Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pampeliško, Jani, zdravím Vás po Vánocích. Já je nakonec strávila napůl u našicha napůl s manželem, který si na vánoční svátek na celý den odešel s někým jiným pryč. No každopádně jak píše Janča o těch kladech a záporech, je to těžké, ale co s člověkem který nemá zájem a ubližuje? Třeba se nám tímhle vším otevírají lepší možnosti. Držte se holky!
Ahoj Pampeliško a ostatní! ![]()
Tak já mám zase dnes volný den, manžel si přijel pro Vojtu. Zakazuju si přemýšlet o tom, že teď si někde hrají na šťastnou rodinku… Vojta se má dobře, ještě z toho nemá rozum a já mám dnes klid na práci.
Jájo -
to jsem nesnášela úplně nejvíc, když se manžel sbalil a věděla jsem, že jde za ní
Ale u vašich bylo dobře, ne? Já bych tady klidně zůstala napořád, ale není to řešení - schovat se před reálným světem u rodičů…
Přeju všem heyký den, u nás je teda mlha a sychravo, ale můžeme si udělat pohodu doma ![]()
Je to sila ![]()
Ja byla 26. u tchanovcu - nic jsem se nedozvedela. Vcera u kartarky. Pry mne podvadel uz za prvniho tehu - zrejme s tou samou. Nelituje toho. Nebude se chtit vracet. A stale hleda sveho zivotniho partnera protoze ja to nejsem. I svatba byla chyba. Ze uz tehdy to vedel. No nevim…
A jak jsem jela od kartarky tak mi prisel od manzela e-mail. Ze mu mam napsat jak konkretne bych resila problemy kvuli kterym odesel - spanek, finance, duvera, komunikace a respekt. Psak to pry jen kvuli Kubovi - to je to jedine co ho tahne domu. Zbytek ho odtud odhani. Nedava mi zadnou nadeji, jen chce pochopit proc jsem ho premlouvala aby se vratil. Mam to vzit rozumove a ne citove.
Neco jsem sepsala. Ale musim si nejdriv sama v sobe srovnat jestli ho chci zpet.
Kazdopadne se to prenese do pristiho roku ![]()
Podle karet na mne ten zivotni partner ceka. Mel by prijit za 4 roky…
Jsem rada ze jsem manzela nevidela na Stedry den. Zblaznila bych se pri predstave ze sel za ni.
Stejne jako jsem rada ze mam zatim deti pro sebe. Dokud nenavstivim detskeho psychologa nehodlam nic domlouvat.
Jani uzij si volny den.
Ja uz musela od nasich pryc. Jedu tam uz jen na vikend a pak se musim postavit na vlastni nohy. Moji rodice nesmi trpet za to ze jsem si pos**la zivot spatnym vyberem partnera.
Jajo jsi statecna.
A doufam ze mammy byla pres svatky v porodnici a ma u sebe sve stesti!
j.pampeliska píše:Že se vracím ke staršímu komentáři, čtu to průběžně, teď jsem trochu vynechala, ale co řekla psych, je pravda. I moje terapka mi řekla to samé. Je pravda, pokud tě chlap miluje, bude milovat i tvoje děti, poznala jsem to na tom, když jsem se po odchodu ex seznamovala s někým novým.
Tak jsem zpatky od dvou P![]()
Psycholozka - zaver mam takovy ze jsem byla moc hodna. Chlapi potrebuji megery! Nechapala ze ho chci jeste zpet. Nazvala ho utekarem pred zodpovednosti.
Udajne se muzska laska k detem vaze ne na krev ale na lasku k zene. Takze pokud mne nekdo bude milovat, bude milovat i me deti. A je to pry zhruba 50:50 kdy muzi kteri opustili rodinu se o deti zajimaji i nadale.
Zeny milenky malokdy ustoji jeho dite/deti…
Pampeliško - taky to nechápu
. Snad ti pomůžou i příklady chlapů, kteří se na své vlastní děti úplně vykašlali, překonat momentální averzi vůči manželovi, aby si s dětmi zachoval nebo v případě malé vytvořil fungující vztah. Na druhou stranu si myslím, že pokud mužský o děti stojí, tak se jen tak nevzdá a nenechá se odradit chvilkovou labilitou opuštěné manželky ![]()
A Pampeliško - do dalšího roku se to bohužel přenese. A obávám se, že nejen do jednoho:-(
Anaaaaa - jak to v tvém případě dopadlo s Tebou? Máš nový fungující vztah? Opravdu se ti podařilo akceptovat, že exmanžel upřednostňuje cizí děti?
j.pampeliska píše:
Je to sila![]()
Ja byla 26. u tchanovcu - nic jsem se nedozvedela. Vcera u kartarky. Pry mne podvadel uz za prvniho tehu - zrejme s tou samou. Nelituje toho. Nebude se chtit vracet. A stale hleda sveho zivotniho partnera protoze ja to nejsem. I svatba byla chyba. Ze uz tehdy to vedel. No nevim…
A jak jsem jela od kartarky tak mi prisel od manzela e-mail. Ze mu mam napsat jak konkretne bych resila problemy kvuli kterym odesel - spanek, finance, duvera, komunikace a respekt. Psak to pry jen kvuli Kubovi - to je to jedine co ho tahne domu. Zbytek ho odtud odhani. Nedava mi zadnou nadeji, jen chce pochopit proc jsem ho premlouvala aby se vratil. Mam to vzit rozumove a ne citove.
Neco jsem sepsala. Ale musim si nejdriv sama v sobe srovnat jestli ho chci zpet.Kazdopadne se to prenese do pristiho roku
Podle karet na mne ten zivotni partner ceka. Mel by prijit za 4 roky…
Holka nešťastná
Ten tvůj chlap je tedy „dárek“. Upřímně, po téhle komunikaci bych ho poslala do prodloužených zad a přerušila veškerou komunikaci - vždyť on tě považuje za méně než hadr na podlahu… To snad není možné, že si takto dovolí někdo jednat. A ty bys ho chtěla zpět? Proboha proč?
Musim rict ze po tom co jsem prezila Stedry den po tom netouzim. Od toho utery nad tim premyslim. Jestli bych to udelala. A asi bych to udelala ale ted uz fakt jen kvuli detem. Uz mi totiz dosel ten fakt co provedl. A to ze mne skutecne bere jako naprosty povl.
Bude zajimave si nekdy pozdeji precist tuto diskusi a videt s odstupem casu ty promeny…
Musim rict ze se mi mnohem hur vyrovnava s faktem ze opustil rodinu nez s tou svinskou neverou…
Ahoj Pampeliško!
Zdravím od kojení
![]()
Jsem na tom podobně jako ty. Pochopím, že někdo může být nevěrný i to, že s může zamilovat. Ale opustit manželku těsně po porodu a nechat ji samotnou s malým miminkem, je prostě mimo mé chápání. Sanžím se najít na všem něco pozitivního - tak si představ situaci, kdy by ti naši (jak jim jenom říkat, jméno Chlapi si podle mě nezaslouží
) neodešli, ale udržovali manželství i milenecký vztah. Pokud by je to nepřešlo, bylo by to po čase peklo pro všechny a mohl by být problém se takového individua zbavit… Ještě třeba nastane doba, kdy budeme rády, že odešli sami
Už aby to bylo, co? ![]()
Přeju hezký předpodlení den v tomto roce! I když to není jednoduchá doba, tento rok nám přinesl zdravé děti. To ostatní snad časem přestane být tak důležité a hlavně bolestivé ![]()
Ahoj Jani, problem vidim v tom ze v beznych manzelstvich kde je nevera manzel uctiva manzelku a rodinu. Pomer maji vedle a nesmi se jim za zadnou cenu dostat do rodiny.
My simproste vybrali zmetky,
Ten muj by ale opacil, ze nevera byla dusledek - ne pricina. Ze odejit musel, protoze uz to se mnou nemohl vydrzet.
Kubik uz spat nebude. Jdu balit abychom byli do obeda u nasich.
Take preji krasny den. Zkusme si to aspon z casti nejak uzavrit. Snad to trapeni nebude pristi rok tak velke…
Pampeliško - musím se smát, jak jsou ty argumenty stejné. Můj stáleještěmanžel mi sice nic nevyčítá a vinu bere na sebe, ale taky podle něj není příčina jeho odchodu v zamilovanosti. Jenže nedokáže říct, kde ta příčina je
. A přitom já bzch to potřebovala slyšet i kvůli budoucnosti - takhle jsem měla pocit, že žiju ve spokojeném vztahu a nerada bych to ještě zažila znovu…
Asi nemá to cenu dál rozebírat. Je pryč a musíme žít dál.
Nevím, jak bude vše probíhat u Tebe, ale obávám se, že příští rok nebude jednoduchý
Ale moc ti přeju, abys ze všeho vyšla spokojenější ![]()
No ja cekam na tu psycholozku. Porad si procitam tu mou odpoved co mu poslu a kazdy den mne napadaji nove a nove veci.
Jak tu nekdo uz psal. Pokud bychom se k sobe vratili bylo by to jen kvuli detem. A bylo by to zalozene na: vazim si ho protoze se vratil a snazi se byt zodpovedny za svou rodinu, on by si mne mel vazit za to ze jsem ho po tom co provedl vzala zpet a na tom budovat. Ted bych rekla ze jina varianta neni.
Ale myslim ze po tom co jsem prezila Vanoce ta touha aby se vratil uz tam neni.
Jani, mam vyhodu v tom ze mne rika co byla pricina. Problem je ze mne to prijde jako relativne banalni duvody k opusteni rodiny… Nevim no…
Myslim ze sami v sobe to budeme resit jeste dlouho ![]()