Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, příbuzná odešla od dětí - tehdy 4 a 7 let, myslela si, že dělá to nejlepší, že budou s tátou spokojené atd.. no dodnes si to vyčítá, o děti přišla úplně (pomsta ex).. on ji týral atd, vyhrožoval a ona myslela, že přestane dělat problémy.. po 20 letech zapšklá ženská
přišla o vše i když to dělala v dobré víře..
Znám případy, důvody ne. Jedni skončili v decaku, druhá u babičky, kdy „maminka“ žila radši x let svůj sen v USA, už je zpět, dospěla dcera ji to neodpustila.
Prostě děti berou odchod matky hůř než otce. Nikoho nechci soudit, ale matka co opustí své dítě je pro mě tak trochu mimo.
Znám, od rodiny odešla moje sestra. Starší děti už byly dospělé, nejmladšímu bylo 15. Nechala je v baráku u mých rodičů, s jejich otcem.
Za rok se vrátila s jiným chlapem a švagr jí nechal všechno a odstěhoval se. Bylo a je mi ho líto. Nejmladší synovec je postižený a máma mu udělala tohle.
Kdyby odešla s ním, pochopila bych to. Byl chudák zmatený, potřebuje svoje jistoty.
Moje švagrová, nechala manželovi tehdy 13letou dceru. Nejdřív jí ruplo v hlavě a místo aby to řešila, jen se prohlubovala krize mezi jí a manželem, pak i dcerou. Pořád jen chtěla relaxovat a to že s dcerou nemůže…pořád jí nadávala, hádaly se. Pak si našla chlapa a odešla od rodiny úplně. Inko kvůli rodině.
@Annapavelkovaml píše:
dyť psala že se o něj 3 roky soudila, takže předpokládám že bez něj odejít nechtěla, ale ais neměla na výběr
Jaktože neměla? Vezmu dítě, tašky a jdu. Soudit se mohu, i když ho mám u sebe. Ono je to asi o prioritách ![]()
Znám jeden případ ze svého okolí.
Máma-mladá holčina opakovaně odešla za milencem.
Jednou se vrátila, podruhé už ne.
A to má hodného chlapa.
Potkala jsem tatínka a malého chlapce akorát na Štědrý den, a bylo to dost smutné.
Nechápu, jak může máma odejít od dítěte, a ještě k tomu když je malý.
A to nejsem žádná supermatka ![]()
@berry4 píše:
Jaktože neměla? Vezmu dítě, tašky a jdu. Soudit se mohu, i když ho mám u sebe. Ono je to asi o prioritách
@Lusanita dokážu pochopit tvůj útěk i lehce zbrklou svatbu
, nikdy neříkej nikdy.. Ale jedno vím jistě, že bych v jedné ruce měla tašku a v druhé syna, i kdybych měla jít do azyláku. A soudit by se musel on o něj. Proč jsi ho nevzala tenkrát s sebou? A vysoudila jsi ho nakonec nebo ti ho fakt nedali a je stále u otce? Nerýpu, jen přemýšlím, co bych musela mít za důvod, abych syna nechala dementovi…
Řekla bych holky, že toho kluka nemá. Nemá ho ani v metřících.
Holky me je normalne smutno, kdyz tu ctu, kolik matek opusti svy deti. Ja si nedokazu predstavit ani jeden jedinej duvod-situaci, kdy bych to udelala…znam jen jednu holku…rozhodla se odejit od manzela co ji psychicky tyral…jenze nepocitala, ze zblbne jejich skoro pubertalni deti takovym zpusobem, ze reknou, ze chteji zustat s tatinkem…holka se z toho zhroutila a odstehovala se, aby detem zustal,,domov". Je to cca dva roky-ona silene zhubla, zestarla snad o 20 let…a porad se snazi deti presvedcit, ze je ma moc rada…u jednoho se to asi podarilo, aspon za ni jezdi…druhe nechce a ona je uplne v pr*eli…
@berry4 píše: Řekla bych holky, že toho kluka nemá. Nemá ho ani v metřících.
může jí soud dát syna, když od něj odešla?
nemyslím.
Svou dceru bych nikdy neopustila. Já si ani nedokážu představit, že by byla u mě týden a týden někde u otce. Jsou chvíle kdy jsou doma všichni na zabití, ale neopustila bych je ![]()
@Terka1603 píše:
Holky me je normalne smutno, kdyz tu ctu, kolik matek opusti svy deti. Ja si nedokazu predstavit ani jeden jedinej duvod-situaci, kdy bych to udelala…znam jen jednu holku…rozhodla se odejit od manzela co ji psychicky tyral…jenze nepocitala, ze zblbne jejich skoro pubertalni deti takovym zpusobem, ze reknou, ze chteji zustat s tatinkem…holka se z toho zhroutila a odstehovala se, aby detem zustal,,domov". Je to cca dva roky-ona silene zhubla, zestarla snad o 20 let…a porad se snazi deti presvedcit, ze je ma moc rada…u jednoho se to asi podarilo, aspon za ni jezdi…druhe nechce a ona je uplne v pr*eli…
třeba to děcka časem pochopí, ale s pubošema je to hodně těžký, kor pokud je otec manipulátor. Já to taky nepochopím, ale děti bych nedala..
@Annapavelkovaml píše:
Jako já osobně bych se vykašlala i na tašky prostě bych sebrala dcerku a šly by jsme jo, máš pravdu každý máme jiné priority…ale tak zas nikdo do toho nevidíme úplně…ale upřímně si to taky neumím představit že bych ji neměla u sebe…
Otazka je, kdo je vetsi sobec…Nekdo kdo vytrhne dite z jeho prostredi a vezme ho bez penez a bydleni nekam do nejistoty, ale hlavne ze ho ma u sebe anebo nekdo kdo odejde sam, kdyz nemuze zajistit domov. ![]()