Odebrání dávek kvůli přeplatku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
23.10.13 13:00

Naši chlapi mají i 50.000,když je dobrá zakázka..A že je to dřina? Ano, zadarmo nic není..Jako zedník, zaměstnanec by dostal možná 15.000 čistého a to ještě ve větším městě..

• Citovat
  • Upravit
66815
23.10.13 13:01
@Timinka píše:
@Jaruna @78mamina ten náš 170 Kč/hod krát 10 hod denně / 20 dnů měsíc tj.34 tisíc odvody cca 3-4 tisíce, daně, jídlo zdarma, doprava 10 km denně.
Může pracovat ještě o několik dní víc, když chce, podle mě slušnej plat

To je o jednu čtvrtinu delší pracovní doba. Při osmihodinové pracovní směně by šel se mzdou dolů, živnostník nemá zajištěnou pravidelnou práci, zvláště zedníci mají sezónní výpadky, nemají nárok na dovolenou, nemocenskou apod. Ale to vy přece víte :mrgreen: Přesto sem pořád dokola píšete svá moudra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
23.10.13 13:01

@Silwinka87 tak to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
23.10.13 13:02
@Jaruna píše:
@Timinka jj, četla jsem, kolik si vas zednik bral. Zalezi teda taky na to jakou praci mel, ale muj manžel si vydela vic no :oops:.

No však určitě..Jestli dělá hrubou a tak..To je jasné..Tam se to pohybuje jinde..Pokud dělá vyloženě zedničinu, jestli pak vystavuje i jádra, dělá obklady, tak tam už je to zase o něčem jiném..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
23.10.13 13:05
@blecha72 píše:
To je o jednu čtvrtinu delší pracovní doba. Při osmihodinové pracovní směně by šel se mzdou dolů, živnostník nemá zajištěnou pravidelnou práci, zvláště zedníci mají sezónní výpadky, nemají nárok na dovolenou, nemocenskou apod. Ale to vy přece víte :mrgreen: Přesto sem pořád dokola píšete svá moudra.

Já nevím..Naši chlapi mají práci i v zimě..Když někteří nemají, musí si našetřit přes sezónu, když se dělají zateplení, fasády atd.Ale to každý z oboru ví..
Jasně, má to i své nevýhody, ale tolik by si nikde ve firmě na HPP nevydělal..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
23.10.13 13:05
@blecha72 píše:

A to nejsou moudra..Jsem v tom každý den, tak to vím..

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
23.10.13 13:06
@blecha72 píše:

to je běžná doba živnostníka :mrgreen: a nevím o tom, že by měl přes zimu míň práce, mi ho ukecávali v únoru, přišel za 8 týdnů ;) a nebýt jeho, tak na vodu-odpady čekáme asi ještě déle i na blbé sádrokartony 6 týdnů než nastoupili. A raději jak živnostník vydělám 30 tisíc za 200 hodin měsíčně, než abych vzala na sociálce doplatek na bydlení protože se neuživím ;)

Příspěvek upraven 23.10.13 v 17:17

• Citovat
  • Upravit
2118
23.10.13 13:06

Manžel je OSVč je malíř, šikovnej opravdu lidi ho chválí, vím to chodím po něm uklízet :lol: maká od rána do večera, ale sám říká že je to znát měl mnohem víc zakázek lidi prostě nemaj peníze. Stále odkládaj a nakonec si to třeba vymalujou sami :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
23.10.13 13:08

@Jaruna však to je dobře ne? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
23.10.13 13:09
@78mamina píše:
Manžel je OSVč je malíř, šikovnej opravdu lidi ho chválí, vím to chodím po něm uklízet :lol: maká od rána do večera, ale sám říká že je to znát měl mnohem víc zakázek lidi prostě nemaj peníze. Stále odkládaj a nakonec si to třeba vymalujou sami :nevim:

To jo, malování je blbé, to jsou takové ty poslední věci(např. po rekonstrukci)na které už nezbývají peníze, tak si to dělá každý radši sám, nebo to má výhodnější od zedníka, který třeba dělal omítky..

• Citovat
  • Upravit
585
23.10.13 13:11

@blecha72 8o neznám živnostníka, který by pracoval pouze 8h denně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
23.10.13 13:18

U nás ve firmě si montéři vydělají taky slušně, na hodinu si počítají víc jak těch zmíněných 170,– Kč (co bylo pro zedníka) a peníze si vydělají slušné. Navíc my montérům připlácíme za práci o víkendu nebo v noci a ne málo. Jsou šikovní a samostatní (to vyžadujeme), lemplům práci nedáváme - vrátilo by se nám to jako bumerang. Jako OSVČ jsem si přivydělávala na RD a do budoucna uvažuji o osamostatnění se, v mém oboru je hodně kolegů OSVČ :think: Takže já mám představu, jak OSVČ funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
23.10.13 13:19
@KattyK píše:
@blecha72 8o neznám živnostníka, který by pracoval pouze 8h denně :nevim:
:lol:
  • Citovat
  • Upravit
6661
23.10.13 13:21
@KattyK píše:
@blecha72 8o neznám živnostníka, který by pracoval pouze 8h denně :nevim:

Nejen živnostníci pracují ve skutečnosti více jak 8 hodin denně. Mně např. žádné přesčasy placené nejsou, ale někdy musím dělat večer nebo i o víkendu, aby se stihl termín :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
23.10.13 13:23

@KattyK Když jsme rekonstruovali byt, řemeslníky jsem po 16 hodině už pracující nenašla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat