa chlapa, jakým býval.. a máš vyhráno.. pak třeba on bude prosit o návrat a ty už nebudeš mít zájem..
Držím palce.. ![]()
Vzhledem k tomu ze doma uz nema zadne obleceni ani drogerii tak ma v podstate jen dnesni noc. Zitra se bude muset nejakym zpusobem rozhodnout. Bud se k ni zase vrati, nebo pujde na cas domu ale to si od ni bude muset vzit nejake veci…
Limonadko obdivuji te. U nas byla tak silena atmosfera ze se v tom nedalo fungovat existovat. Vim ze ted musim byt silna, ale tema recma mi tak ublizoval ze to proste neslo.
Proste nebudeme moct komunikovat o nicem jinem nez deti a penize.
Ja jen stale zabredavam k te nevere. K te holce atd atd. Vim ze bych nemela, ale je pak tezke to praktikovat…
Pampeliško, třeba potřebuje opravdu jen nějaký čas na rozmyšlenou a oddech, když zůstane doma víc dní asi si není tou milenkou tak jistý.. takže teď je tvoje šance.. Hlídej si emoce, ať ho k ní nevyženeš zpět..
Já taky ještě nemám vyhráno a nejsem tak silná, abych si občas nepobrečela.. ale snažím se, aby mně u toho neviděl.. Dost mně bolí, jak se ke mně chová.. jsem naštvaná a uražená.. měl by mně na rukách nosit a zatím jsem mu úplně ukradená.. a bavíme se taky jen o praktických věcech.. ale aspoň o něčem už mluvíme ![]()
Takže buď v klidu, žádné výčitky.. je to určitě běh na dlouhou trať a sama nevím, jestli to nakonec pomůže.. ale zkus to, pokud ti ten vztah za to stojí.. ![]()
Ty mas 4 dny do terminu a doma to mas takhle? No sila
moc ti drzim palce. K tomu vsemu je ten hormonalni koktejl docela maso.
Az ted jsem se pozorne koukla na metrik…
Mne by jenom zajimalo z ceho jsou ti chlapi tak unaveni? Chodi „jenom“ do prace, vsechno maji naservirovane na zlatem podnose. Tento zivot si zvolili dobrovolne a kdyz k tomu dojde tak nemuzou… ?
A to to maji byt ti silnejsi, ti statecnejsi? Spis bych rekla ze to jsou ubozaci…
Meli by nam byt v techto chvilich oporou a misto toho jsme to my kdo omlouva jejich podle a bolestne chyby a snazi se je vsemi moznymi zpusoby udrzet prestoze si to vubec nezaslouzi… ![]()
Dnes jsem po dlouhe dobe vlezla na novinky a byla stastna ze prozivam takovehle sr*cky. Mam totiz 2 bajecne a hlavne zdrave deti a to je pro mne to nejkrasnejsi. Jen se na to musim vic soustredit v tech mych slabych chvilich…
Pampeliško, buď ráda, že máš zdravé děti, to mnohé z nás nemají a na ně se soustřeď. Tak se drž. Ten tvůj chlap by spíš potřeboval psychiatra, než milenku. Protože utíkat od problémů je psychopatické.
Pampeliško, já se dnes ocitla v podobné situaci, po 6 letech vztahu se dnes sbalil a odstěhoval, připadám si úplně mimo, sama a bojím se toho jak to zvládnu. Měli sme mít za 7 měsíců svatbu, máme půlročního synka a já teď vůbec nevím jakým směrem se mám ubírat..zřejmně to byl od něho dárek k dnešním narozeninám…
Holky, no to snad není možný, ti naši chlapi nic nevydrží!! Co kdybychom my nechaly naše děti ležet v postýlkách a šly se trochu pobavit? Bez hlídání, samo…přece mě nebude zajímat nějaký moje děcko, že jo????
Fuj s takovým chlapem! ![]()
Ingeborg - oni nenechávají své děti bez hlídání - dobře totiž ví, že my se o ně postaráme
Máte to asi podobně - já bych za Vojtu dýchala, postarám se o něj za všech okolností, s chlapem, bez chlapa, i kdybych musela jít uklízet… Nevím, jestli to chlapi tak necítí, nebo se právě spoléhají na nás, nerozumím tomu. ![]()
Pampeliško - jestli jesi na Novinkách narazila na včerejší nepochopitelný útok v Belgii
, tak jsem taky při čtení těchto zpráv doufala, že mě Vojta přežije a stane se z něj jednou spokojený dospělý chlap. Kdyby se toto dalo vyměnit za dnešní trápení, tak to snad podstoupím dobrovolně. Bohužel, takto to v životě nefunguje, takže se radujem ze zdravých dětí
![]()