Příkrmy od 4tého měsíce plně kojeného dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mocca píše:
@Soffie Nutriloní mléčná kaše je pěkný hnus. Je tam opravdu spousta věcí navíc, co by člověk nečekal. Také jsem se napálila a dala ji prckovi jako první (reklama pracuje dobře)…no a dneska má alergii na mléčnou bílkovinu, bílek, sóju, banány, cuketu…je toho hromada. Takže za mne - pokud se rozhodneš pro kaši - začít určitě s jednodruhovou a NEMLÉČNOU (rýžová, pohanková, jáhlová…) to je jedno. Udělaná do převařené kojenecké vody, nebo do odstříkaného mléka. S kojením vydrž, je to nejlepší pro mimi, pohodlné pro maminku (žádné lahvičky, ohřívače, sterilizátory, plechovky UM) a taky nejlevnější, což určitě není zanedbatelné hledisko. Držím palce.
Děkuji. Mrknu po nějaké jiné kašičce. Já vždy kupovala vše od Hami. Je pravda, že pro děti od 4tého měsíce na ten výběr moc není. Nechtěla jsem hned žádnou banánovou a vanilkovou. Jen čistou chuť a vidíš.. S kojením chci vydržet, taky je to pro mě pohodlný, ale uvidím, jestli to půjde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná píše:
Alergie sa tusim dedia. Ja mam ako moja mama kontaktnu na nevzacne kovyInak co som davala UM starsej, tak mala problemy s travenim. Kase dostavala vsetky nemliecne. Niektore som ani nekupovala detske, ale v zdravej vyzive, ked bola ryzova, tak zlozenie 100% ryza, ked bola kukuricna, tak zlozenie 100% kukurica.
Starší na nic (kromě) jahod na nic alergická není a my taky ne, tak nevím. Mám doma jáhlovou, ale je od Knuspi pro dospělé, to asi pro ni moc není ještě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soffie píše:
Starší na nic (kromě) jahod na nic alergická není a my taky ne, tak nevím. Mám doma jáhlovou, ale je od Knuspi pro dospělé, to asi pro ni moc není ještě..
Ak su to len ciste jahly, tak sa bat nemusis. Alebo kup jahly, vyper, namoc na noc, rozvar a rozmixuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není nic jednoduššího, než místo chemických věcí z obchodů se naučit vařit doma. Rýžové, ovesné, jáhlové, kukuříčné kaše jsou za chvilku hotové a za třetinu nákladů, než hnusy z obchodu. Nehledě o jídle. ¨Chce to jen trochu obětovat čas a chut´. Žádné alergické příznaky jsem doma z toho nikdy nezaznamenala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soffie jáhlovou od knuspi určitě ne, je tam minimálně mléko. Pak já teda preferuji malým dětem bez cukru aby jedli i nesladké. Ne začít sladkou kaší. A spousta dalších věcí.
U nás v potravinách mějí tuto: http://www.naturahustopece.cz/?…
a malému jí dávám, ale je troškuhrubší než třeba ta z DM. Malý jí má rád od malička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soffie jinak já jsem alergická na kde co a (ťuk ťuk) malý vypadá, že zatím v pohodě. Ale jahody mu třeba nejedou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od natury kupujem snad cely sortiment. Od 8.mesiaca zarabam na acidofilnom mlieku, predtym na kojeneckej vode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 já malému vařím, protože mi to připadá jednodušší než zkoumat skleničky. Ale přiznám se, že každý večer kaše mě nebaví. A že ač jsem původně vařila, už mám zásobu instatních.
Jdu koupat naleju vodu, přijdu mám jí akorát, dám oměrku UM, 3 lžíce kaše, zamíchám a podávám.
Kaši přecijen vařím 15 minut, mám špinavé nádobí a do toho mi skanduje dítě, že má hlad.
Obědy si vařím dopředu, ale kaše se blbě ohřívají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Není nic jednoduššího, než místo chemických věcí z obchodů se naučit vařit doma. Rýžové, ovesné, jáhlové, kukuříčné kaše jsou za chvilku hotové a za třetinu nákladů, než hnusy z obchodu. Nehledě o jídle. ¨Chce to jen trochu obětovat čas a chut´. Žádné alergické příznaky jsem doma z toho nikdy nezaznamenala.
Vzhledem k tvému stavu „neúnavná pisatelka“ máš na všechno zřejmě času dost. Já s dvěma dětma, starší, která beze mně momentálně neodejde ani do jiné místnosti, na všechno sama, bez babiček jsem ráda za každou chvilku, co můžu strávit čas jinak než vařením. Žádala jsem rady a né kritiku. Je to každýho věc, co dělá doma..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soffie
já mám děti 3. Chlapa věčně pryč, sama obstarávám odjakživa všechno, babičky taky nefungují, jak by jsi si asi představovala, že by měly, nehledám důvody, hledám cesty. Mám doma dokonce 2 atopičky, takže už jen z toho důvodu neskleničkuju, ani jsem nikdy nedělala z „krabic“. Moje příspěvky jsou adekvátní k letité době, co tu jsem. Po nocích zvládám háčkovat. Přes den vařit a starat se o domácnosta o aktivity dětí ![]()
Uvařit kaši pro mne bylo otázkou pár minut, navíc ji lze bez mlíka udělat i do zásoby, pak jen naředit s mlíkem.
Ale lepší je asi druhého zdrbat, než se zamyslet a něco udělat pro dítko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soffie Dobré ránko, mě ještě napadlo jak si psala že měla málo počůraných plen, mohlo to být klidně tím vedrem.. prostě všechnu tekutinu spotřebovala a nemusela nic vylučovat, určitě se i dost potí jako všechna mimi a tím tekutiny taky hodně odchází. Tak počkej jak bude pár dní normálně a uvidíš.
Jinak já kupovala kaše ve zdravé výživě.. rýžovou, jahelnou, pohankovou. Jsou i instantní, je to rychlovka, pak rozvařila jablko, hrušku, banán a mýchla do toho. Dávala jsem tam teda i UM. Ale pokud budeš kojit zase nepotřebuje UM když jí nebude dělat dobře.. nebo jsou i hypo mléka, nebo odstříkat ale to já nedělala. Já se hodně řídila podle www.kojeni.cz tam je přímo postup jak na příkrmy. Od kdy co a jak.. ale samozřejmě záleží na tobě jakou cestou se dáš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se zeleniny bojíš, tak nedávej…já osobně si myslím, že jí tím nemůžeš vůbec ublížit…jo a k té kaši: já dávám malé mlíčko s kaší od nestlé na noc (rýžové je od 4.měsíce) a nemůžu si stěžovat, malé to chutná, zasytí jí to a dobře to tráví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soffie zajímavý článek je tento http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/ chápu, že doporučení se každou chvíli mění, ale třeba na tom něco bude, dříve tolik alergií nebývalo. Já osobně se hlavně řídím vlastním pocitem a tím, jak se mi zdá malý. Pokud sama víš, že mléka je málo, že přibývala hodně a te´d nic moc, tak podvědomě víš, že prostě potřebuje něco dalšího. Můžeš zkusit nakojit a dokrmit UM, nebo pokud po UM sáhnout nechceš, tak dát kaši/zeleninu. Já tedy začínala kaší a skoro do týdne i se zeleninou na 4M. Ale jen proto, že měl syn opravdu hlad - na 4M měl přes 8kg a mléko mu nestačilo (na roce 11kg). jak se najelo na příkrmy, tak se zklidnil a hned byl pohodové dítě. Pokud by mu mléko stačilo, ještě bych třeba měsíc počkala. Ostatní jsem již zaváděla pomaleji. U kaše bych hlavně šáhla nejdřív po nemléčný - nejsou tam ostatní „sajrajty“ a že někteří výrobci do toho nacpou kde co (já začíala jáhlovou, na rozdíl od rýže nestaví) časem rýžovou, pohankovou, sem tam kukuřičnou, z tvrdé pšenice a až časem mléčné, ale je fakt, že už byl i na UM, tak jsem mu do nich mléko přidala (to, na které byl zvyklý).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soffie myslela jsem skocit ji za mesic nechat k doktorce prevazit.
me se syn chytl ve 4 mesicu na ovoce, to jedl krasne, pak jsem krasne presla na zeleninu. Ono to ovoce je sladsi - vic jim chutna a myslim, ze neni uplne pravda ze by pak deti nechteli zeleninu, ani u jednoho ditete se mi to nepotvrdilo. Jen je ovoce vic potencialne alergenni. Dceru jsem prikrmovala od sesteho mesice a rozhodne nam to trvalo dyl se rozjist.
stav prsou a jestli to strika nenasvedcuje nic o stavu mleka.
jak cura a kaka? to je taky ukazatel prospivani?
@Antonie Bolavá no prave proto musi to prvni prso vypit cely. Ono se to zadni mlicko spousti docela brzo, jestli koji tech cca 10 minut, tak se k zadnimu urcite dostane…to stridani prsou se prece doporucuje na zvyseni laktace - vetsi poptavka, vyssi nabidka.
taky hodne zalezi na diteti, syn byl treba lenoch a jakmile to pomalu teklo, tak se vztekal, byl to trochu boj ho u toho prvniho prsa udrzet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak k te kasi, ja jsem taky lenoch se s tim varit, ale zase kdyby si varila jen tu kasi, tak se da…koupit co nejcistci a zamichat ji s materskym mlekem pokud se ti podari neco odsat. Samotnou kasi si moc neumim predstavit, ze by dite prijalo s nadsenim…syn se treba na kasi chytl az pozdeji, taky jsem s ni chtela zacit.
na jednu stranu me ale neprijde moc rozdil jestli das kasi nebo zeleninu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit