Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
V ramci toho, co zaplatite navic pri cele hypotece, tak to bude zanedbatelna castka.
Pokud člověk nemusí tak není moc rozumné nechat si to odložit. Odklad lze pouze udělat jednou. V budoucnu už to možné nebude. Na těch úrocich se přeplati celkem dost. Na nově byl modulovy příklad a nevychazelo to moc dobre.
Položila bych si otázku jinak. Pokud skutečně je člověk teď ve srabu a nemá na splátky, tak nebude řešit o kolik přepatí, ale půjde do odkladu.
Pokud na splátky má (i za cenu, že si utáhne opasek někde jinde), tak je blbost nad odkladem uvažovat.
Podívej se na výpis z hypotečního účtu, tam jde každý měsíc vidět celková částka, kterou platíš, a kolik z toho je splátka jistiny a kolik je úrok.. A ten úrok si pak vynasob 3.. U nás třeba dělá celková částka 8800 a úrok z toho je 3571 Kč, zbytek je splátka jistiny.. Záleží, jakou máte sjednanou úrokovou sazbu..
Ví někdo, do kdy bude možné si o ten odklad zažádat? Hledala jsem to, ale nikde nenašla. Pokud to půjde, tak ten odklad nechci, není to výhodné, No ale doba, kdy jsem doma se pořád prodlužuje a nevím, kdy skutečně půjdu dělat.
Já jsem to počítala jen tak od oka, ale vyšlo mě to na přeplacení docela hodně. Kdyby se daly 3 měsíce jen platit úroky, aby to nenarůstalo, tak bych si zažádala.
Vcera byl nejaky priklad v telce s uverem nebo hypo 2 miliony. Uroky navic za 6 mesicu delaly asi 24 200 kc. Prislo mi to hodne, ale neprepocitavala jsem to. Pry to rozlozi do vsech budoucich splatek.
@Anonymní píše:
Ahoj všem![]()
zajímá mě dotaz ohledně odkladu hypotéky na 3 měsíce. Je někdo schopen mi poradit, jakým způsobem jsem schopna si spočítat, o kolik bych ve výsledku přeplatila na úrocích? Nikdy jsem v těchto finančních věcech neoplývala a na zákaznickém servise hypotečního úvěru mě odpálkovali..
Pokud tomu někdo rozumí sem s radami. Moc díky.
Se koukni do smlouvy, kolik mesicne platis. Kolik jsou uroky. No a vynasobis si to 6 mesicema ![]()
Rekneme, placnu, tak budes pulku toho, co bys normalne zaplatila.
No a ten urok rozlozi do dalsich splatek? Ja to pochopila tak, ze to zustava stejny, akorat budes platit o pul roku dyl. ![]()
@TopSecret taky si myslím, že se spíše navýší splátky než by se posunovala splatnost. Ale ještě se zeptám mého finančního guru.
@Simmcaa píše:
@TopSecret ano urok bezi dal a rozlozi do zbylych splatek.
Aha. Takze se ti defacto zvedne urokova sazba.
Tak mám vyjádření, podle prvního modelu a odkladu na tři měsíce to bylo na metodice banky a každá to dělala jinak. Podle druhého, s největší pravděpodobností, dojde skutečně o odklad splátek a prodloužení splatnosti.
@Janli podle mne kombinace. Jednak se ti posune konec splaceni o 6 mesicu, plus navysi splatky o ty uroky za 6 mesicu, kdy neplatis.
Ahoj všem
zajímá mě dotaz ohledně odkladu hypotéky na 3 měsíce. Je někdo schopen mi poradit, jakým způsobem jsem schopna si spočítat, o kolik bych ve výsledku přeplatila na úrocích? Nikdy jsem v těchto finančních věcech neoplývala a na zákaznickém servise hypotečního úvěru mě odpálkovali..
Pokud tomu někdo rozumí sem s radami. Moc díky.