Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
za té situace, za které odešel ne, ten první večer co odešel se ve mně mísila lítost, smutek, nevěděla sem co bude, samosebou sem bulila jak želva jen co zabouchl dveře, ale ráno už to bylo takové jakože, stalo se, nic s tím nenadělám, věřím tomu, že kdyby se nevrátil,tak časem všechny emoce vyprchají. Sem ten typ co od chlapa očekává, že si ho bude vážit a když nastanou ve vztahu problémy tak se k nim postaví čelem, několikrát sem se s ním snažila mluvit o tom, že něco není v pořádku, ano narození dítěte je pro vztah určitě velkou zkouškou, čas na sebe nulový,priority naprosto jiný, ale jestli však jediným řešením viděl, že beze slova odejde a pak se hrdinsky vrátí, s výrazem tak mě tu máš, tak se spletl..Ano, je zpátky, ale je jen otázkou času, kdy odejde zase. Jinak bych asi nedokázala žít vedle chlapa jen tak, bez citů a osobního kontaktu, to radši bez něho
My kdyz jsme zacinali v rijnu resit tak jsem premyslela nad tim jestli je mozne zit v manzelstvi bez citu, bez lasky. Zjistila jsem ze to nejde. Bohuzel on ty city a lasku mel/ma, ale nekde jinde…
Urcite je to tak lepsi. Ja potrebuju obejmout, polibit…
Je fakt lepsi zit bez chlapa nez vedle nej.
Pampeliško, hlavně je tu pořád šance, že potkáš někoho jiného, někoho, kdo Tě rád mít bude. A koho budeš mít ráda Ty. V nešťastném vztahu by byly nakonec nešťastné i děti.
Pampeliško, asi máš pravdu, že je lepší žít bez chlapa než vedle něj..
Já jsem ale srab.. rozhodla jsem se, že ještě zkusím tu druhou možnost.. Zůstat spolu
A je to k zbláznění.. jen tak kolem sebe chodit.. jako dva cizí lidi v jednom bytě.. někdy je to vážně na budku.. Teda pro mně.. on se tváří, jako že takhle mu to vyhovuje..
Ale přesto chci počkat až se prcek narodí, třeba nás to ještě někam posune.. ![]()
Mammy, ty to máš dobře srovnaný.. je jasný, že důvěra dostala pěkně na frak.. ale třeba se v něm mýlíš a už neodejde.. a bude sekat latinu..
![]()
Holka nešťastná, netrap se, Ty za to přece neneseš vinu, že se rozhodl tak, jak se rozhodl. Je to jeho rozhodnutí, bohužel zasáhlo další lidi. Třeba u Tebe udělal místo někomu lepšímu ( já vím, že je na to brzo, ale trošku optimismu!
).
Limonadko nez jsem mela 100% jistotu ze ma milenku bylo to u nas dost podobne. Prestali jsme uplne komunikovat, uplne se bavit, nehadali jsme se. A dokonce mi jednou rekl: mne to ted takto vyhovuje.
Za tuhle vetu bych ho zadupala. Jeste aby mu to nevyhovovalo. domu si prijde kdy chce, doma se pomazli s detma. Uklizeno, navareno, vyprano. A kdykoliv ma chut odjede si opichat milenku.
Stacilo mi to.
Limonadko myslim na tebe.
DObré ráno, teda spíš dopoledne! ![]()
Právě jsem zalepila 7 obálek s vánočními přáními, snad ještě do Vánoc dojdou. Musíme o sobě dát vědět, aby na nás kamarádi nezapomněli:-)))
Limo.nadko - držím palce, ale pochybuju, že narození dítěte něco u mužského změní. U Tebe možná jo
. Aspoň já jsem to tak měla - najednou pro mě bylo dítě nejdůležitější a jeho zdraví a spokojenost přednější než jestli s námi zůstane manžel. Ale taky jsem doufala, že ten bezbranný tvoreček nás spojí… Zpětně si uvědomuju, jak je ubohé chovat se k těhotné manželce přezíravě a utrhovat se na ni kvůli maličkostem… A s takovým bych chtěla zůstat?
Možná přehodnotím své postoje
Ale vážně - Limo.Nádko - teď je důležité, aby se miminko v pořádku narodilo a zvládli jste první dny
Bude to super, uvidíš ![]()
Pampeliško - jojo, zaměstnat se nějakou konkrétní činností, to docela pomáhá. á jsem vždycky ráda, že je za námi další den a na konci měsíce se jen divím, jak to rychle uteklo ![]()
Přeju všek hezké pondělí
![]()
Davidryn píše:
Ahoj holky, čtu vaší diskusi a musím souhlasit že nevěra je svinstvo ještě ta co se stala tobě.
Nechci se zastávat tvého bejvaleho, manžela co ti udělal ale vždy je chyba na obou stranách.
Můj, případ je takový že taky přemišlým o odchodu od mojí manželky a máme taky dvě děti.
Nejsem jí nevěrny, ale sex s mojí manželkou máme, max 1× za měsíc nebo dva.Jo,možná mně napadnete že my chlapy myslíme jen spodkem ale nemůže byt , vztah bez sexu. Moc ji miluji i děti, ale už jsem ji to kolikrát říkal že ten vztah musíme ztužit. Odpověď, že jo. Skutek , utekl. Pravda je že jsem pracoval v cizině nějakou dobu a od té doby se, vše změnilo. Nevěřím, tomu že by my byla nevěrna měli jsme zrovna miminko. Ale teď si,ne můžeme nějak najit cestu k sobe. Co se tyče nákupu pro rodinu tak tu cestu, si moje žena najde a po nákupu zase sejde.No,milenku si nechci hledat ale kdybych byl nevěrný, tak by my řekla i vy ze ji nemam rad,ze nemam rad děti po tolikátí letech atd. Tak,jak to mají zeny zvykem -rozvod právník a očesat. Ale kde byli příčiny tak to nikdo nechce slyšet, kde je pravda. Já, osobně vůbec nevím co já mam dělat. Chci to nějak, řešit ale absolutně nevím jak. Co vím jistě, že se to dotkne dětí. To nechci připustit, mám je moc rád a nechci je ztratit.
Tak holky, když jste tak chytré a jen lynčujete ty chlapy. Co mám podle vás , dělat abych já nebyl ten co za vše může a co utekl od rodiny? Sam, nevím co mám dělat a už to dusím dva roky. Ale, už jsem fakt vyčerpaný -(asi odjedu, zpátky do zahraničí.) Co vy, my poradíte? Doufám, že mne neupálíte.
Hezké, svátky.
za mě souhlasím s holkama, že ani já jsem od manžela nepoznala signál že je něco až tak špatně. Takže mluv na rovinu, že uvažuješ o odchodu, ale máš je rád a potřebuješ něco změnit. Doporučuju dotáhni manželku do manželské poradny a snažte se to řešit, řekni co ti konkrétně vadí -jestli je to jen sex nebo i něco jiného a mluvte o tom. Mluv konkrétně a jasně, bez výčitek a bez napadání. To jediné dle mého může pomoci. Pokud jí ukážeš že je to opravdu vážné a ona o tebe dál stojí což věřím že už kvůli dětem stojí tak s tím taky něco začne dělat. Ale na druhou starnu hledej chyby i na sobě, ona třeba je jen prostě unavená z dětí na sex nemá pomyšlení chuť. Pomáháš doma, snažíš se dělat si spolu hezké večery, objemout, pohladit (bez sexu) jen tak když vidíš že je unavená apod.? toto je pro nás ženské hodně důležité. A věř že pak i ten sex může fungovat.
Limonado být tebou tak na změnu po narození dítěte bych moc nevěřila, nechci strašit, ael to ti tak otočí život vzhůru nohama že jestli je váš vztah už teď v čudu tak to moc nepomnůže, uričtě né ten začátek, kdy ty nestíháš nic jiného než toho prcka. Tak jen bacha.
Pampeliško drž se bude líp, jak tu psaly holky dobré je se nějak zaměstnat.
Vánoce nějak přežite, myslím na vás holky ![]()
U nás se vztah po narození syna změnil o 10O% k lepším,byla to pro nás změna…
Holky, já vím, že narození dítěte je spíš zátěž.. proto v žádný extra zázrak nedoufám.. ale nechci to vzdát předem.. díky za podporu ![]()
Ahoj pampelisko hezky to zvladas jsi silna no ja bychse zme skusenosti uz nevratila takovej chlap to udela znova skusila jsem sito 3× a po 4 jsem ho poslala do zadni časti ![]()
milá Pampeliško
mi se podařilo zjistit, že si to také můj tenkrát skoro manžel užíval během mého těhotenství s jinou, jak říkal ,potřeboval změnu, zůstala jsem potom sama s malou a byla to příšerná doba, ale potom jsem potkala velký poklad, protože díky malé jsem našla někoho, komu nevadilo že mám dítě a bere ji jako svoji, ted jsme spolu už 8 let a máme 4letou holčičku spolu a tak si říkám, že díky tmu velkýmu kopanci, jsem potkala životní lásku, kterou bych za nic na světě nevyměnila.
tak třeba se ti to taky brzy povede a ten život ti teprve rozkvete jako mně
příchodem toho pravého, tak se Pampeliško drž, určitě bude líp
Snazim se porad neco delat. Venovat se hodne detem. Tak to zatim jde. Doufam ze to vydrzi.
Prejikrasny vecer!
Dobré mrazivé ráno, Pampeliško!
Zítra bude zimní slunovrat, začnou se pomaličku prodlužovat dny a věřím, že bude postupně po trošách lépe a lépe ![]()
Jájo - jak jsi dopadla po návratu domů? Nějaká změna?