Odkdy jídlo do ručičky a jaké?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zkoušela jsem malý (skoro 5 měsíců) kousek kukuřičný křupky, ale snažila se to dudlat, tak to zkusim za měsíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naší malé ty dětské sušenky nikdy nechutnaly. Dávala jsem od 7 měsíců kukuřičné křupky, později kousek ovoce nebo zeleniny (banány, hrušky, okurky apod.), kousek pečiva apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žirafátko píše:
Zkoušela jsem malý (skoro 5 měsíců) kousek kukuřičný křupky, ale snažila se to dudlat, tak to zkusim za měsíc
taky to u nás takhle začínalo
a teď takhle malá dudlá kartáček na zuby (prsťáček) a to jí bude 16 měsíců ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zkoušela dát uvařenou mrkev někdy v 6.měsíci a v pohodě, věděla, že to patří do pusy a i to tak nějak žužlala. Pak asi v 7.měsíci jsem dala dětské sušenky a taky žužlala v pohodě, 8.měsíci dostala chleba s lučinou a chutnal. Ale od té doby, co má dva dolní zuby, tak bojkotuje jak kousky na lžičku, tak i sušenky. Zítra zkusím opět chleba s lučinou a snad se chytne.
A s flaškou bojujeme - mrška ví, kam to patří, ale přijde mi, že schválně ji dává savičkou dolů mimo pusu, jen abych jí musela držet já…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolem 5 měsíce jsem zkusila kůrku chleba, ale neměla moc úspěch, po půl roce po zavedení příkrmů jsem dala křupky, nejvíc chutnaj jáhlovo-kukuřičný. Kolem 7.měsíce jsem přidala i dětský sušenky, nejvíc mi vyhovují babysušenky od nestle, dobře se drží a tolik se nedrolí jako třeba sunarka. Od 8.měsíce snídá chleba s máslem či lučinou, tak už ty kousky tolik neprožívám, stačí aby to bylo měkký a dobře klouzalo do krku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 5m kukuřičný křupky- ty měkký (oni prodávají i takový tvrdý a to holky dlouho nedokázaly užužlat).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy v půlroce jsem začala dávat křupky, po půlroce sušenky. To se v puse rozpustí, dítě se tím nemá jak udusit. Od 8 měsíců dostával malej pečivo, takže jsem mu krájela chleba na kostičky a v 9 měsících už seděl u stolku a jedl sám ručkama. Z ovoce jsem dávala akorát banán, jednou jsem zkusila jabko a málem se mi tím udusil, takže to tvrdší jsem snad dávala až někdy v roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj malej jí už od 5,5 měsíce kukuřičné křupky. Ale do pusy mu je musím pořád dávat já, když mu dám křupku do ruky, tak jí chvíli žmoulá a pak zahodí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit