Odebrání dávek kvůli přeplatku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
22.10.13 18:56
@abhcdefg píše:
Trosku mimo misu, ale moje sestra ma jen rodicak+pridavek na dite-dohromady asi necelých 4500kc mesicne, je sama s 18mes. Dcerou a zijou taky. A o davky zebrat nechodi. Ale ani kdyby brala 20000 tak by ji nenapadlo mit bydleni za 11tisic. I v Praze, kde jsou byty nejdrazsi se da sehnat slušný byt treba za 8tis.

A z toho si platí nájem, energie, oblíká děcko i sebe, zaplatí léky apod… a ještě ušetří ;)
A ještě tu o Červené Karkulce prosím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
22.10.13 18:56

Docela mě fascinuje kolika lidem se příčí, že jsou i tací, kteří prostě náš sociální systém nezneužívá… Chápe jeho účel, proč je takhle nastaven, možná kdyby takových lidí, kteří nemají potřebu zatajovat, podvádět, bylo více… Tak by bylo vcelku asi jasné, kdy a za jakých podmínek mám na něco nárok… Vtipné je, že spousta lidí to ví, a právě si ty podmínky přizpůsobují, tak aby nárok měli…
Ano je to docela u nás v Čechystánu už tak trochu utopie, ale k sakru dávky by vždy měli by být takové, aby člověku pomohli v nouzi, ale aby donutili člověka na těch dávkách setrvat co nejkratší dobu…
Vtipné je, že člověk, který celý život makal třeba 10 000,– bere pak důchod plácnu 8 tis… a člověk, kterej je celý život v,,nouzi´´ bere důchod z průměrných platů…
Do háje myslí někdo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.10.13 18:58

@Timinka Mám klienta na všech serverech, kde to jde, přijde mi každý týden pár inzerátů, na každý poctivě odepisuji. Teď jsem v jednom výběrovém řízení skončila jako druhá :zed: Čekám na vyjádření z Modré pyramidy a z jedné organizace, kde se sdružují slepí, kde bych byla jako asistent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
@berry4 píše:
A z toho si platí nájem, energie, oblíká děcko i sebe, zaplatí léky apod… a ještě ušetří ;)
A ještě tu o Červené Karkulce prosím :lol:

Urcite bydli u maminky ta ji plati vse a se zbytkem dcerka vystaci :zed: jinak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

@perfect day ano, napsala jsi to dobře - vysokoškoláků je moc.
A nejdůležitější na tom je, že někdo musí dělat to, co řídí chod státu-tu výrobní a obslužnou činnost. Bez těch by všichni VŠ s jakoukoli školou byli na svých postech v podstatě víš kde? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
22.10.13 18:59
@Spagata píše:
Docela mě fascinuje kolika lidem se příčí, že jsou i tací, kteří prostě náš sociální systém nezneužívá… Chápe jeho účel, proč je takhle nastaven, možná kdyby takových lidí, kteří nemají potřebu zatajovat, podvádět, bylo více… Tak by bylo vcelku asi jasné, kdy a za jakých podmínek mám na něco nárok… Vtipné je, že spousta lidí to ví, a právě si ty podmínky přizpůsobují, tak aby nárok měli…
Ano je to docela u nás v Čechystánu už tak trochu utopie, ale k sakru dávky by vždy měli by být takové, aby člověku pomohli v nouzi, ale aby donutili člověka na těch dávkách setrvat co nejkratší dobu…
Vtipné je, že člověk, který celý život makal třeba 10 000,– bere pak důchod plácnu 8 tis… a člověk, kterej je celý život v,,nouzi´´ bere důchod z průměrných platů…
Do háje myslí někdo???

oni ti celozivotne v nouzi pak kvicej a divej se, ze v duchodu jsou taky v nouzi. To my chytrejsi vime, ze je to prece tak, ze cely zivot hakujes a pak az na duchod jsi v nouzi!! Tak to ma byt!!

• Citovat
  • Upravit
K-Black
22.10.13 18:59
@berry4 píše:
A ještě tu o Červené Karkulce prosím :lol:

myslím, že se odpovědi nedočkáme, byl to jen výkřik :roll:

• Citovat
  • Upravit
perfect day
22.10.13 19:00
@berry4 píše:
A nejdůležitější na tom je, že někdo musí dělat to, co řídí chod státu-tu výrobní a obslužnou činnost. Bez těch by všichni VŠ s jakoukoli školou byli na svých postech v podstatě víš kde? ;)

no to ja vim, ze bez delnicek tridy bych byla nahrana..nebo co jsi tim naznacovala, jakoze nevim, ze nekdo musi bejt elektrikar a nekdo doktor? to ja vim..jen mi pripada, ze si hodne lidi mysli, ze vsichni muzeme byt ineznyri:)))

• Citovat
  • Upravit
perfect day
22.10.13 19:02
@berry4 píše:
A nejdůležitější na tom je, že někdo musí dělat to, co řídí chod státu-tu výrobní a obslužnou činnost. Bez těch by všichni VŠ s jakoukoli školou byli na svých postech v podstatě víš kde? ;)

no a kdyz uz mas takhel slaboduchy prospevek, neodolam a kontruji:
A bez tech vysokoskolaku by vsichni delnici s jakymkoliv ucnakem byli na svych malych postech vis kde? ve stredoveku:))

Vzdyt je to v poradku, spolecnost ma byt rozvrstvrena, o tom zadna.

• Citovat
  • Upravit
colafit
22.10.13 19:03
@perfect day píše:
no a kdyz uz mas takhel slaboduchy prospevek, neodolam a kontruji:
A bez tech vysokoskolaku by vsichni delnici s jakymkoliv ucnakem byli na svych malych postech vis kde? ve stredoveku:))Vzdyt je to v poradku, spolecnost ma byt rozvrstvrena, o tom zadna.

vzala jsi mi to z prstů :palec:

• Citovat
  • Upravit
abhcdefg
@K-Black píše:
hmm, a kde bydlí?

Prave spolubydli s jinou maminkou a te hlida dite, kdyz jde do prace, diky tomu po segre chce za najem minimum.ale umi si to aspon zaridit sestra a dela co se da.

• Citovat
  • Upravit
74217
@abhcdefg píše:
Trosku mimo misu, ale moje sestra ma jen rodicak+pridavek na dite-dohromady asi necelých 4500kc mesicne, je sama s 18mes. Dcerou a zijou taky. A o davky zebrat nechodi. Ale ani kdyby brala 20000 tak by ji nenapadlo mit bydleni za 11tisic. I v Praze, kde jsou byty nejdrazsi se da sehnat slušný byt treba za 8tis.

8o chci vidět ten slušný byt v Praze za 8tis. dyť i tady u nás na malém městě dáš za 2+1 6 500,– nájem :zed: sestra rok platila v Praze za 1+1 dost přes 10tis. nájem a to už je 4 roky zpět, takže kde tam seženeš byt za 8 tis.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.10.13 19:04
@perfect day píše:Vzdyt je to v poradku, spolecnost ma byt rozvrstvrena, o tom zadna.

To máš pravdu, ale ten, kdo pracuje, by neměl být chudý a závislý na státu. Tohle mi vadí.
A lidi, co pracovali celý život, si chodí taky pro příspěvek na bydlení, vždycky je mi těch starých lidí na sociálce líto.

Příspěvek upraven 22.10.13 v 19:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
22.10.13 19:05

@laducha bude líp, u tebe tomu věřím

• Citovat
  • Upravit
Larr
22.10.13 19:06
@K-Black píše:
Já tomu prd rozumím, ale co vím tak po zaplacení nájmu musí zbýt to životní minimum, takže dostává 11 000 na nájem plus něco na živobytí, mám takový dojem že to bude víc jak 15 000 měsíčně :think:
Další věc co se mi moc nezdá, že by kvůli 15 000 přišla o vše :think: když to teda rozdělím na ty tři měsíce, protože dávky se dělají čtvrtletně, tzn po třech měsících ne po čtyřech, tak by měsíčně měla přijít o 5 tisíc. Z toho mi vychází že na nájem ji peníze dají, možná ne ve výši 100%, možná bude muset doplatit třeba nějakou stovku z brigády :nevim: která je 5 tisíc, takže hlady určitě neumřou :think:

Ale jinak tomu prd rozumíš :mrgreen:.

Příspěvek upraven 22.10.13 v 19:07

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat