Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marcellia píše:
jezis co to placas..
co bych plácala, ona dostane od přítele nakládačku a je tak naivní že chce zůstat, takže by se měla podívat do zrcadla na modřiny, který jí udělal a dá si pár facek za to že vůbec přemýšlí nad tím že s takovým hol..vadem zůstane a pak by se mala sbalit a odejít co na tom nechápeš¨? nebo ty by jsi zůstala?
Zakladatelko, musis chranit sebe a svoji dceru. Moc Te prosim, zavolej rodicum - kamaradce a ihned zmiz. Necekej na zitra. Odjed a neohlizej se zpet!
Ty začátky jsou nehorší období…alespoň pro mne… ale jsem šťastná, jen si pak člověk furt pokládá otázku proč sem to neudělal dřív… drž se
@Anonymní píše:
Ahojte, prosím o zachování anonymu. Nechci žádnou radu spíš slyšet, že to jde a máte se dobře. S manželem jsme 3 roky manželé a máme malou dcerku. Manžel přestal potají chodit do práce a dostali jsme se do dluhů. Několikrát mě napadl, ale pak sliboval že se změní říkal jak ho to mrzí atd tak jsem s nim zůstala. Jen že tenhle týden jsme se s manželem několikrát pohádali on mě dnes zbil a odešel bez klíčů ale s penězi a bez mobilu ven. A teď sedím a přemýšlím co dál, vím že můžu ihned zítra s dcerou k rodičům, jen že se znám a zítra zase budu přemýšlet jak jen ujel a jak se změní. chci pryč ale nemám na to silnou vůli…jak to zvládnout? Vím že se dnes staví a bude chtít domů a vím že mi ho bude líto že bude venku, ale když ho pustím tak zase bude peklo. Holky když jste odešli od manžela co vám nejvíc pomohlo? A jste šťastný? Omlouvám se za zmatenost, ale brečím a jsem rozrušená.
Ty si myslíš, že tím, že bys odjela k rodičům, že to skončí? To je teprve první krok… Udělal dluhy? Povezou se za tebou. Obstavení účtu, exekutoři… Bude tě vydírat přes dceru, vyhrožovat. Ale čím dřív do toho kyselého jablka kousnes, tím dřív hodně dojis. Chceš to urychlit a mít navrch? Seber dítě, nejdůležitější věci jako rodné listy, zarucaky na tvé jméno, smlouvy, nejnutnější věci a jeď nejdřív na pohotovost, ať máš důkaz o fyzickem násilí a pak rovnou k rodičům. Máš dítě, jsi máma a máma má jako první úkol chránit své dítě. Všechno ostatní má nižší prioritu, včetně citu, závazků a já nevím co tě tam drží.
Pevné nervy, budeš je potřebovat. Víš jak, když nemůžeš, tak pridej a slovo nejde neexistuje.
Mela bych obrovsky strach z toho, ze se jeho nasili vuci tobe bude stupnovat a ze se casem muze obratit i vuci detem. Bohuzel me zname se to stalo
.
Seber silu, seber nejnutnejsi a pozadej o pomoc, koho muzes (rodice, sirsi rodinu, pratele, nekoho v okoli, kdo se s domacim nasilim taky setkal, zkus mozna zavolat na linku duvery pro obeti domaciho nasili…). Dokud je cas.
Když máš kam jít, tak nad čím přemýšlíš už bych tam nebyla, ať si on spí třeba na ulici..
ty za něho zodpovědná nejsi
magor magorem zůstane to si pamatuj
@Anonymní píše:
Ahojte, prosím o zachování anonymu. Nechci žádnou radu spíš slyšet, že to jde a máte se dobře. S manželem jsme 3 roky manželé a máme malou dcerku. Manžel přestal potají chodit do práce a dostali jsme se do dluhů. Několikrát mě napadl, ale pak sliboval že se změní říkal jak ho to mrzí atd tak jsem s nim zůstala. Jen že tenhle týden jsme se s manželem několikrát pohádali on mě dnes zbil a odešel bez klíčů ale s penězi a bez mobilu ven. A teď sedím a přemýšlím co dál, vím že můžu ihned zítra s dcerou k rodičům, jen že se znám a zítra zase budu přemýšlet jak jen ujel a jak se změní. chci pryč ale nemám na to silnou vůli…jak to zvládnout? Vím že se dnes staví a bude chtít domů a vím že mi ho bude líto že bude venku, ale když ho pustím tak zase bude peklo. Holky když jste odešli od manžela co vám nejvíc pomohlo? A jste šťastný? Omlouvám se za zmatenost, ale brečím a jsem rozrušená.
Lepší to bude, ono to totiž o moc horší být už ani nemůže. Jestli potřebuješ něco co tě nakopne se odstěhovat, pak mne napadá jen jeden argument. Čím déle s ním budeš, tím spíš ho neopustíš a až dcera povyroste bude řvát a bít i ji!!! Nějak si neumím představit, že by to po odchodu od něj mohlo být ještě horší.
Radši jíst nějakou dobu jen suchý rohlíky, ale být vklidu a bezpečí a dopřát takovou samozřejmost i dítěti!!! DOkud si na něj naštvaná, vezmi to nejnutnější, jeď k rodičům a řekni co se stalo a jak se k tobě dlouhodobě chová. S ním to lepší nebude, jen horší. Může se stát, že tě jednou uhodí natolik, že už nevstaneš a pak to vaše malé, bude zažívat to co ty, ale osamocené!
Určitě jeďte k rodičům, vysvětlete jim situaci a poproste je, že kdybyste měla tendenci naskočit zase do svého závisloho chování a chtít ho omlouvat a vracet se, tak aby vám v tom zabránili.
čím déle v tom budete zůstávat, tím hlouběji se do duše vaší dcery zaryje vzorec, že je v pořádku, když muž ženu bije a posléze bude hledat podobného partnera. To asi nechcete, že? I proto je třeba odejít.
případně si najděte v okolí bydliště vašich rodičů nějakou organizaci který pomáhá ženám v podobné situaci, abyste si o své situaci mohla s někým popovídat.
Často stačí jen občas zavolat na linku pomoci. http://www.donalinka.cz/
Poradí vám tam i případné lokální služby, které můžete využít.
Prosim o zachovani anonymu. Muj otec mamu dvakrat zbil. Z toho jednou jsem ji jako ctyrleta branila, kdyz lezela na zemi a on ji mlatil. Kousala a skrabala jsem ho. Hned potom mama podala zadost o rozvod, vzpominam si, ze se mi hrozne ulevilo. A velmi brzy, kdyz uz jsem z toho mela rozum, jsem si ji za to obrovsky vazila a vazim dodnes, ze to udelala, razantne a hned. Sotva se rozvedla, potkala naseho tatu. Tenhle tata me vychoval a poridil mi i moje milovane sourozence, s mamou jsou uz pres 30 let moc stastni a ja taky, protoze tim, ze jsem prisla o otce, dostala jsem sanci na stastne detstvi a hlavne TATU. S otcem se nestykam, nikdy jsem nechtela. A taky mam par kamosek, co odesly od hovada a vzdycky jen rikaji, ze to mely udelat mnohem driv. Fakt nevim, co by ze me dnes bylo, vyrustat s otcem a asi bych mame nedokazala odpustit, ze to dopustila. Drz se a upaluj. Nekdo si holt rodinu nezaslouzi, vis?
Tak ty budeš určitě šťastnější bez toho vola, fuj, mlátit ženskou ![]()
@j.pampeliska Ahoj kočko, čtu tvůj příběh dnes, je to už dlouhá doba, co jsi ho psala…jak jsi na tom ted po těch letech? Děkuji za info, snad dobře ![]()
Dneska ho dom nepouštěj, dneska má být hurikán
, třeba mu na oplátku nafackuje spadlý strom nebo elektrický vedení
jinak - pochybuju, že ti sem někdo napíše, že byla ve stejné situaci jako ty, odešla od agresora a pak toho litovala
@Anonymní píše:
Nejvíce lituji tvoji dcerku. Měla jsem hororové dětství, a doteď to mám mámě za zlé, že od otce, alkoholika a tyrana, nedokázala odejít. Zničila tím nejenom život sobě, ale
i kus života svým dětem. Podepsalo se to na nás všech. Doteď mám někdy ještě noční můry.
Pokud ti nezáleží na sobě, udělej to aspoň kvůli svojí dceři, která si jistě zaslouží daleko lepší dětství. On se nikdy nezmění, naopak, bude to jenom horší. Na co chceš čekat, až začne mlátit i jí? Máš kam jít, tak na nic nečekej, a ihned odejdi ke svým rodičům. A už nikdy se k němu nevracej.
Příště ti může fláknout tak „(ne)šikovně“, že tě zabije. A co tvoje (vaše) dítě??? Pryč a honem. Ještě ideálně i na pohotovost, ať máš záznam do budoucna.
Nejsem ta pravá, co by měla radit. Tuším, že bych se v podobné situaci chovala podobně jako ty
, ale všichni ti píšou to samé, tak PROSÍM poslechni.
utikej, máš lidi kteří tě miluji, potřebuji a podpoří… Nenech si ubližovat, neublizuj své dceři, ona za nic nemůže… Zavolej rodičům, stav se na pohotovost ( ať máš záznam) a už s tím hovadem neztracej čas…