Odchod manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3364
30.12.11 10:54

Pampeliško - kdy jdeš k psycholožce? Pokud ti manžel vyčítá takové věci jako nakládání s rodinnými financemi a spánek (?), tak bych s ním raději nějakou dobu nekomunikovala o jiných než praktických věcech. Ale to musíš posoudit sama, jestli ti to dává víc než bere…

Už jste se nějak bavili o financích nebo to necháš na právníkovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
30.12.11 11:07

K psycholozce jdeme oba v pondeli, manzel dopoledne ja odpoledne. Jsem zvedava co mi psycholozka rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
30.12.11 11:08

Na financich se nejsme schopni domluvit, tak to pujde pres pravniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
30.12.11 18:03
j.pampeliska píše:
Musim rict ze po tom co jsem prezila Stedry den po tom netouzim. Od toho utery nad tim premyslim. Jestli bych to udelala. A asi bych to udelala ale ted uz fakt jen kvuli detem. Uz mi totiz dosel ten fakt co provedl. A to ze mne skutecne bere jako naprosty povl.
Bude zajimave si nekdy pozdeji precist tuto diskusi a videt s odstupem casu ty promeny…

ahoj pampelisko mozna se na me ted budes zloit mozna to bude znit sobecky , ale kdysi mi nekdo rekl abych nebrala ohledy na deti co se tyce v rozhodovani ohledne partnera … ze deti vyrostou a odleti z hnizda a partner bude dal s tebou ve dne v noci a tak chci jen rict … nelep neco kvuli detem :-( bud chvili ten sobec a mysli na sebe … mysli na to co bude az deti vyrostou a odejdou … odesel by i manzel pak si myslim … mysli na sebe a ver ze tam nekde za okny venku je nekdo do ceka prave na vas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
30.12.11 19:46
jancab píše:
Pampeliško - taky to nechápu :( . Snad ti pomůžou i příklady chlapů, kteří se na své vlastní děti úplně vykašlali, překonat momentální averzi vůči manželovi, aby si s dětmi zachoval nebo v případě malé vytvořil fungující vztah. Na druhou stranu si myslím, že pokud mužský o děti stojí, tak se jen tak nevzdá a nenechá se odradit chvilkovou labilitou opuštěné manželky :nevim:

A Pampeliško - do dalšího roku se to bohužel přenese. A obávám se, že nejen do jednoho:-(

Anaaaaa - jak to v tvém případě dopadlo s Tebou? Máš nový fungující vztah? Opravdu se ti podařilo akceptovat, že exmanžel upřednostňuje cizí děti?

To víš, že se mi nepodařilo to akceptovat. Pokaždý mě to namíchne, připadám si jako idiot. Taky se ex ke mě chová jako k povlu. Teď se děti od něj vrátily z vánoc, starší naštvaná jeho chováním, mladší trošku, bolí mě z nich hlava, vždycky mě to vysaje energii.
Terapka mi říkala, že mám být ráda, že si děti aspoň bere na víkendy, na dovolené, že platí alimenty, že někteří otcové nedělají ani to. Jsme 4 roky od sebe a stejně mě ex nesnáší. Nechápu to. Odešel on. Je mi z toho na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
30.12.11 19:50

Mne by hrozne zajimalo co jsme tem chlapum provedly ze nas muzou takto brat a citit se urazene, nastvane…

Take by mne zajimalo jestli takoveto vidani se s detmi je lepsi nez kdyby tatinek byl pouze jmenem v rodnem listu a na bankovnim vypisu…

Myslim ze uz nikdy nebudeme milovat tak jak jsme milovali a verit. Podle mne vsechny nasledujici vztahy budou timto negativne ovlivneny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
30.12.11 20:00

Pampeliško - já jsem životní optimista. Měla jsem před manželem pětiletý vztah a taky jsem byla spokojená. Takže věřím, že to půjde znovu. A pro děti sice můžeme udělat maximum, ale neovlivníme ani je ani chování partnera.

Dokážu si představit ideální situaci, kdy děto budou mít milující mámu ve spokojeném vztahu s novým partnerem a milujícího tátu v novém spokojeném vztahu. Dokonce mám jednoho kamaráda, u kterého to tak dopadlo a on i jeho sestra získali skoro dalšího tatínka, aniž by o toho vlastního přišli.

Nvidíme do budoucnosti a třeba se ukáže, že pro naše děti bude odchod tatínka poučením pro vlastní život. Je to asi míň pravděpodobné, ale stejně to teď nijak nemůžeme ovlivnit :nevim:

Anaaaaa - tak to je maso, musí to být těžké :hug: A co ty - jsi teď spokojená? Máš nějaký stabilní vztah nebo aspoň dobrého kamaráda? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
31.12.11 01:51

Spokojená, sama nevím. Ex udělal hrozný dluhy, teď poslední rok jsme se z toho jakž takž vyhrabali, mám na hypo vlastní malý byt a modlím se, aby platil alimenty, abych měla na splátky. ¨
Nějakého přítele jsem měla, rok jsem spolu žili, ale nevyšlo to. Teď jsem se o vánocích seznámila s někým novým, tak doufám.
Mám kamarádky, které mě podržely nad vodou, to mi vždycky hodně pomůže. Ale bojím se důvěřovat, je to ve mě, měla jsem i depky, teď se to všechno pomalu rovná k normálu, ale je moc těžké být sama za sebe, ze vším si poradit, zůstala jsem s dětmi prakticky na ulici, takže od nuly.
Jsem vděčná za svoje bydlení a práci. Pampeliško, tou bolestí si musíš projít, musíš si sáhnout na dno, aby ses mohla odrazit nahoru. Ale přejde to, snaž se mít okolo sebe kamarády, abys nebyla sama, bude to trvat, ale bude líp. Já chvilku po odchodu ex měla přítele, bylo jen na chvíli, ale pomohlo mi to dostat se z nejhoršího, že ex není jediný na světě, že jsou i jiní chlapi, kteří by mě měli rádi. Ale neuspěcháš to, tou bolestí si projít musíš. Buď trpělivá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
31.12.11 14:23

Tak jak jste na tom? Na mne zase pada splin. Snad ne ale tak velky jak na stedry den. Ted jsme byli 4,5 hodiny venku, byli jsme na vystave betlemu. Prijemne to bylo. Je silene ze za 4 tydny co je manzel oryc mame vic zazitku nez za 19 mesicu co je kluk na svete…

Holky preji nam vsem vkroceni do noveho roku pravou nohou. Preji aby nasi milackove byli zdravi. A aby nam ta bolest na srdci slabla a slabla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
31.12.11 21:53

Ahoj Pampeliško! Na mě to taky trochu padlo. POřád se mi vrací minulý Silvestr, kdy jsem si chvilku pobrečela manželovi v náručí kvůli miminku, které už s námi mělo být. Ale VOjta už v bříšku hezky kopal, tak jsem si myslela, že nás čeká šťastné období …
Taky myslím na budoucnost, jak budu vojtíškovi vysvětlovat, proč jsme na Vánoce bez tatínka, proč s námi táta není pořád… Musím doufat, že to nějak přijme a smíří se s tím. Výhoda snad je, že dítě snad přijímá skutečnost jako fakt a když nikdy nic jiného nezažije, nebude mu to chybět :-( I když to je vlastně ještě smutnější :-( No, Annaaaaa má pravdu, že si musíme bolest prožít a časem bude líp :hug:

Pampeliško a ostatní holky, do dalšího roku vám přeju hodně síly, málo jobovek a hlavně zdraví vám i dětem. Protože zdraví je nejdůležitější, všechno ostatní nějak zvládneme :kytka: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
2.1.12 08:14

Pampeliško - přeju, ať je dnešní návštěva u psycholožky přínosná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
2.1.12 08:44

Diky diky jsem zvedava jestli to k necemu bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
2.1.12 17:27

Ahoj Pampeliško! Tak jak jsi dnes dopadla? Dozvěděla ses něco nového? Snad tě to moc nezdeptalo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 17:44
j.pampeliska píše:
Ahoj Jani, problem vidim v tom ze v beznych manzelstvich kde je nevera manzel uctiva manzelku a rodinu. Pomer maji vedle a nesmi se jim za zadnou cenu dostat do rodiny.
My simproste vybrali zmetky,
Ten muj by ale opacil, ze nevera byla dusledek - ne pricina. Ze odejit musel, protoze uz to se mnou nemohl vydrzet.Kubik uz spat nebude. Jdu balit abychom byli do obeda u nasich.
Take preji krasny den. Zkusme si to aspon z casti nejak uzavrit. Snad to trapeni nebude pristi rok tak velke…

ahojky v novém roce. Pampeliško opět - měla jsem to podobně, manžel se vracel v první řadě jen kvůli malé. Ještě půl roku zpět říkal, že si neumí představit, že mě ještě někdy bude milovat a realita je teď úplně jiná. Důležité je aby ty sis uvědomila a srovnala jestli ho chceš. Taky jsem nedokázala pochopit jak může opustit dceru a nakonec nedokázal.

Co se týká těch e-mailů já bych to ještě nevzdávala. Napiš mu svůj názor, ale chtěj po něm i jeho. Nenech ho ale aby tě obviňoval. Mě v tomto pomohla i psycholožka protože na něco jsem nevěděla jak mu odpovědět a ona mi poradila abych se sebou nenechala manipulovat. Je to těžké.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.12 17:47
kalimerko píše:
j.pampeliska píše:
Musim rict ze po tom co jsem prezila Stedry den po tom netouzim. Od toho utery nad tim premyslim. Jestli bych to udelala. A asi bych to udelala ale ted uz fakt jen kvuli detem. Uz mi totiz dosel ten fakt co provedl. A to ze mne skutecne bere jako naprosty povl.
Bude zajimave si nekdy pozdeji precist tuto diskusi a videt s odstupem casu ty promeny…
ahoj pampelisko mozna se na me ted budes zloit mozna to bude znit sobecky , ale kdysi mi nekdo rekl abych nebrala ohledy na deti co se tyce v rozhodovani ohledne partnera … ze deti vyrostou a odleti z hnizda a partner bude dal s tebou ve dne v noci a tak chci jen rict … nelep neco kvuli detem :-( bud chvili ten sobec a mysli na sebe … mysli na to co bude az deti vyrostou a odejdou … odesel by i manzel pak si myslim … mysli na sebe a ver ze tam nekde za okny venku je nekdo do ceka prave na vas :hug:

a tady si dovolím nesouhlasit. Ano ve vztahu jen kůvli dětem nemá smysl zůstavat. Ale kůvli komu by ten vztah měla lepit a zkusit lepit. Hlavně kvůli dětem, pokud to neudělá kvůli nim, tak to nemá smysl dělat vůbec. rodina je od toho aby v ní vyrůstaly děti a byly vychovávaný v úplné rodině.Samozřejmě fungující (alespoň většinu času). Dlouhodobě nefungující rodina smysl nemá s tím souhlasím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky