Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arada píše:
Zažádej si soudně o svěření dítěte do péče a o výživné. Do dvou let dítěte máš nárok i na sebe.
Tak pokud jsou manželé, tak má právo na stejnou životní úroveň a může žádat výživné na manželku. Nezáleží na to, zda mají dítě a kolik mu je.
@j.pampeliska jak to u tebe aktualne vypada a jak to vsechno dopadlo? Diskuzi jsem cetla az dnes a beha mi teda mraz po zadech
@Žirafa 69 Děkuji za odpověd. Manželovi jsem to řekla, ale stejně si myslí že zůstaneme. Chci od manžela odejít proto, že skoro rok nedělá, tak že žijeme jen z rodičovského příspěvku a už na takovýhle život nemám. Chci žít a chci to nejlepší pro syna a ne kvůli tomu že manžel je línej jít pracovat (našla jsem mu několik prací, ale pokaždé mi lhal jak tam chodí a pak jsem zjistila že ne) počítat každou korunu a žít ve stresu.
Ahojte, prosím o zachování anonymu. Nechci žádnou radu spíš slyšet, že to jde a máte se dobře. S manželem jsme 3 roky manželé a máme malou dcerku. Manžel přestal potají chodit do práce a dostali jsme se do dluhů. Několikrát mě napadl, ale pak sliboval že se změní říkal jak ho to mrzí atd tak jsem s nim zůstala. Jen že tenhle týden jsme se s manželem několikrát pohádali on mě dnes zbil a odešel bez klíčů ale s penězi a bez mobilu ven. A teď sedím a přemýšlím co dál, vím že můžu ihned zítra s dcerou k rodičům, jen že se znám a zítra zase budu přemýšlet jak jen ujel a jak se změní. chci pryč ale nemám na to silnou vůli…jak to zvládnout? Vím že se dnes staví a bude chtít domů a vím že mi ho bude líto že bude venku, ale když ho pustím tak zase bude peklo. Holky když jste odešli od manžela co vám nejvíc pomohlo? A jste šťastný? Omlouvám se za zmatenost, ale brečím a jsem rozrušená.
Podívej se do zrcadla na modřiny a dej si pár facek a pak se sbal a odejdi
@Anonymní píše:
Ahojte, prosím o zachování anonymu. Nechci žádnou radu spíš slyšet, že to jde a máte se dobře. S manželem jsme 3 roky manželé a máme malou dcerku. Manžel přestal potají chodit do práce a dostali jsme se do dluhů. Několikrát mě napadl, ale pak sliboval že se změní říkal jak ho to mrzí atd tak jsem s nim zůstala. Jen že tenhle týden jsme se s manželem několikrát pohádali on mě dnes zbil a odešel bez klíčů ale s penězi a bez mobilu ven. A teď sedím a přemýšlím co dál, vím že můžu ihned zítra s dcerou k rodičům, jen že se znám a zítra zase budu přemýšlet jak jen ujel a jak se změní. chci pryč ale nemám na to silnou vůli…jak to zvládnout? Vím že se dnes staví a bude chtít domů a vím že mi ho bude líto že bude venku, ale když ho pustím tak zase bude peklo. Holky když jste odešli od manžela co vám nejvíc pomohlo? A jste šťastný? Omlouvám se za zmatenost, ale brečím a jsem rozrušená.
@Anonymní píše:
Máš manžela, jehož zodpovědnost k rodině se drží někde kolem nuly. Taky Tě fyzicky napadá. Co potřebuješ víc? Aby Ti zpřerážel kosti? Čeho se bojíš? Že to sama nezvládneš? Myslíš si, že je správné, aby se muž k ženě choval tak, jako se Tvůj manžel chová k Tobě? To bude pěkný příklad pro dceru.
Druhé, čeho bych se bála víc, protože to se může stát hned je to, že vás oba může manžel pořádně zadlužit. A kdo si myslíš, že bude platit za jeho dluhy, když on má přístup, jaký má?
Ale je to Tvůj život, jak s ním naložíš, tak to budeš mít. A Tvoje dcera taky, bohužel
.
Když tohle všechno víš, mohla bys zároveň vědět, že tě znovu zbije. Vidíš s takovým člověkem budoucnost?
Moje mama odesla od taty (taky ji mlatil) a bylo to nejlepsi rozhodnuti jejiho zivota. Vzala me a segru (10 a 5 let) a odstehovali jsme se 80 km daleko. Prvni rok byl hodne tezkej, ale pak uz to bylo dobre a mama spokojena.
Tebe uprimne nechapu co tam jeste delas.
Příspěvek upraven 28.10.17 v 18:58
Pokud tě opakovaně bije, není co řešit a omlouvat. Nejsi povinná to snášet, zvláště ne, pokud máš malé dítě, které to vidí. Máš-li možnost být u svých rodičů, jdi k nim co nejdříve, i s holčičkou a s vašimi věcmi, doklady, penězi. Věřím, že máma s tátou ti pomůžou. Nevychovali tě proto, aby tě nějaký primitiv mlátil.
@ka2ka píše:
Podívej se do zrcadla na modřiny a dej si pár facek a pak se sbal a odejdi
jezis co to placas..
Sbal nejnutnější a jeď k rodičům hned. Nečekej do zítřka. Nesmíš zůstat s chlapem, který tě bije. V tom přece nemůže vyrůstat tvoje dcera.
Jj jed hned. Zvlast pokud mas zazemi u rodicu, tak to je dobre.