Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dadda8 píše:
Vy si děláte legraci, ale my jsme to s kamarádkami úspěšně praktikovaly, když nám bylo tak patnáct a nechtěly jsme menstruovat na sportovním turnaji nebo třeba školním výletuAle tenkrát jsme jedly citrón celý. Už si nepamatuju přesně, ale třeba čtyři dny po sobě a každý den jeden citrón
Já měla menstruaci vždy pravidelnou a tohle jí fakt o několik dní posunulo.
Tak to by mi mé citlivé zuby asi vypadaly. ![]()
@Deniskadeniska píše:
Ahoj ženy, chci se vas zeptat, jestli vam pomohl na oddaleni menstruace citron, nebo je to jenom mytus. Dekuji predem
To netuším ale mně to vždy posunulo o 5 dnů cca ale mohlo to být hormony ![]()
Pomáhá myslím hodně vitamínů c nemusí být jen citron nebo hormony ![]()
@Deniskadeniska
Ahoj, mně to funguje, ale oddálí jen tak o 2-3 dny… v případě nouze, dá se to ![]()
@Deniskadeniska píše:
Ahoj ženy, chci se vas zeptat, jestli vam pomohl na oddaleni menstruace citron, nebo je to jenom mytus. Dekuji predem
Ano, tomuhle verila Dana Medricka. Pochvalovala si, jak to hezky funguje. A on to byl maly Vasik
Mezi herci se mu pak rikalo citronovy Vasek ![]()
Na radu maminky jsem zkoušela někdy v pubertě. Výsldkem byl totál překyselený žaludek a cyklus přesnej jak hodinky ![]()
U mě to funguje, ale jen pokud předtím toho vitamínu C konzumuješ míň, takže nárazově (týden před) zvýšíš dávku. Posun tak o 2-3 dny, plus celkově slabší. Naopak Coca-Cola posouvá dopředu - zkracuje (taky tak 2-3 dny), ale funguje to jen u těch, co tu kolu normálně nepijí. Ale třeba je to placebo.
A taky se mi zdá, že zvýšené dávky B-komplexu taky zkracují (ale míň, 1-2 dny)… ![]()
Mne to menstruaci zeslabilo a oddalilo o jeden den. Vic ani ň ![]()
To je zajímavý, jak tady píšete, že to opravdu zafungovalo třeba o 2-3 dny Mně kdysi říkal gynekolog, že je to zcela určitě blbost, tak nevím…
![]()
Mně řekla jednou slečna v lékárně, že zvýšený příjem vit. C je dobrý na poševní mykózu. ![]()
@Deniskadeniska píše:
Na iternetu se pise, ze citron muze oddalit mensturaci, nevim jestli to tak je, tak se ptam
To sis špatně vyložila - musíš pozorněji číst a hlavně přemýšlet o tom, co čteš.
Citron obsahuje hodně vitaminu C, což je vitamin, který zvyšuje pružnost cév a zmírňuje krvácení.
Nemá ale žádný vliv na termín menstruace - to je pouze iluzorní věc (špinění potažmo MS by zdánlivě přišlo dříve, ale vlivem „céčka“ je utlumeno a subjektivně se projeví až v té nejintenzivnější fázi).
Čili - ne, céčkem (v Tvém pojetí „citronem“) si menstruaci oddálit nemůžeš, můžeš jím pouze zmírnit krvácení.
Citrón sice nejím pravidelně ale určitě to pomáhá menstruaci jsem ještě neměl
s pozdravem Jiří ![]()
@JiříkMazlík píše:
Citrón sice nejím pravidelně ale určitě to pomáhá menstruaci jsem ještě neměls pozdravem Jiří
Radši si dnes jeden dej, ať něco nezanedbas ![]()
@Deniskadeniska mně to nepomůže ji oddálit, ale pokud piju hodně citrónu, nebo Celaskon- vitamin C tak mám slabší a kratší ms