Odebrání dudlíku - problém se spaním...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
854
29.5.13 21:36

@Clementine
U nás to takhle bylo stejné, nevím, kde se to v ní najednou probudilo. Dudlík měla vždycky jenom na spaní (když nepočítám miminkovské období, které prospala i přes den), vždycky ráno měla dovoleno vylézt z postýlky, až odevzdá dudlík, já na ni byla patřičně pyšná, protože mě vždycky hrozně vytáčely tříletý děti na písku s dudlíkem (ale to je můj osobní boj, nikdy jsem si nedovolila někomu něco takového říct). Asi ve 20 měsících prodělala svou první pořádnou chřipku (nikdy jinak nebyla nemocná, nepočítám-li dvě rýmečky a angínu, o které ani nevěděla, páč antibiotika zabraly dřív, než si stihla všimnout, že ji bolí v krku), týden měla horečky, hroznej kašel, zelenou rýmu atd. a tehdy začala být s dudlíkem největší kamoška (a s nočníkem naopak největší nepřítel). Brala jsem to, že byla nemocná, takže odnaučování jsem chtěla zvládnout postupně, nechtěla jsem jí ho brát úplně, ale jen přes den, aby to bylo jako předtím. Jenže ona se prostě nenechala, tak už mi nezbylo nic jiného, než radikální řez :) No každopádně budu muset vydržet, řvát ji tu nenechávám, sousedi by asi nebyli nadšení, ale ani nepřilítnu na první zavolání… Snad máte pravdu a časem se to samo vyřeší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
29.5.13 21:41
@Káka74 píše:
@rajada Tím spíš bych nevracela. Nevím, já si nemyslím, že dvouleté dítě musí za každou cenu spát samo v pokoji. Starší byly už tři, když si sama řekla, že chce spát v pokojíčku. Asi jí rušilo noční kojení mrňouse. před porodem se stěhovat nechtěla a pak jsme jí k tomu nechtěli nutit. Takže za mě bych nechala matraci v pokojíčku a spala tam tak dlouho, než to přejde (ono to přejde) nebo bych jí postýlku dala do ložnice. Ale chápu, že pro manželské soužití to není ideální :oops: Ve dvou letech ještě potřebuje tu jistotu a já bych jí to nebrala. naopak si myslím, že čím víc jí dostane teď, tím lépe si povede, až bude starší. Ale to je jen můj názor, nikoli ověřená fakta.

Oddělené pokoje jsme prubli právě z toho důvodu, že ona nás u sebe už nechtěla. Je takhle sama v pokoji od roka. Navzájem jsme se budili, ona z nás byla nervní, má hrozně slabé spaní, probudí ji i pšouk :D Ložnici jako takovou nemáme, bydlíme ve 2+1, takže máme s mužem postel v obýváku, tam se její postýlka už nevejde a my zpět do pokoje taky nemůžeme, už jsme jí tam nastěhovali dětský nábytek, apod. Mimoto ten její pokojíček je maličký tak moc, že jsme se tam sotva vešli, když byla miminko a spala v postýlce (mezi postelí a postýlkou byla sotva škvíra na projití). Nevím, jak by se to dalo prakticky udělat - leda koupit rozkládací křeslo, což mě už taky napadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
29.5.13 21:42
@Káka74 píše:
Tak to s těmi státnicemi je fakt blbé. Jste měli s tím dudlíkem počkat až po nich :mrgreen: :mrgreen: Tak co manžel? U nás tohle vždycky podléhalo dělbě…

Jo no, nedomysleli jsme to, ale když už se stalo, tak co naděláme :D Teď mám naštěstí oporu v rodině, zítra ji vezu k mamce a až do státnic bude pryč, tak snad to doženu a něco se naučím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
30.5.13 11:38

Já myslím, že problém je hlavně v tom, že všeobecně nechat dítěti dudlíka do dvou a více let je strašně moc dlouho :nevim: Dudlíky jsou pro miminka. Když se sebere v roce, tak se pak ve dvou, třech letech nemusí řešit co s ním a hlavně jak bez něho žít :mrgreen: Ale na to se mě tady nikdo neptal, já vím, tak pardón :mavam:

• Citovat
  • Upravit
81477
30.5.13 12:46
@Evaa1974 píše:
Já myslím, že problém je hlavně v tom, že všeobecně nechat dítěti dudlíka do dvou a více let je strašně moc dlouho :nevim: Dudlíky jsou pro miminka. Když se sebere v roce, tak se pak ve dvou, třech letech nemusí řešit co s ním a hlavně jak bez něho žít :mrgreen: Ale na to se mě tady nikdo neptal, já vím, tak pardón :mavam:

pro miminka dudlíky nejsou. pro miminka je prso. máš ho dávat poád, kdykoli chce dítě dudlat. Ve dne v noci. Pak nemusíš řešit odebrání dudlíku v roce ani ve dvou, ani ve třech. Ale na to ses mě taky neptala. pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.5.13 16:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
30.5.13 19:34

Prosím 8o 8o?? Dávat dudat dítěti prso kdykoliv, i když nemá hlad, jako místo dudlíku 8o 8o?? Jsem snad blázen?? Jako třeba i na ulici, v obchodě, na hřišti, ve vlaku, v autobuse, prostě všude tam, kde se dudlík běžně používá, když dítě začne plakat?? Nebo jak jsi to myslela?

• Citovat
  • Upravit
81477
30.5.13 20:20
@Evaa1974 píše:
Prosím 8o 8o?? Dávat dudat dítěti prso kdykoliv, i když nemá hlad, jako místo dudlíku 8o 8o?? Jsem snad blázen?? Jako třeba i na ulici, v obchodě, na hřišti, ve vlaku, v autobuse, prostě všude tam, kde se dudlík běžně používá, když dítě začne plakat?? Nebo jak jsi to myslela?

no jasně. 8) Dudlík je přece děsně nepřirozenej. Náhradní uspokojování potřeb dítěte. :jazyk: Prso je tu od dob, co člověk. Dudel a jeho předchůdci max. pár století.

Jiřina Prekopová: *Každý člověk odjakživa a kdekoliv na této planetě cítí, že láska je jeho nejhlubší a nejsilnější potřeba. Principiálně jde o lásku bezvýhradnou.

Když člověk pravou lásku nedostane, musí si ji nahradit něčím jiným. Náhražka se pak pro něj stane jistotou a hodnotou. Příklad: když plačící dítě místo pochování maminkou dostává do pusy dudlík a do ruky hračku, potřebuje podobné náhrážky po celý život.

Ústa stimuluje jídlem, pitím a cigaretami. Potřebuje také něco vlastnit v rukách, mít na bankovním kontě, držet volant a dálkový ovladač. S rozvojem techniky a marketingu náhradní možnosti neustále přibývají. Jejich společný jmenovatel je vlastnit, mít, a pravé hodnoty se tak přesouvají do materializmu. A když se materiální těšítka nepodaří a člověk nemá, co chce, nastáva prázdno a všechno se zdá nesmyslné, depresivní.*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
30.5.13 20:44

Znovu bych položila otázku. To mám vytahovat prso na ulici, v obchodě, na úřadě, v tramvaji, metru, na hřišti, prostě všude tam, kde miminko pláče?? Nechceš se doufám vrátit do pravěku. Tam jo, tam to šlo. Ale dneska?? Je trochu jiná doba. Ale tebe asi nepřesvědčím, už jsem si tady zvykla, že ortodoxní zastánkyně něčeho, tady názory ostatních neberou. Podle mě je to nesmysl. To jsem měla vytáhnout kozu dneska na poště, když mi tam malá začala brečet :zed:?

• Citovat
  • Upravit
81477
30.5.13 20:56
@Evaa1974 píše:
Znovu bych položila otázku. To mám vytahovat prso na ulici, v obchodě, na úřadě, v tramvaji, metru, na hřišti, prostě všude tam, kde miminko pláče?? Nechceš se doufám vrátit do pravěku. Tam jo, tam to šlo. Ale dneska?? Je trochu jiná doba. Ale tebe asi nepřesvědčím, už jsem si tady zvykla, že ortodoxní zastánkyně něčeho, tady názory ostatních neberou. Podle mě je to nesmysl. To jsem měla vytáhnout kozu dneska na poště, když mi tam malá začala brečet :zed:?
šmarja, klíd. Mám obě děti s dudlíkem ( máš to i o pár příspěvků výš).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
30.5.13 21:11

Fuj to jsem se lekla :P. Myslela jsem, že jsi jedna s těch místních super matek :roll:. Tím samozřejmě nechci říct, že nejsi super matka :mrgreen: Protože co se tady dá zažít na těch diskuzích… :roll: To kolikrát zůstává rozum stát :zed:

• Citovat
  • Upravit
81477
30.5.13 21:15
@Evaa1974 píše:
Fuj to jsem se lekla :P. Myslela jsem, že jsi jedna s těch místních super matek :roll:. Tím samozřejmě nechci říct, že nejsi super matka :mrgreen: Protože co se tady dá zažít na těch diskuzích… :roll: To kolikrát zůstává rozum stát :zed:

prostěto byla jen reakce na tvj příspěvek. Přišel mi absolutně nepřínostný. Zakladatelka už má dvouleté dítě, nějaké chytré řeči, že ho měla sebrat v roce je k ničemu. :nevim: Někomu přijde normální dudlík ve 4 letech a neřeší to, někdo ho zavrhuje úplně, páč je to náhražka. Pravdu maj obě strany, já jim jí neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
30.5.13 22:08

To já vím, taky jsem se rovnou omluvila :oops: U kluka jsem to řešit nemusela, protože ten nikdy dudlíka v puse neměl, ale ne z přesvědčení, ale protože ho zmetek malej nikdy nechtěl :mrgreen:. Vyzkoušeli jsme všechny druhy co existují a nic. No a malá si vzala první, co jsem jí tam strčila :palec:. Ale hodlám jí ho vzít tak max. v roce, možná v roce a půl, protože se chci vyhnout právě takovýmhle problémům třeba u tříletých dětí :nevim: A taky mi tedy ty 3 roky přijde fakt moc :nevim: Jak jsem teď chodila do poradny, když jsem byla těhotná, tak tam se mnou chodila maminka s asi tak 3-4 letou holčičkou a ta ten dudlík nevyndala s pusy. Teda vlastně jo. Když chtěla něco říct. Tak ho vyndala, řekla to a strčila si ho tam zpátky :mrgreen: Koukala jsem jako blázen. A když jí ho chtěla vzít místní sestřička, jako že tak velká holčička už nemůže mít dudlíka, tak jí ta maminka řekla, jen ať jí ho nechá, že ona sama si musí říct, že už ho nechce. Tak nevím, jestli bude čekat třeba do 15 let, nebo jestli ta holka půjde s dudlíkem i na první rande, nevím :)

• Citovat
  • Upravit
854
1.6.13 07:59
@Evaa1974 píše:
Já myslím, že problém je hlavně v tom, že všeobecně nechat dítěti dudlíka do dvou a více let je strašně moc dlouho :nevim: Dudlíky jsou pro miminka. Když se sebere v roce, tak se pak ve dvou, třech letech nemusí řešit co s ním a hlavně jak bez něho žít :mrgreen: Ale na to se mě tady nikdo neptal, já vím, tak pardón :mavam:

Blbé to být může, ale do dvou let mi to přijde ještě vcelku ok. V roce měla dudlík jenom na spaní, takže mi nepřišlo nutné jí ho odebírat a hlavně, chtěli jsme to udělat nějak humánně (postupně, tzn. společně vyhodit do koše, odevzdat miminku - druhému prckovi atd.) To, že se před druhýma narozeninama najednou na dudlík tak hrozně upnula a chtěla ho i přes den, to jsem jaksi nemohla tušit.
Jinak další věc - kojení a dudlík - nikdy jsem nekojila, takže bohužel, prso místo dudlíku nemělo jak fungovat :)
Nicméně problém už je vyřešen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.6.15 14:10

Zdravím všechny, které jsou nerozhodné ohledně odebrání dudliku a následným usínáním deticek. Malý má dva roky a čtvrt,, cumel měl asi od roka jen na spaní a když jsem viděla, že ho trápí zoubky, mohl občas podudlat i přes den. Na den ale cumel jinak nevyžadoval, bez problémů ho nechával po probuzení v postylce. Před 5 dny jsem mu vzala cumel úplně. Dlouho jsem mu o tom dopředu říkala, že ho jednou dáme spolu miminku, tak věděl.☺ Na návštěvě ho dokonce miminku dal ( skoro do pusy :lol: ) a za odměnu dostal jako od tety auto. Poobedni spánek v pohodě, mluvil o dudu, knucel a místo max.5 minut usinal 15..Večer už byl horší, chvilku i zalostně plakal, dlouho se kroužil, ale usnul a zase spal bez problémů. Jenže budiček ve 4 h ráno a už nezahrál. po dudliku se neptal. A od tohohle dne padlo poobedni spaní a i večerní usínání katastrofa..on protivný, nemohl se udyndat, my už taky vyrizeny, že se prevaluje, pak odbiha pro hračku, pak knourani v postylce, pak běží pro knížku…Prostě, ikdyz už padal únavou, nemohl se uklidnit tak, aby spokojeně usnul. Musím napsat, že v noci spal klidně, ráno se v pohodě probudil, nedělal žádné scény při usínání, když neměl dudel..takže dnes ráno mu ho jel manžel koupit, neviděla jste tolik radosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí