Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Prosím o radu. Rozešli jsme se včera s partnerem. Nechci prosím řešit proč, bylo by to na dlouho, ale máme 5mesicni miminko.
Partner mě pustil z jeho bytu s malou jen pod podmínkou, že bude ji mít týden já a týden on. Respektive jeho matka, že se budeme střídat.
V žádném případě nesouhlasím, ale přítel mě už hodnekrat vyhrožoval že mi malou vezme a vyhazoval mě z bytu že jsem naoko souhlasila abychom mohli odejít.
Teď samozřejmě řešim jak právně, nebo přes sociálku vyřešit to že ji bude mít max víkendy.
Zároveň je to ale dlouhodobý uživatel marihuany (kouří ji každý den), alkoholu (taky musí doma po práci pít), ve volném času jen hraje svoje PC hry a ještě před dvěma měsíci si občas dál i pervitin. Z toho důvodu nechci aby malá s ním byla vůbec sama nikdy ani nebyla a on se oni neumí starat.
Chtěla bych podat návrh že ji bude mít třeba o víkendu jednou za čtrnáct dní kdy má opravdu v práci volno a bude teda i s jeho babičkou.
Prosím můžu se zeptat někoho kdo má zkušenost jak se tohle řeší a jestli mám šanci? je přesvědčený že si za pár dní pro ni přijede a umí být velmi agresivní tak se bojím co bude. Už jsem dnes psala na poradnu bezplatnou i osped.
Ješte dodám, že mi říkal že pokud něco do týdne udělám tak se postará aby malá byla u nej natrvalo. Že půjde za právníkem a zničí mě. Mám strašný strach co bude. Děkuji za odpověď
Smažka dítě natrvalo dítě nedostane. Že fetuje, to máš nějak podloženo?
@stinga píše:
ale soud „dává“ nebo nedává dítě otci, ne babičce - takže zkoumat se budou poměry otce
Stejně je to typický případ vyhrožovatele.. za rok za dva to přesně bude ten typ co bude mít problém s placením alimentů a dítě si bude brát jednou za uherský rok. Kor když si najde jinou ženu.
@Uslava píše:
Nech toho. Dítě už je na světě, zpátky ho nestrci. Kdo nikdy neudělá žádnou chybu?
Jako že je normální dělat si dítě s huličem marjány apod? To není jen tak obyčejná chyba, kterou lidi dělají denně.
Jednou za 14 dni je prisernost, bude to pro ni uplne cizi clovek a bude strasne vystresla.
Idealne treba 3× tydne na dve hodinky.
Zkus se rovnou domluvit s tou jeho mamou, kdyby to slo.
@Russet píše:
Jako že je normální dělat si dítě s huličem marjány apod? To není jen tak obyčejná chyba, kterou lidi dělají denně.
Cink Cink. Dítě už je na světě ty nejchytřejší na světě. Má ho narvat zpátky a polepšit se? Jak asi?
Děkuji za reakce. Ano je i chyba na mé straně. Samozřejmě člověk si má rozmyslet s kým si dítě udělá ale život není často tak jednoduchý. Já děkuji za reakce povzbuzení. Už jsem si psala na poradnu a půjdu sepsat předběžné opatření.
Děkuji co mě nesoudite, jen jsem potřebovala asi nějakou útěchu zdarma, kde budu číst zkušenosti, že malou nedostanou.
Vím že pro mnohé to jsou blbe dotazy ale v momentě kdy se bojíte o dítě a řešíte takové věci fakt asi potřebujete to slyšet z více stran. Omlouvám se tomu koho jsem pobouřila a děkuji těm kteří to pochopili a dali mi trochu síly. O tomhle myslím i tyto stránky jsou. Děkuji a nezlobte se
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce. Ano je i chyba na mé straně. Samozřejmě člověk si má rozmyslet s kým si dítě udělá ale život není často tak jednoduchý. Já děkuji za reakce povzbuzení. Už jsem si psala na poradnu a půjdu sepsat předběžné opatření.
Děkuji co mě nesoudite, jen jsem potřebovala asi nějakou útěchu zdarma, kde budu číst zkušenosti, že malou nedostanou.
Vím že pro mnohé to jsou blbe dotazy ale v momentě kdy se bojíte o dítě a řešíte takové věci fakt asi potřebujete to slyšet z více stran. Omlouvám se tomu koho jsem pobouřila a děkuji těm kteří to pochopili a dali mi trochu síly. O tomhle myslím i tyto stránky jsou. Děkuji a nezlobte se
To chce klid. Ten tvůj si myslí, že stačí když udělá bububu, a všichni okolo si sednou na zadek. No, nesednou. O dítě se musí taky umět postarat, ne jen plácat pusou. Jeho rodičovský práva mu přece nikdo nebere, musí se ale jako rodič chovat. Tak snad mu to docvakne, a nebude používat dítě jen na to, aby tě držel v šachu. Řekla bych ale, že ten zájem nebude zas až tak horkej, když se do těď pořádně nestaral.
Ješte dodám, že mi říkal že pokud něco do týdne udělám tak se postará aby malá byla u nej natrvalo. Že půjde za právníkem a zničí mě.
Jak by to asi chtěl udělat? Hodně dobrej právník by stál balík, na to by neměl, a hlavně není důvod ti dítě sebrat. Mohl by si ale naběhnout sám. Zajdi na Ospod, vysvětli situaci, nech si svěřit dítě do své péče. Alimenty i návštěvy soudně, ono přeci jen, co je psáno, to je dáno. Hlavně co nejdřív vyřeš to svěření do péče.
@stinga píše:
A znovu a znovu - před otěhotněním to byl vzorný přítel, hodný, pracovitý a po otěhotnění začal užívat drogy a alkohol, že ne?
proč si děláš dítě s feťákem a alkoholikem?
On je závislý na všem. A pochybuji, že by se ty závislosti objevily až po porodu. Zakladatelce spadly růžové brýle a teď vidí to, co předtím neviděla.
@Cenarius píše:
Protože to s tím nebude tak hrozný, jen teďka na něj potřebuje naházet co nejvíc špíny.A nebo musí přiznat že si udělala dítě s fetakem a gemblerem.Jinak pro zakladatelku. Všechno jsou to jen kecy a plané hrozby. Nesmíš se nechat vystrašit.
Čtu váš komentář až nyní. Ne nepotřebují anonymně na někoho házet špínu. Důkazů mám dost. Ale bohužel stane se že se zamilujete a za roky se nabalují další a další věci a z kouření marihuany pervitin. Bohužel není vše tak jednoduché. Princ že zůstane princem. Láska je slepá.
Ale nepotřebují nikoho přesvědčovat o člověku kterého nikdo nezná, chtěla jsem jen radu, možná útěchu. Ono totiž je spousta lidí co může zažívat strach z odchodu a psychické týrání. Pak stačí si zajít na úřad pro pomoc a jeden úředník co vám nepomůže vás hodí zpátky a kolotoče toho všeho.
Může to potkat jak muže tak ženu.
Děkuji za komentáře a přeji všem štěstí aby vás to nepotkalo