Odebrání dávek kvůli přeplatku
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@perfect day píše:
abych si ja vydelala 20-25 cisteho, muslea jsem studovat VS a musim se skar ohanet taky))) takze ja to beru jako zasluzne, ze si to vydela ikuchar, ale rekla bych, ze je fer, kdyz ja mam vic))
Vidno, že některým ani VŠ nepomůže k tomu, aby pochopili základní smysl problému. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
My máme limit pro 2 dospělé a 3 děti na den 300,– + 28,– školka ale denně těch 300,– neutratím.
Mám limit 1400 Kč na týden pro 5 lidí, je v tom i drogérie a vycházím horko těžko. Občas stejně musím sáhnout do rezervy, např. když kupuju velký prací prášek nebo dvoje balení mlíka v akci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@perfect day orientační mapa.
http://img.blesk.cz/…1507051_.jpg
Když si vezmeš, že třeba prodavačka v Kauflandu si vydělá napříč celou republikou stejně, to platí i pro jiná odvětví, ty rozdíly jsou mnohdy propastné
Musím tedy reagovat na tu tabulku od @berry4 … k tématu se vyjadřovat raději nebudu, protože nejsem na straně příživnice. Já i manžel makáme od rána do večera a z toho, co vyděláme, nám stát nevezme zrovna málo a těch lidí, kteří zneužívají sociálních dávek, je hodně
Na ty musíme makat o to víc, já pracovala i na RD a odváděla daně a soc. pojištění, takže jsem nasolila během své RD do takových povedených nemalé peníze
… k té tabulce - prima manipulace s davem. Tak jak se to hodí, že? Jsem z Brna, bydlím v jedné z nejdražších čtvrtí a vím zcela přesně, že v obecních bytech v naší čtvrti se platí 95,– Kč/m2! V jiných (méně žádaných) lokalitách je to třeba 65,– Kč. Takže jděte do háje s takovými tabulkami, které si vycucají novináři nebo politikové z prstu a účelově blbnou lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bartsch Bydlím taky v Brně. Kdyby jsi četla POŘÁDNĚ, tak se dočteš, že jsem sama psala- obecní byty jsou na takové cenové úrovni, aby člověk nemusel žádat o příspěvky. Bavíme se tu celou dobu o nájemních. Ty ceny odpovídají. Tak se nerozčiluj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Uvádím údaje v čistém. Nástupní plat VŠ v hrubém je 2O OOO (tj.16 000 čistého), před důchodem 25 000. Odměny?Chtělo by to trochu reality.
http://flek.cz/…-zamestnancu
12. třídaPříspěvek upraven 23.10.13 v 07:20
Je tedy zajímavé, že moje teta (učitelka na 1. stupni) má víc a můj bratr učí na střední škole a je taky někde úplně jinde se svým příjmem - výš. Problém s penězi nemají a to švagrová skončila v částečném invalidním důchodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@bartsch Bydlím taky v Brně. Kdyby jsi četla POŘÁDNĚ, tak se dočteš, že jsem sama psala- obecní byty jsou na takové cenové úrovni, aby člověk nemusel žádat o příspěvky. Bavíme se tu celou dobu o nájemních. Ty ceny odpovídají. Tak se nerozčiluj.
Nájemní mě nezajímají, vzhledem k tomu, že nabídka převyšuje poptávku, je pouze na každém, jestli do daného bytu půjde bydlet nebo ne. Ve stavebnictví se poybuji, takže od některých developerů vím, jaké ceny za nájemní byty mají - a rozčilovat se budu. Nicméně dnes děkuji svým rodičům, že mně i mému bratrovi vždy říkali, ať se učíme a máme slušné vzdělání… jooo, stálo to nějaké úsilí, ale vyplatilo se to. I kdyby se něco stalo a já zůstala s dětmi sama, uživím je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bartsch píše:
Je tedy zajímavé, že moje teta (učitelka na 1. stupni) má víc a můj bratr učí na střední škole a je taky někde úplně jinde se svým příjmem - výš. Problém s penězi nemají a to švagrová skončila v částečném invalidním důchodu
Jé a můj strejda, ten je teprve za vodou ![]()
A teď vážně. Tady jsou uvedeny průměrné platy. Ve vzdělávání je to kolem 27 000 (začátečník 20, ředitel 34, sečteno, děleno 2, udělá to průměr). Reálu se blíží medián.
Diskuze je o něčem jiném. Jen reaguji na informace typu „jedna paní povídala“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 zajímavé jsou nejen údaje o tom, jak tu (ne) roste průměrna mzda ( k růstu cen potravin, právě bydlení je to nepoměr jak blázen),zajímavější jsou i údaje o průměrné mzdě kolem ČR.
Já se vůbec nedivím části naší rodiny, že odešla do Holandska a tam si spokojeně vydělají i bez VŠ nejen na nájem, ale i na spokojený život. Obyčejnou prací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@blecha72 zajímavé jsou nejen údaje o tom, jak tu (ne) roste průměrna mzda ( k růstu cen potravin, právě bydlení je to nepoměr jak blázen),zajímavější jsou i údaje o průměrné mzdě kolem ČR.
Já se vůbec nedivím části naší rodiny, že odešla do Holandska a tam si spokojeně vydělají i bez VŠ nejen na nájem, ale i na spokojený život. Obyčejnou prací
V článku jsou uvedeny i mzdy ve službách. Timinka a další marťaňani tam mohou vyčíst, kolik dostane zaplaceno šikovná cukrářka (fuj, to už jsem hooodně osobní), pekař nebo krejčová.
Pro doplatek na bydlení si na socku chodí čím dál víc lidí a zdaleka to nebudou jen výčůránci jako zakladatelka této diskuze.
Mám kámošku, nedávno oslavila 50. Má vystudovanou ekonomku, více než 30 let pracovala na pozicích THP. Před několika lety dostala výpověď, velmi dlouho hledala práci, občas si vypomohla roznášením letáků apod. Konečně se na ni usmálo štěstí. Po známosti při výběrovém řízení!!! získala práci uklízečky. Bere minimální plat, sociálka jí doplácí do životního minima. Říkala, že kdyby zůstala doma, dostane stejné peníze.
Jo, občas zajde na fušku- uklízí cizí byt za nějakou stovku. Asi bych ji měla nahlásit na sociálku, že pobírá nelegální příjmy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 chudák, moje mamka je na tom podobně, sice nemá VŠ, ale průmyslovku - elektro, celý život dělala na kvalitě a teď dělá pomocnou sílu v kuchyni (53 let) za minimální mzdu, ranní, noční, nepřetržitý provoz, hrůza a takových lidí je spousta, bohužel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 @JanulaM JSOU NESCHOPNÉ! Proč nejdou žehlit důchodcům košile? Nebo hlídat děti? Nebo po práci dalších 5 prací? Nebo si nejdou dělat na stará kolena VŠ, aby se někde uplatnily? ![]()
A ještě jedna z nich okrádá stát. ![]()
No to je vrchol
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@blecha72 @JanulaM JSOU NESCHOPNÉ! Proč nejdou žehlit důchodcům košile? Nebo hlídat děti? Nebo po práci dalších 5 prací? Nebo si nejdou dělat na stará kolena VŠ, aby se někde uplatnily?
A ještě jedna z nich okrádá stát.
No to je vrchol![]()
![]()
Taky uvažuji, že bych si našla svého důchodce ![]()
Ještě by se všechny mohly přestěhovat za prací- do Prahy, do Maďarska nebo do Vlašimi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@blecha72 @JanulaM JSOU NESCHOPNÉ! Proč nejdou žehlit důchodcům košile? Nebo hlídat děti? Nebo po práci dalších 5 prací? Nebo si nejdou dělat na stará kolena VŠ, aby se někde uplatnily?
A ještě jedna z nich okrádá stát.
No to je vrchol![]()
![]()
Tak, nevystudovali VŠ a jsou neschopní, tak nic jiného nezaslouží
Vyžírky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 nejsou na tom tak zle http://www.spravnykrok.cz/…ucnikar.html
![]()
- Citovat
- Upravit
Aha, takže my, které opravdu něco vyděláme a makáme (a ne nemám ekonomku, kde je trh opravdu už dávno přesycen a dřela jsem kdysi na technické VŠ), tak jsme vlastně husy, které nemají sociální cítění a vlastně jim není jedno, kam utíkají jejich vydělané peníze
Výborně, možná bych měla i nějaké cukrářce atd. platit třeba nájem rovnou, ne? Chudince. Jojo, tento stát jde do kytek, s tímto myšlením ano. Ale vlastně jste mi pomohly, abych se rozhodla, koho v pátek opravdu nevolit - díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit