Příkrmy od 4tého měsíce plně kojeného dítěte

219
24.6.13 21:01

Příkrmy od 4tého měsíce plně kojeného dítěte

Ahoj maminky, jdu si pro radu. Na 4 měsíční prohlídce mi doktorka řekla, že malá přibrala jen 250g, takže mám začít dávat kašičky a později zeleninu. Je pravda, že mlíka už mám fakt málo. Malá mi pije po dvou hodinách z obou prsou a moc už mlíčko neteče. Ale takovýmu prckovi dávat zeleninu se mi nechce. Zkoušela jsem jí dát kaši, poprvé mi i otvírala pusinku a vypadalo, že jí chutná, ale pak už ji nechtěla a plive jí. Nevím, jestli jí po tom nebolí bříško. Vždycky se svíjí, ale pak si brkne a je to lepší. Kaši jí dávám rýžovou a má z ní olezlou pusinku, takže to vypadá na alergii? Dojídala to po ní i starší dcerka a udělalo se jí to taky. Zkoušela jsem jí to dát i z flašky, ale taky to nechce. Máte nějakou radu? Začala jste některá taky tak brzy přikrmovat? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
24.6.13 21:05

Z rýže alergie není. Kdoví, co jsi tama dala :lol: Proč se bráníš příkrmům? Důvod? To raděj necháš malou hlady, nebo neprospívající? 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
24.6.13 21:05

Já jsem na ten pojem „málo mlíka“ trochu háklivá. Na tvém místě bych dál kojila. Ale jen z jednoho prsu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
24.6.13 21:06

Já ne zelenině nevidím nic špatnýho. dávala jsem od 4,5 měsíce, když po MM málo přibírala. pořád je to lepší varianta než přejít na UM, aspoň pro mě. kojila jsem pak dalších 5 měsíců, než prso nechtěla vůbec. jako druhou jsem začala dávat kaši, asi po měsíci, když už mela na oběd maso se zeleninou, ale kaši jsem dávala ovesnou, nesladkou. a do jídla pár kapek rostliného oleje

Příspěvek upraven 24.06.13 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
24.6.13 21:06

Taky jsem plně kojila, a začala jsem dávat zeleninu, když malé bylo asi 4,5měsíce. kyby byla na UM, tak jí taky papaá takhle brzy. začala jsem takhle brzy na radu dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
24.6.13 21:10

Tak to jsme na tom opačně…můj malej měl včera 4 měsíce, dnes jsme byli u Mudr. a ta mi příkrmy nevymlouvala, ale nedoporučila..prý mám ještě měsíc počkat..a já už se těšila na zeleninku pro prcka :)
Doktorka říkala, že u nás zatím zbytečné - kojím + má 2× denně UM - takže 4× kojení a 2× UM - 6 " jídel" za den a za měsíc přibral 900g :O
Váží 7,6 kg, říkala, že přibírá krásně, zatím není nutnost příkrmů..tak začneme za měsíc..

V Tvém případě bych se zeleniny pro malou nebránila, proč? Když nepříbírá, co má, o to víc bych jí to chtěla naučit jíst :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
24.6.13 21:13

Myslim, ze zelenina je pro zaludek mnohem stravitelnejsi nez kase teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.6.13 21:14

Příkrmům bych se nebránila. Proč taky? Četla jsem nová doporučení a podle nich se i plně kojeným dětem mají od 4.měsíce zavádět příkrmy. A asi bych začala tou zeleninou než kaší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.6.13 21:15

Ja jsem davala, rozhodla jsem se sama, kojeni byl boj, syn nebyl obecne moc savec, byl mensi, pribyval, ale zadna hitparada to nebyla. Nevic dnes se doporucuje davat jako prevence proti alergiim driv. Kojeni se paradoxne zlepsilo, pote co se rozjedl zeleninou a ovocem - tim jsem v podstate zacinala. Ale v sedmi mesich plne presel na tuhou stravu a prso nechtel vubec.

je to jen na tobe, muzes se pokusit zvysit laktaci (z jednoho vazeni bych vedu nedelala), dat UM jako dokrm nebo pomalu najet na prikrmy.

@Antonie Bolavá no naopak na zvyseni laktace se doporucuje prikladat k oboum prsum, ale musi je vypit poradne, alespon to prvni. Mnozstvi mleka taky kolisa.

kolem 4/5 mesice byva taky jeden ze spurtu o kterem se tolik nevi, u me dcery byl docela vyrazny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
24.6.13 21:17

Taky sme acli od ukon.4.mesice s prikrmama, malej pil uz po 1-1,5 h, zacala sem mrkvickou s bramborem, uvarila udelala pyre a po kazdym jidle dokojila, zacina se s par lzickama, na svacinku sem zkousela vyzivu, taky par lzicek a vecer kasi bud na lzicku a nebo do flasky a dokojila, malej byl zravej a ted i taky :mrgreen:,kojim uz jen vecer a v noci kdyz spi, jinak pres den uz prso nechce ma bud caj a nebo vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.13 21:17
@berry4 píše:
Z rýže alergie není. Kdoví, co jsi tama dala :lol: Proč se bráníš příkrmům? Důvod? To raděj necháš malou hlady, nebo neprospívající? 8o :nevim:

Co myslíš, že jsem jako dala do kaše od Nutrilonu? Jen kojeneckou vodu. Udělalo se jí to ale i z kaše od Hami, tak něco asi v pořádku není. Příkrmům se bráním, protože mi přijde, že ten organismus na to ještě není připravený. Malá hodně trpěla na koliky a mám strach, že jí bude bolet bříško, toť celé. Hladem ji samozřejmě nenechám!! Ale kdyby měla hlad, tak se snad ozve, ne? Přes den hlady nebrečí a v noci spí 9 hodin v kuse. Hladové dítě by zřejmě takhle nejednalo. Už týden se snažím jí kaši a zeleninku dávat a pořád to plive, tak asi na to ještě není připravená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
24.6.13 21:18

@suik jestli právě nepřibírá málo, protože má moc předního mlíčka, víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
24.6.13 21:18

Pokud kase na noc, tak to chce vyzkouset, kupovala sem malymu kase v rossmanu ty jejich a v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
24.6.13 21:20

@Soffie jestli ti to plive, tak bych ji ted nenutila. Ja jsem zacla v peti mes. male a to proto, ze mi trhala jidlo.od huby. A papa od zacatku krasne, takze jsem presvedcena, ze to bylo v pravy cas. Pokud by mi to plivala, zkusila bych treba az za dva tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.13 21:20
@Antonie Bolavá píše:
Já jsem na ten pojem „málo mlíka“ trochu háklivá. Na tvém místě bych dál kojila. Ale jen z jednoho prsu

Myslím, že můžu trochu u druhého dítěte soudit. U prvního jsem měla prsa nalitá, teď je mám měkký. Ze začátku malá pije minutu, dvě a pak se snaží nasávat a nejde jí to. Vzhledem k tomu, že mi ze začátku přibývala po kilech, pak 500g, teď 250g, tak asi mlíčko není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí