Odebrání dávek kvůli přeplatku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka1
23.10.13 11:28
@blecha72 píše:
Ale hážete tu odkazy, kde je jim nabízen plat od 10 000, medián je kolem 11.

dobrý řemeslník (nebo v případě ženy třeba cukrářka, kadeřnice) nejde makat pod někoho. Dokáže se uživit sama na sebe :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
35545
23.10.13 11:30

@Silwinka87 Ale já tady od stolu nebudu přeci kydat špínu na člověka, kterého neznám, pokud potřebuje poradit, tak poradím. Pokud by toho opravdu zneužíval, tak by mi to vadilo, ale to odsud nezjistím a obávám se, že v tomto státě se zneužívá a okrádá úplně někde jinde a v jiných částkách, to mě tedy medí mnohem víc.
Vadí mi i matky, co místo péče o dítě jdou raději do hospy, utratí to za kokotiny a nechají si odpojit plyn,.. to také nechápu a že jich je. Ovšem dokud neznám konkrétně, tak po nikom neplivu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
23.10.13 11:30
@Timinka píše:
dobrý řemeslník (nebo v případě ženy třeba cukrářka, kadeřnice) nejde makat pod někoho. Dokáže se uživit sama na sebe :jazyk:

Je to tak..A dobří zedníci si umí vydělat kolem 20.000 měsíčně, někteří i víc..Vím, o čem mluvím..

• Citovat
  • Upravit
35545
23.10.13 11:33
@Timinka píše:
dobrý řemeslník (nebo v případě ženy třeba cukrářka, kadeřnice) nejde makat pod někoho. Dokáže se uživit sama na sebe :jazyk:

Kecy v kleci, můj chlap je šikovný, ale na podnikání nemá žaludek, neumí si říct o prachy, já osobně mám také problém si nacenit práci, takže takhle to také nefunguje u všech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
@Silwinka87 píše:
Je to tak..A dobří zedníci si umí vydělat kolem 20.000 měsíčně, někteří i víc..Vím, o čem mluvím..

dobrého zedníka, jsme museli objednat 8 týdnů před nástupem a bral 170 Kč na hodinu. Dávali jsme mu jídlo a modlili se aby si nenašel lépe placeného klienta :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
@kozisek píše:
@Silwinka87 Ale já tady od stolu nebudu přeci kydat špínu na člověka, kterého neznám, pokud potřebuje poradit, tak poradím. Pokud by toho opravdu zneužíval, tak by mi to vadilo, ale to odsud nezjistím a obávám se, že v tomto státě se zneužívá a okrádá úplně někde jinde a v jiných částkách, to mě tedy medí mnohem víc.
Vadí mi i matky, co místo péče o dítě jdou raději do hospy, utratí to za kokotiny a nechají si odpojit plyn,.. to také nechápu a že jich je. Ovšem dokud neznám konkrétně, tak po nikom neplivu :nevim:

Dobře, já to chápu..Ale zakladatelka jasně napsala, že si kamarádka vydělává na černo..Dítě má ve školce, tak proč nejde makat na HPP? Víš proč? Protože už by neměla na nic nárok..Takže rozhodně to není ten případ, který ty dávky existenčně potřebuje..
To je to, co se mi nelíbí..

• Citovat
  • Upravit
6661
23.10.13 11:35
@KattyK píše:
Souhlasím s názorem, že se jen podporuje vzdělanost..přece každý pařez musí mít VŠ, ale sehnat dobrého řemeslníka je skutečně umění. A to hovořím za stranu zaměstnavatele (firmy). Před nedávnem jsem měla možnost projít velký stoh strukturovaných životopisů uchazeček o práci administrativní pracovnice (chcete-li sekretářky). Kdybych neviděla, neuvěřím :nevim: SŠ s maturitou, bez praxe, požadavky na ohodnocení cca 25tis. čistého apod. 8o Současně nepřeberný výběr studentek (Ing.) s např. hornicko-geologickou fakultou aj. V motivačním dopise přítomnost smajlíků a namísto průkazové fotografie, fotky z tanečních, s růžemi a jiné specialitky :mrgreen:
:mrgreen: Ano, bohužel - šikovné pracovníky je obtížné najít. Jeden majitel firmy na dodávku elektroinstalací mi dost smutně popisoval, že když potřeboval nabrat nové pracovníky - vyučené elekrikáře, šel na učňák, ale výběr byl žalostný. Buď lemplové, kterým se nechce pracovat nebo nic neuměli :think: Nakonec horko těžko si dva vybral a pak za ně stejně žehlil průšvihy, protože ignorovali i výkresy atd. a mozek používali sporadicky :think: Bohužel jsem to i já pocítila :zed: Nikdo tady neříká, že si VŠ zaslouží automaticky víc peněz, ale na druhou stranu - ano, platy jsou tam vyšší, práce více specializovaná, nároky vyšší a peníze je nutné si zasloužit. A šikovný řemeslník práci má a peníze si vydělá a to je v pořádku. Znám moc šikovného zedníka, truhláře atd. a vydělávají velmi slušně. Ve strojírenství chybí šikovní a schopní soustružníci a další profese. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545

@Silwinka87 nebo proto, že jí ten HPP nikdo nedá, znám dost lidí, co by moc chtěli na HPP a prostě nééé, nevařím z vody ani si to necucám z prstu, vycházím opravdu jen z toho, co znám z okolí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
@kozisek píše:
Kecy v kleci, můj chlap je šikovný, ale na podnikání nemá žaludek, neumí si říct o prachy, já osobně mám také problém si nacenit práci, takže takhle to také nefunguje u všech ;)

na co nemá žaludek? 8o Nechat si zaplatit za práci? 8o Tak to snad chce i v zaměstnání ne? Zaplatit výplatu. Sám na sebe má možnost většího výdělku :nevim: JAko tohle nechápu. Sice bychom mohli mít víc, ale živnost si neuděláme (viz výměna manželek co byla v pátek -on by mohl jít makat na živnost, ale to nechci, raději chcípnem hlady)

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
23.10.13 11:36
@kozisek píše:
Kecy v kleci, můj chlap je šikovný, ale na podnikání nemá žaludek, neumí si říct o prachy, já osobně mám také problém si nacenit práci, takže takhle to také nefunguje u všech ;)

To už je ale jeho blbost(nemyslím to zle)..V této době si člověk musí umět poradit a být průbojný, aby uživil rodinu..A ne se stydět říct si o peníze za dobrou a kvalitní práci..
Sama z vlastních zkušeností vím, že lidi si klidně za kvalitu připlatí..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
23.10.13 11:37
@kozisek píše:
@Silwinka87 nebo proto, že jí ten HPP nikdo nedá, znám dost lidí, co by moc chtěli na HPP a prostě nééé, nevařím z vody ani si to necucám z prstu, vycházím opravdu jen z toho, co znám z okolí :?

To máš pravdu..Ale tento případ na to opravdu nevypadá.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
23.10.13 11:38
@bartsch píše: :mrgreen: Ano, bohužel - šikovné pracovníky je obtížné najít. Jeden majitel firmy na dodávku elektroinstalací mi dost smutně popisoval, že když potřeboval nabrat nové pracovníky - vyučené elekrikáře, šel na učňák, ale výběr byl žalostný. Buď lemplové, kterým se nechce pracovat nebo nic neuměli :think: Nakonec horko těžko si dva vybral a pak za ně stejně žehlil průšvihy, protože ignorovali i výkresy atd. a mozek používali sporadicky :think: Bohužel jsem to i já pocítila :zed: Nikdo tady neříká, že si VŠ zaslouží automaticky víc peněz, ale na druhou stranu - ano, platy jsou tam vyšší, práce více specializovaná, nároky vyšší a peníze je nutné si zasloužit. A šikovný řemeslník práci má a peníze si vydělá a to je v pořádku. Znám moc šikovného zedníka, truhláře atd. a vydělávají velmi slušně. Ve strojírenství chybí šikovní a schopní soustružníci a další profese. :nevim:

stejné nářky jsme slyšeli i v autoservisu od majitele. sehnat dobrého zaměstnance je nadlický úkol ;) A ti co makají dobře prostě dělají na sebe

• Citovat
  • Upravit
6661
23.10.13 11:38
@Timinka píše:
dobrého zedníka, jsme museli objednat 8 týdnů před nástupem a bral 170 Kč na hodinu. Dávali jsme mu jídlo a modlili se aby si nenašel lépe placeného klienta :mrgreen:

Ano, taky na toho „našeho“ nedám dopustit - hrozně šikovný. Čekali jsme na něj 6 týdnů, než jsme přišli na řadu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
23.10.13 11:40

@Silwinka87 no mne zase prijde, ze prave nepriplati…priteluv otec ma elektrikarskou firmu a zakaznici(mnohdy i velice bohati) smlouvaji o cene i na sroubku..prijde mi spis, ze v tomhle state plati kdyz mi to nedas zadarmo, tak nejlip bez placeni :zed:…mym velkym snem je otevrit si restauraci, ale kdyz idi nadavaji i na menu za 70kc i s polivkou a dezertem, tak to nepochopim…

• Citovat
  • Upravit
66815
23.10.13 11:40
@Timinka píše:

Vaše argumentace je nepřehledná. Napíšete, že dobrý řemeslník si vydělá, pak tu vyhodíte odkaz na inzeráty nabízející práci za 10 000 s poznámkou, že na tom nejsou tak špatně a pak opět drnčíte tu svou mantru.
Jinak zedník za 170 Kč na hodinu, po přiznání daní (samozřejmě práci řádně vyfakturoval, vy práci načerno nepodporujete) si vydělá necelých 20 000 za měsíc v případě, že má zakázky každý den. V zimě to je horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat