Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sarka 24 píše:
@reinkarnaceJestli myslis kdyz si odskocis zacvicit či na nakup, tak verim. Pokud by jsi se mela sebrat a odejit napořád, tak pochybuji, ze te manzel náhradi natolik, aby jsi detem nechybela. Ver ze muj pohled neni omezeny…naopak se dokazu zivotnima zkusenostma podivat ze vsech stran. Nikdo ti tu prece nebere tvuj nazor. Co je prosim te sobeckeho na tom, ze mama ma za sve dite bojovat?
proč by mě nenahradil? zacvičit? nákup? manžel se o dítě stará celodenně od jeho šesti měsíců když je třeba
nedávno jsem byla na celý víkend na wellness…kamarádka má taky stejně staré dítě..asi máme schopné chlapy no. Kolikrát stihne i uklidit doma (což já třeba často nestíhám).zná naprosto do puntíku co jí, pije, kdy chodí spát, jaké rituály, celý režim dne…nevidím problém. ale učili jsme se spolu - od začátku jsem ho nechala dělat všechny věci stejně, jako jsem se je učila dělat já. Náhodou mám dobrý pocit z toho, že jsem zastupitelná. že kdyby se mi něco stalo, že bude o děti krásně postaráno..
@sarka 24 píše:
@reinkarnaceJestli myslis kdyz si odskocis zacvicit či na nakup, tak verim. Pokud by jsi se mela sebrat a odejit napořád, tak pochybuji, ze te manzel náhradi natolik, aby jsi detem nechybela. Ver ze muj pohled neni omezeny…naopak se dokazu zivotnima zkusenostma podivat ze vsech stran. Nikdo ti tu prece nebere tvuj nazor. Co je prosim te sobeckeho na tom, ze mama ma za sve dite bojovat?
Sice to není na mě, ale nedá mi to nereagovat. Žena je schopná nahradit dětem tátu aby jim nechyběl?
@reinkarnace Samozrejme,ze táta dokáže veci co mama…pohlidat, nakoupit, uvarit. Tema je kdyz matka opustí dite…Ty tu delas reklamu na dokonalého manzela, ale tema je jestli je normalni opustit dite… To si myslim, ze i kdyz mas supermuze, tak by jsi sve dite neopustila(na stalo, ne na wellness vikend). Dite potrebuje jak matku, tak otce. Nevim z ceho jsi usoudila, ze mam omezeny pohled. Vim jake je vychovat dite sama a i s milujicim otcem, ale nikdy bych sve dite otci nenechala. Tim nerikam, ze bych mu ho vzala a branila ve vychove. Jenom rikam, ze bych se sveho ditete kvuli svemu pohodlí nevzdala a neudelala si jine.
@geilens Ahoj…nemyslim ze mama nahradí tatu. Reaguji na to, ze bych nikdy sve dite neopustila. Matka dokáže použit veškerou svou silu a prostředky, aby bojovala za dite. Tobe bylo 11,z prispevku kdy nechala dite otci a tchýni a udelala si jine, jsem pochopila, ze dite bylo malé a o to vic melo zustat s mamou(pokud je matka, matka jak ma byt).
Příspěvek upraven 04.03.16 v 22:05
@sarka 24 samozřejmě se nebavím o tom, že by bylo záměrem opuštění „mé pohodlí“
nedělám reklamu na supermuže, skoro každý muž je schopen kvalitní péče o dítě, pokud je mu to od začátku umožněno. Téma je když matka opustí dítě. Pro mě synonymum jako by se to jmenovalo Když otec opustí dítě. Matka není pro dítě zákonitě vhodnějším rodičem jen proto, že je matka. Nebo že ho porodila. Proto mi závažnost odchodu připadá v obecné rovině u obou pohlaví stejná.
(pak už jsou jiné věci, které hrají roli - jako konkrétní situace, konkrétní vztahy, poměry..ale o tom se tu nikdo nebaví). Matka která opustí dítě je ve své podstatě chudák. Společností a morálně odsouzená, aniž by se nad tím někdo pozastavil. Otec nikoli bohužel. Ale je to tím, že naše společnost je v tomto směru „nemocná“ a ženy s podobnými názory jako zde některé, tomu jen napomáhají.
@sarka 24 píše:
@geilens Ahoj…nemyslim ze mama nahradí tatu. Reaguji na to, ze bych nikdy sve dite neopustila. Matka dokáže použit veškerou svou silu a prostředky, aby bojovala za dite. Tobe bylo 11,z prispevku kdy nechala dite otci a tchýni a udelala si jine, jsem pochopila, ze dite bylo malé a o to vic melo zustat s mamou(pokud je matka, matka jak ma byt).Příspěvek upraven 04.03.16 v 22:05
bože už té fráze „matka jak má být“ zanech. jen se tím ponižuješ
na věku dítěte v podstatě nezáleží. tady jde hlavně o ten fakt.
@reinkarnace Pripada ti, ze to byla odpoved pro tebe? Matka jak ma byt= matka ktera sve dite neopusti aby se za mesic vdala, a mela jine dite. Jestli mas potrebu se do nekoho navazet, tak me vynech. Pokud vis, ze jsi u svych deti nahraditelna, tak to je samozrejme tva vec. Ja vim, ze me nikdo ani otec nenahradi..a kdyby jsi chtela rýpat, tak nemyslim v uklidu, vaření a pohlidani… myslim jako mamu.
@Annapavelkovaml Moc nechapu co je na tom k rozebirani
. Myslela jsem,,terminem,,matka jak ma byt- mamu ktera misto igelitky vezme sebou sve dite.
@sarka 24 píše:
@reinkarnace Pripada ti, ze to byla odpoved pro tebe? Matka jak ma byt= matka ktera sve dite neopusti aby se za mesic vdala, a mela jine dite. Jestli mas potrebu se do nekoho navazet, tak me vynech. Pokud vis, ze jsi u svych deti nahraditelna, tak to je samozrejme tva vec. Ja vim, ze me nikdo ani otec nenahradi..a kdyby jsi chtela rýpat, tak nemyslim v uklidu, vaření a pohlidani… myslim jako mamu.
Tak ty jsi me pobavila. Jsi tak krasne naivni. Kolik ti je? Ver tomu, nebo ne, ale jsi nahraditelna. A to kymkoliv. Kdyby se ti nedej boze neco stalo, pokud mas deti tak do 8, 10 let, za chvili by si na tebe ani nevzpomely.
A zvlast, pokud by jim tvuj manzel privedl domu novou maminku. Jsem uz pomerne zkusena, nekdo by rekl stara
, ale napsat takovou drzost, ze vim, ze jsem nenahraditelna mama, bych si nikdy nedovolila.
@krtek7489 Ja tu ale mluvim o citové strance…mam starsi dite nez deset let.
@krtek7489 píše:
Tak ty jsi me pobavila. Jsi tak krasne naivni. Kolik ti je? Ver tomu, nebo ne, ale jsi nahraditelna. A to kymkoliv. Kdyby se ti nedej boze neco stalo, pokud mas deti tak do 8, 10 let, za chvili by si na tebe ani nevzpomely.A zvlast, pokud by jim tvuj manzel privedl domu novou maminku. Jsem uz pomerne zkusena, nekdo by rekl stara
, ale napsat takovou drzost, ze vim, ze jsem nenahraditelna mama, bych si nikdy nedovolila.
Tak jestli by si tvoje děti na tebe za chvíli ani nevzpomêly, tak nevím koho mám litovat víc, tebe nebo je… ![]()
@Anna766 píše:
Tak jestli by si tvoje děti na tebe za chvíli ani nevzpomêly, tak nevím koho mám litovat víc, tebe nebo je…
Viď? To je strasnej nazor. Jak tohle nekdo muze vubec napsat.
@sarka 24 píše:
jen se poplácej…to je právě ono. Existuje jistý kult matek, které si na tom zkrátka zakládají. Chtějí mít navrch za každou cenu, žijí tím, neví, kde je zdravá míra. Ty pak často propadají depresím a syndromu prázdného hnízda, což ve výsledku nakonec škodí jim i dětem samotným…ale to už by bylo zase na jinou debatu ![]()
@Sworley Jsem rada, ze nejsem sama kdo si to mysli. Byt naivni protoze jsem si jistá, ze bych svych detem chybela…nebo poslouchat, ze jsem mlada
…30 a dve deti…
@sarka 24 píše:
@Sworley Jsem rada, ze nejsem sama kdo si to mysli. Byt naivni protoze jsem si jistá, ze bych svych detem chybela…nebo poslouchat, ze jsem mlada…30 a dve deti…
naivní jsi. já osobně si myslím, že bych dítěti chyběla, ale ne do té míry, aby beze mě vyloženě strádalo a nedokázalo si užívat dál život nebo se rozvíjet. Světe div se, stejnou lásku se jim snaží poskytovat i jejich táta, potažmo by měly dost lásky i od okolní rodiny. Nevím, kdo už to tady psal, ale hergot ženské, VŠECHNY MATKY JSOU NAHRADITELNÉ ![]()