Odejít s malým dítětem do jiného města?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20861
14.5.21 11:13
@Cenarius píše:
@BeaL ale z toho kontextu to opravdu sedí na to, že je to zakladatelka. Tady nás může rozsoudit jediné @admin nebo zakladatelka

Dobrý den,

ano zakladatelka zapomněla dát anonym. Zakladatelko, pokud je to problém, můžeme vás zpětně v této diskuzi zanonymnit a změnit nick. Napište nám případně sz :-)

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
14.5.21 11:14

@unuděná Panebože, tady jezdí i prvnacci autobusem sami do školy, do sousední vsi. A vy řešíte, jestli může desetiletý dítě samo autobusem 20 km? Pokud to nezvládá, tak ho to musí konečně rodiče naučit. A o kvalitě spojení v nejbližším okolí Brna, což dvacet kilaku je, tak i v Brně funguje příměstská doprava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
14.5.21 11:15

@Lama Lama Ale to je její starost, nebo by měla být. To ona chce dítě odvézt, ne on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.5.21 11:16
@inkakřivák píše:
@unuděná Panebože, tady jezdí i prvnacci autobusem sami do školy, do sousední vsi. A vy řešíte, jestli může desetiletý dítě samo autobusem 20 km? Pokud to nezvládá, tak ho to musí konečně rodiče naučit. A o kvalitě spojení v nejbližším okolí Brna, což dvacet kilaku je, tak i v Brně funguje příměstská doprava.

Jen drobný detail, tomu dítěti je rok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.5.21 11:17
@inkakřivák píše:
@Lama Lama Ale to je její starost, nebo by měla být. To ona chce dítě odvézt, ne on.

NO tak jistě. A o tom tu celou dobu diskutujeme. Jestli si todle všechno uvědomuje. Nebo počítá s tím, že se odstěhuje, bude užívat brněnského života a dopravu nechává tak nějak bokem, respektive to plánuje hodit na otce, když bude chtít dítě vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.5.21 11:18
@inkakřivák píše:

Jaké desetileté dítě? Zakladatelce dítěti je rok!! Slovy jeden rok. Takže minimálně 5-10 let dle dostupnosti dané lokality se tam samo nedostane :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
14.5.21 21:21
@ospalámyš píše:
Tak to ale není vždy pravda, máme to v přímém přenosu u manželova kolegy.
Rozešli se se ženou, ta se s dětmi (jsou na prvním stupni) odstěhovala do Prahy, kde dřív žila, to je asi 120 km od místa kde společně žili.Včera měli soud a pro děti si bude jezdit chlap, což mi teda nepřijde úplně fér. Asi to soudy posuzují různě.

Tak pricinu rozpadu manzelstvi je chlap, tudiz musely byt prokazatelne duvody k rozpadu ze strany otce. Pak soud rozhodne o predavacim styku a to ze otec se bude plnym rozsahem podilet na cestach. Je o tom vse v judikature ustavniho soudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
14.5.21 22:14
@migmina píše:
Tak pricinu rozpadu manzelstvi je chlap, tudiz musely byt prokazatelne duvody k rozpadu ze strany otce. Pak soud rozhodne o predavacim styku a to ze otec se bude plnym rozsahem podilet na cestach. Je o tom vse v judikature ustavniho soudu

Příčinou rozpadu v tomhle konkrétním případě není chlap. Řekla bych že příčina je na obou stranách, tak ani to nevysvětluje proč si musí pro děti jezdit jen on, když je matka odvezla 120 km daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
15.5.21 05:58
@ospalámyš píše:
Příčinou rozpadu v tomhle konkrétním případě není chlap. Řekla bych že příčina je na obou stranách, tak ani to nevysvětluje proč si musí pro děti jezdit jen on, když je matka odvezla 120 km daleko.

Blbost. Tak se otec musel nabidnout sam a vubec takovou informaci nevedel. Bez pravniku je lajk u soudu ukoristen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.5.21 19:48
@migmina píše:
Blbost. Tak se otec musel nabidnout sam a vubec takovou informaci nevedel. Bez pravniku je lajk u soudu ukoristen.

Blbost to není, nenabídl se sám, vozit děti matce sám nechtěl, ale soud rozhodl. Tak bych to akceptovala jako fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
15.5.21 20:18
@ospalámyš píše:
Blbost to není, nenabídl se sám, vozit děti matce sám nechtěl, ale soud rozhodl. Tak bych to akceptovala jako fakt.

Tak soudce byl natolik k matce schovyvavy, ze matku nechal bez cestovnich nasledku. Ovsem pokud by otec mel dobreho pravnika, co zna zakony v judikature, tak klapnou cesty na pul. Takto matka s otcem vypekla a otec je blb..k, ze si to nechal libit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 09:19

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale napíšu ti svou zkušenost a své doporučení.
Můj muž taky pracuje od nevidím do nevidím, víkendy věnuje koníčkům, takže s dětmi jsem věčně sama.
Původně jsme bydleli jsem v jiném městě než má rodina, cca 40 km daleko (manželova rodina je co se týče pomoci ze hry).
Moje rodina hodně tlačila, abychom se přestěhovali k nim, že mi budou moct pomáhat s hlídáním. A tlačili hlavně tak, že dokud jsme se nepřestěhovali do jejich města, tak nehlídali vůbec. Takže pokud si rodinu odstěhováním rozhádáš, nepočítej s hlídáním a pomocí z jejich strany. A to je náročná situace.
Mám teď taky batole(a k tomu školkačku) a hlídání babičkou cca 1× týdně je pro mě opravdu k nezaplacení. Ne, že by to bez něj nešlo, ale stíhám takto vše daleko lépe. S dítětem věčně za zády jsem hrozně zabržděná. Nemluvím teď vůbec o hlídání za účelem relaxu, ale třeba to vyřízení doktorů, rehabilitace, velký nákup atd. Vím dobře, jaké je toto vše zařizovat s dětmi za zády a fakt jsem ráda, že už je to za mnou. Dost mě to vyčerpávalo. A jako nějaké myšlenky na to, že bych se v takovém zápřahu s někým seznamovala? Haha, vypadala jsem jako zombie a každou volnou chvíli využívala ke spaní. :jazyk:
Já bych zůstala zatím ve městě, kde máš rodinu a případně si tam podle možností našla malý byt, finančně zvládnutelný. Až bude dceři 3-5, odstěhovalyla bych se dal. Dřív je to podle mě spíš ke škodě než k užitku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí