Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A to že ho chceš zpátky chápu, už jsem to psala, seš plná hormonů a emocí, držíš v ruce to malé miminko, tečou Ti slzy a myslíš na to, že chudák ani nepozná svého tátu, že tady nebude až se bude poprvé usmívat, říkat první slovíčka, dělat první krůčky … A seš v tom období, kdy Ty sama bys potřebovala pomoc a oporu a ještě musíš být silná.
PAmpeliško - tak to ti ty 2 P docela odpověděly na otázky, že jo?
![]()
Rozumím tomu správně, že právnička bude jednat za tebe a bude po tvém manželovi žádat docela vysokou částku? Určitě je to právně správně, jen pozor, aby se manžel na tomto nezasekl a nezačala mezi vámi soudní tahanice. Zkus se s ním ještě domluvit, teď víš na co máš teoreticky právo. Třeba se mu to taky rozleží. Zatím jsi jej jen přemlouvala, ať se vrátí. Teď nebo za nějakou brzkou dobu mu zkus předložit nějaký návrh nebo ať on přijde se svou představou, jak budete fungovat. On je ten, kdo chce změnu, tak ať to udělá se vším všudy. Ty máš v ruce silné karty, pokud nechce přijít o děti. Jen se pokus toho nevyužívat…
A psycholožka ti asi taky neřekla nic bolestného
S tím potenciálním novým partnerem, který bude mít rád i děti, když bude mít rád tebe, jsi mě potěšila. Netušila jsem, že to tak funguje, ale zní to logicky
Já jsem ještě o novém chlapovi nepřemýšlela nebo jen velmi mlhavě. Jsem ještě vdaná a na mateřské s mrňouskem, to se mi zdá jako nevhodná kombinace pro hledání patnera ![]()
Jen s tím, že jsi byla moc hodná - nedala ti nějaké rady, jak se má člověk chovat, aby ten druhý neodešel?
Máš můj obdiv, že to takhle brzy zvládáš řešit. Já jsem byla úplně paralyzovaná a čekala jsem, že se manžel sám probudí (haha, jsem naivní, teď už to vím).
Ja jsem na tech financich zavisla. Respektive budu. Potrebuju aby platil proto to resim hned. Nedomluvili jsme se. On mi dobrovolne v podstate dava nejakych 60% toho co spocitala pravnicka. A to je v podstate jeste snizene kvuli tomu ze mam ted vysokou materskou.
Reknu mu ze ho bude kontaktovat. Jak se s tim popere je na nem. Chtela jsem to resit, nabizel malo tak se neda nic delat.
A ta psycholozka mne tim take prekvapila. Nedala rady jak se chovat aby neodesel. Kazdopadne nema mit vse na zlatem podnose. Musime byt trochu mrchy, davat mantinely. Neco jako kdyz maminka udela na dite: ty ty ty!
Nevim no. Bylo tl zajimave, ale hodina je malo casu na to aby to clovek vse rekl co bylo jak bylo. Ani si poradne nepamatuju co vsehno mi rekla. Pamatuji si toho hrozne malo:(
Pampel…to se to psycholozce radi co, byt megera… chceme pro sve nejblizsi to nejlepsi a stejne je to spatne
preji ti, at se na te financni strance dohodnete, at se nejak neblokne…a kdyz, tak nech za sebe jednat tu pravnicku
jak tu holky pisou, at mu das i malou s kocarem na prochajdu… to si ho Kubik ale moc neuzije, kdyz se bude muset starat jeste o princeznu, ne?
pampel..hlavu vzhuru, nejak to dopadne ![]()
krásně se to čte a musím s psycholožkou asi souhlasit…sama jsem byla taková mrcha na manžela z kraje, když jsme se poznali, dost o mě usiloval, já si dokázala dupnout a domácnost jela podle nás, postupem času se karty otočily a já byla ta, která dělala ústupky, takže na tom něco asi bude ![]()
add finance, pokud se cuká a zdá se, že bude dělat problémy, řešení HNED je to nejlepší, já to řeším rok a stále nic..pokud se bude bát soudů, tak máš penízky brzy …jinak pokud dává cca 60% toho co ti právnička spočítala, tak to tak může dělat do doby než bude soud o děti a stanoveno výživné, což u některých soudů trvá dlouho ![]()
držím palečky ![]()
Pampeliško mě to, co ti jak právnička tak psycholožka doporučily příjde dost rozumné…Doufám, že se aspoň cítíš trošku lépe ![]()
A už žádný zlatý podnos ![]()
ahoj zakladatelko .. odeme manzel odesel s nasi spolecnou znamou … taky lzi sluzeni cesty kamaradi udajna skola atd atd tchyne ho kryla trvalo to uz dlouho a ja naivni julca sedela doma starala se at ma vyprano vyzehleno uklizeno navareno atd atd hlidala naseho syna chodia do prace a z prace po smrti mych rodicu uz to nezkryval vodili se verejne za rucicky a smali se mi oba do obiceje..bolelo to zarlila jsem vztekala se prosila … pak jsem si rekla dost … kamaradce jsem zavolala nadala ji a rekla svuj nazor to ylo v lete no a v zari jsem sla se synem na bazen manzel sedel cetl a pil kavu … po dvou hodinach co jsem se vratila byl byt prazdny a zustaly mi jen ctyri stolicky …nasledoval rozvod atd atd …po nejake dobe jsem si nasla pritele …vse bylo krasne cekali jsme miminko byla jsem ve tretim mesici jak jsem po prichodu z prace videla jeho tasky a on mi chladnym hlasem rekl ze ma delsi cas jinou a ta je v tretim tydnu … ac rana zase podraz zase zacit znova tehule sama bez prace jen s brigadou hmmmm… narodila se anicka ja chlapy nechtela ani videt .. ted ..mam nejskvelejsiho chlapa v mych ocich pod sluncem miluje me a anicku taky jako svou vlastni ta mu rika tata a on se teteli blahem … tak si rikam , ze te nasi kamaradce dekuju ze se dala dokupy s byvalym manzelem diy ni mam anicku a uzasneho muzskeho …drz se a pevne nervy prejeme ![]()
Dobré ráno, Pampeliško!
Myslím, že Kalimerka nám ukázala hezký příklad, že časem se třeba naše nynější situace nebude jevit tak beznadějně
Díky, Kalimerko
A teď nám řekni - chováš se teď v novém vztahu jinak než dřív? Nejsi už tak „hodná“? Nebo je to prostě o partnerovi, jestli je dostatečně vyzrálý, aby ocenil, že nežárlíš, neděláš mu scény a může s Tebou spokojeně žít? Samozřejmě doufám v druhou variantu ![]()
Všem přeju hezký den ![]()
já si v něčem dovolím nesouhlasit - ano stejné to bylo u nás že měl manžel více méně vše na zlatém podnose a já byla kdo se podřizoval ale takto to u nás více méně bylo vždycky. Ale moc nesouhlasím s těmi dětmi - že láska k dětem jde přes manželku. U nás to byla právě dcera kdo přitáhl tatínka domů. Je v úžasném věku (ano kdyby byla mimino je pryč dávno) a on si nedokázal představit že jí nebude vídat každý den. Psycholožka mu i vylíčila co s ní rozchod rodičů udělá,na to se ptal hlavně on. A to si myslím že ho hodně zlomilo, plus to že rodina se postavila na mou stranu. Nějakou dobu to trvalo ale poté se změnilo chování nejen ke mě ale i k malé, váží si jí mnohem víc, tráví s ní víc času a to dělal už ve chvíli, kdy to mezi námi ještě nebylo v pořádku ![]()
S penězma super, ono bych řekla že my jsme v tomto srabi a nemumíme si říct dost a chlapi toho využívají takže uvidíš jak zareaguje.
A co děti viděl je nebo dohodli jste se nějak?
jinak souhlasím s Jahůdkou že chyba je na obou stranách ale to si myslím že si uvědomuješ. Teď je případně potřeba s tím něco dělat ale řekla bych že základ je že musí chtít on.
Taktak chyba je na obou stranach. A zalezi na nem zda-li se bude chtit vratit ci nikoliv…
Anonymni a kolik bylo dceri? A co rekla psycholozka ze to s ni udela?
Manzel prijde zitra. Dnes tchyne a svagrova. Manzela pozadam jestli by k te psycholozce nezasel, ale obavam se ze to neudela… ![]()
Anonymní - já jsem to pochopila tak, že když si najde ženská s dětmi nového partnera, tak díky lásce k ní začne milovat i její děti. Vlastní tatínek by měl milovat své děti nezávisle na mamince. Bohužel někteří chlapi přestanou s maminkou milovat i děti a odvrátí se od nich:-(
j.pampeliska píše:
Taktak chyba je na obou stranach. A zalezi na nem zda-li se bude chtit vratit ci nikoliv…Anonymni a kolik bylo dceri? A co rekla psycholozka ze to s ni udela?
Manzel prijde zitra. Dnes tchyne a svagrova. Manzela pozadam jestli by k te psycholozce nezasel, ale obavam se ze to neudela…
když jsem to zjistila tak dva roky. Psycholožka hodně upozorňovala na to, že pro děti je nejhorší věk 3,6 let a pak puberta. Ale že přežijí všechno.ale že v tomto věku se znásobí separační úzkost (což dcera měla už dost i bez toho) když je u tatínka chce k mamince a obráceně, zhorší se nástup do školky, nechce být u babiček apod., ženská jde vždy sociálně dolů tudíž si nemůže dovolit vše a tatínek většinou může víc. Dítě pak se logicky přiklání k tatínkovi protože tam má všeho víc a i volnější režim. toto se ale obrací pak v pubertě kdy si třeba usmyslí že chce k tátovi napořád ale v tu chvíli otec zjistí že s takhle volným režimem to nejde, je to záhul a začne taky přitahovat a dítě se vrací zase domů k matce. Ale to je až později. Zároveň otec většinou chce přispívat na dítě a musí toto zase řešit s další partnerkou která to logicky nechce, nechce tam ani jeho dítě apod. takže rozpory nastávají i v nové rodině a proto je jednoduší to urovnat doma
Dala mu i hodně čočku ať si nemyslí že když přišla krize v tomto vztahu tak v dalším nepřijde, že zákonitě přijde když už se mu to stalo poprvé. U nás byla typická krize po příchodu prvního dítěte, říkala že ta bývá nejčastější a že trvá rok i více než si to doma celé sedne, bohužel u nás chlap neunesl to odstrčení a že už není středem mé pozornosti a navíc o tom nedokázal komunikovat. Já na druhou stranu přiznávám že po narození dcery byla pro mě opravdu vším a on šel stranou. Do toho problémy s tchánovci, kdy on se přiklonil na jejich stranu a už se to dlouhodobě vezlo.
A byla jsi vyloženě u psycholožky nebo v manželské poradně? můj tam se mnou byl jen poprvé, říkal že tam jde ale nic od toho nečeká a myslím že ho to hodně zvrátilo, pak jsem ho překecala ještě jednou ale to nakonec zrušil, že to má v hlavě srovnané a je mu jasné co bymu tam vykládala. No chlap no. Já byla celkem asi 3-4 krát a vždy mi to hodně pomohlo si urovnat myšlenky, co dělám a nedělám správně co mu říkat a neříkat a v čem se třeba nešťourat a v čem ho zase ale popostrčit a nenechat být. ![]()
Janco pochopilas to spravne.
Anonymni - byla jsem vyslovene u psycholozky.
No jsem moc vzedava co bude…