Neoprávněné odebrání řidičského průkazu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26845
6.4.21 06:58
@Johny cash píše:
Zdravím všechny :wink:
Potřebuju vědět, když řidič měl zákaz řízení, které mu skončilo před 5 měsíci a ani nevěděl, že má zákaz řízení neboť byl v zahraničí a vrátil se aniž by věděl, že takového něco měl a zastaví ho běžná kontrola PČR a zjistí, že si sice zákaz řízení ten dotyčný řidič nemá už, ale v systému je nadále je a odeberou mu na místě řidičské oprávnění tak nevíme co s tím teď i sama Policie, ale řidičák už není tak se ptám co stim prosím o rady pokud se stim už někdo setkal děkuji.

Tohle bude asi platit obecne https://www.pardubice.eu/…kazu-rizeni/ Takze pozadat prislusny mestsky urad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.4.21 13:54
@Johny cash píše:
Zdravím všechny :wink:
Potřebuju vědět, když řidič měl zákaz řízení, které mu skončilo před 5 měsíci a ani nevěděl, že má zákaz řízení neboť byl v zahraničí a vrátil se aniž by věděl, že takového něco měl a zastaví ho běžná kontrola PČR a zjistí, že si sice zákaz řízení ten dotyčný řidič nemá už, ale v systému je nadále je a odeberou mu na místě řidičské oprávnění tak nevíme co s tím teď i sama Policie, ale řidičák už není tak se ptám co stim prosím o rady pokud se stim už někdo setkal děkuji.

Když je pravomocně rozhodnuto o zákazu řízení, tak automaticky řidič přichází o řidičské oprávnění. A to i v případě, že mu je rozhodnutí doručeno tzv. fikcí doručení. (Tedy rozhodnutí mu je zasláno na adresu pobytu a on si jej nepřevezme, považuje se automaticky za doručené). Bohužel po uplynutí zákazu řízení se automaticky řidičské oprávnění nevrací, ale musí se požádat příslušný úřad obce (s rozšířenou působností), který při splnění podmínek řidičské oprávnění vrátí.
Ve Vámi uvedeném případě tak bohužel nejen že zadržený řidičský průkaz řidiči nevrátí, ale řidiče čeká další trest zákazu řízení v délce 1 - 2 roky a pokuta ve výši od 25 000,– do 50 000,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.4.21 14:13

Co se týče referencí na www.mam12bodu.cz, tak tam mají nějaké staré rozhodnutí podle již neplatného zákona… to myslím svědčí za vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.9.25 07:45

@Cenarius dobrý den chcy se zeptat kouřil sem mariuhanu a po 4 dnech sem sedl do auta a chytla mě pčr dechová skouska byla negativní pak přišel test na drogy na lízal sem THC řidičák mi ne sebrali tak že mě vyzvali na moc a krev to sem neodmítl neboť sem ne kouřil 4 dny po 30 dnech sem šel na úřad z rozšířenou působností tam mi paní řekla že v moci bylo aktivny thc že musejí udělat rozbor krive bude aktivny i v krivi děkuji za každou odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.25 08:33

Pokud se odmitne podrobit vysetreni, hrozí ve správním řízení pokuta 25000- 75000, zákaz činnosti na 18 až 36 měsíců a 6 bodů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat