Příkrmy od 4tého měsíce plně kojeného dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31104
24.6.13 22:07

Jo a do té kaše můžeš dát tuk - dávám kokosový olej - pak rozhodně nestaví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.13 22:09
@Myrha píše:
@Soffie pozor nevím co je přesně ve složení kaší, které si zkusila, ale co vím tak v Nutrilonu bylo minimálně vanilkové aroma a v Hami je cukr, fruktoza atp. Není problém, ale když na něco reaguje může to být na cokoliv ze složení - třeba na jablečný syrup, který často v kaších je. Proto je lepší koupit jen nemléčnou.

Jinak alergie, resp. intolerence na rýžový škrob existuje. Ale je to velmi vzácné. Stejně tak může dítě reagovat i na UM, které v kaši je.

Osobně nesouhlasím s tím, že je zelenina lépe stravitelná než kaše. Řídká kaše je pro mě velmi podobná mléku, které dítě zná. Zelenina je úplně jiná věc, navíc plná vlákniny. Takže proto jsem tou kaší začínala.

Taky po kaši se mu stolice moc nezměnila, ale po zelenině ano. Nejdříve projížděla, jak vešla. Až později se naučil jí trávit. Jinak trávicí systém je už hotový v tom 4. měsíci, takže toho se bát nemusíš. Ale je potřeba aby si ten konrétní člověk zvykl na všechny potraviny.

Zkusím ještě tu nemléčnou. Je zajímavý, ale že to udělalo i starší dcerce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
24.6.13 22:10

@Soffie tak mě kapalo celé kojení, nikdy nestříkalo po kojení… to nic znamenat nemusí.

Mě když už nebylo mléko tak to bolelo A malý mě opravdu mlátil do prsa, tak jsem dala druhé a on zas pil a pak mě bil do prsa a plakal. A za půl hodiny řval ham ham… Do té doby jsem to brala že mléko stále mám. Protože prostě když jsem zmáčkla kapka vyjela. Navíc se mléko tvoří i při sání. A ještě… prsa se mi nikdy nenalévala.

Ale pokud v noci nekojíš může Ti mléka ubývat, ale jak tu někdo psal, pokud v noci jednou odstříkneš, můžeš v klidu kojit třeba do 3 let.

Nebo fakt koj a dokrm tím UM. Třeba to pro Tebe bude řešení a budeš se tak líp cítit. Já dokrmovala skoro od porodnice. Pak 2-4 měsíc to nebyla třeba, pak už jsme najeli na příkrmy, ale já se na to těšila. Konečně jsme dostali do dne nějaký režim. A malému to chutná. Sice ze začátku pár lžiček, ale neprostestoval. Jooo ale i teď první 3 lžičky se vždycky kření a pak toho sní třeba 200 gr. Ale prostě zkoumá co to jako je.

Příspěvek upraven 24.06.13 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.13 22:10
@Agli píše:
Výbornej je pastinák Alnatura mají ho i v DM je sladší než mrkev a malá ho zdlábla hodně.

Dmko, tu nemáme, ale jestli tam pojedem, tak koupím. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.13 22:13
@Soffie píše:
Zkusím ještě tu nemléčnou. Je zajímavý, ale že to udělalo i starší dcerce..

Alergie sa tusim dedia. Ja mam ako moja mama kontaktnu na nevzacne kovy :zed:

Inak co som davala UM starsej, tak mala problemy s travenim. Kase dostavala vsetky nemliecne. Niektore som ani nekupovala detske, ale v zdravej vyzive, ked bola ryzova, tak zlozenie 100% ryza, ked bola kukuricna, tak zlozenie 100% kukurica.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.13 22:13
@Myrha píše:
@Soffie ještě k tomu, že ti to plive… Mě trhal jídlo od pusy, ale ze začátku to plival, protože to prostě neuměl. Ale když se k tomu negativně stavíš ty, tak vám to nepůjde a vykašlala bych se na to.Musíš být připravená hlavně ty. Pak to půjde.
Jak jsem psala v prvním příspěvku pro mě 250 gr za měsíc není málo. A rozhodně bych nešla na příkrmy nějak radikálně, abyste z toho měli obě trauma.

Je pravda, že se mi do toho moc nechce, ale tento postoj jsem měla i předtím, než mi bylo tohle doporučeno. Když mi řekla doktorka, že to mám dávat aby prospívala, tak jsem sklapla paty a šla do toho, ale přesvědčená o tom nejsem, že je to v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
24.6.13 22:14

@Soffie těžko říct… starší dcera předpokládám rýži i mléko normálně snáší.

Jestli to není nějakým aromatem - v Nutrilonu je vanilkové aroma… Těžko říct co to přesně je.

ty kaše jsou fajn, když se nic neděje.

Hele tak pro zkoušku můžeš zkusit normálně uvařit rýži a pomixovat. Já si jí rozmixovanou dala do ledovače a zmrazila - ona by se mrazit neměla, je pak víc blemtavá, ale to na kaši úplně nevadí. Pak jsem vždy rozmrazila jeden ledík smíchala s MM a byla kaše.
Je to trochu opruz, ale víš cos tam dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
24.6.13 22:15

@Soffie Já myslím že tu Alnaturu mají ve víc obchodech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.13 22:16
@Myrha píše:
@Soffie tak mě kapalo celé kojení, nikdy nestříkalo po kojení… to nic znamenat nemusí.

Mě když už nebylo mléko tak to bolelo A malý mě opravdu mlátil do prsa, tak jsem dala druhé a on zas pil a pak mě bil do prsa a plakal. A za půl hodiny řval ham ham… Do té doby jsem to brala že mléko stále mám. Protože prostě když jsem zmáčkla kapka vyjela. Navíc se mléko tvoří i při sání. A ještě… prsa se mi nikdy nenalévala.

Ale pokud v noci nekojíš může Ti mléka ubývat, ale jak tu někdo psal, pokud v noci jednou odstříkneš, můžeš v klidu kojit třeba do 3 let.

Nebo fakt koj a dokrm tím UM. Třeba to pro Tebe bude řešení a budeš se tak líp cítit. Já dokrmovala skoro od porodnice. Pak 2-4 měsíc to nebyla třeba, pak už jsme najeli na příkrmy, ale já se na to těšila. Konečně jsme dostali do dne nějaký režim. A malému to chutná. Sice ze začátku pár lžiček, ale neprostestoval. Jooo ale i teď první 3 lžičky se vždycky kření a pak toho sní třeba 200 gr. Ale prostě zkoumá co to jako je.

Příspěvek upraven 24.06.13 v 22:12

Malá mě taky ručičkou mlátí. Myslela jsem si, že je to tím, že jí to neteče. Možná to teče, ale málo, ne dle jejích představ.. Ještě si to nějak proberu v hlavě a uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
24.6.13 22:16

@Soffie no tak hele udělej co můžeš a když to nepůjde, tak to nepůjde. Doktorka taky není všeználek. Ty znáš svoje děti. Pokud jí to nepůjde, tak počkejte. Jen si jí převaž průběžně, třeba každý týden… Moje dr říkala, že je hlavně důležité aby přibíral. Jedno kolik, ale aby to šlo nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
24.6.13 22:18
@Agli píše:
@Soffie Já myslím že tu Alnaturu mají ve víc obchodech..

myslím, že i v Globusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.13 22:18
@Myrha píše:
@Soffie těžko říct… starší dcera předpokládám rýži i mléko normálně snáší.

Jestli to není nějakým aromatem - v Nutrilonu je vanilkové aroma… Těžko říct co to přesně je.

ty kaše jsou fajn, když se nic neděje.

Hele tak pro zkoušku můžeš zkusit normálně uvařit rýži a pomixovat. Já si jí rozmixovanou dala do ledovače a zmrazila - ona by se mrazit neměla, je pak víc blemtavá, ale to na kaši úplně nevadí. Pak jsem vždy rozmrazila jeden ledík smíchala s MM a byla kaše.
Je to trochu opruz, ale víš cos tam dala

Jo jo, mlíko i rýži starší zvládá v pohodě..

To je taky řešení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
24.6.13 22:19

@Soffie Nutriloní mléčná kaše je pěkný hnus. Je tam opravdu spousta věcí navíc, co by člověk nečekal. Také jsem se napálila a dala ji prckovi jako první (reklama pracuje dobře :roll: )…no a dneska má alergii na mléčnou bílkovinu, bílek, sóju, banány, cuketu…je toho hromada. Takže za mne - pokud se rozhodneš pro kaši - začít určitě s jednodruhovou a NEMLÉČNOU (rýžová, pohanková, jáhlová…) to je jedno. Udělaná do převařené kojenecké vody, nebo do odstříkaného mléka. S kojením vydrž, je to nejlepší pro mimi, pohodlné pro maminku (žádné lahvičky, ohřívače, sterilizátory, plechovky UM) a taky nejlevnější, což určitě není zanedbatelné hledisko. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.13 22:20
@Myrha píše:
@Soffie no tak hele udělej co můžeš a když to nepůjde, tak to nepůjde. Doktorka taky není všeználek. Ty znáš svoje děti. Pokud jí to nepůjde, tak počkejte. Jen si jí převaž průběžně, třeba každý týden… Moje dr říkala, že je hlavně důležité aby přibíral. Jedno kolik, ale aby to šlo nahoru.

převážit bych musela k doktorce.. :(

To stejný říkala doktorka mi mojí sestře, když malej nechtěl papat. Hlavně, že nehubne.. Doteď má problémy s jídlem. Není to prostě jedlík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
24.6.13 22:22

@Soffie jo homeo jsem na rozkojení brala, řekla bych, že pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie