Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, synovi se zlomila půlka zubu -mléčného- čtyřka dole o víkendu, nebolí ho to.Mam s nim letět k zubařce? At nejsem za hysterku.., ja si říkám, ze raději jo, at to nějak zpevni a třeba časem ho to nezačne bolet, ale je to mlecnacek- tak nevím, jestli to bude řešit..Meli jste podobnou zkušenost?
Příspěvek upraven 10.01.17 v 20:22
Kamarádky holčička si takhle urazila zoubek a pak začal černat a musel ven, tak já bych raději šla
Malej si uomit kus predni jednicky pri padu. Byl patek odpoledne, takze bych musela na pohotovost. Nikam jsem nesla. Na preventivce zubarka koukla a rekla ze to nic neni. Oni stejne s tim nic ted nic neudelaji.
Raději bych šla nebo tam zavolala a zeptala se tam. Raději ke své zubařce než později na pohotovost
Jsem přemýšlela, jak se odkládá zub
![]()
K zubaři bych šla - sice s tím nic neudělá, ale přinejmenším to zkontroluje a zabrousí, aby nikde nezůstala ostřejší hrana.
Synovi se také kousek ulomil a měl tam kaz, takže vrtání a plomba. Zubařka prohlásila, že zdravý zub se neulomí (neberu v potaz úraz pád, tam ano).
Jestli dobře počítám tak to už je stolička ne?
to bych asi zašla naše zubařka nic nedělá s předními (řezáky) ale zbytek jo nebo ji zavolej a zeptej se ![]()
@santape ulomená stolička je dost nepříjemná. Ty se mění za druhé až tak ve 12 letech. Určitě běžte k zubařce co nejdřív, ať se na to podívá, ošetří, případně domodeluje, ať tam zub co nejdéle udržíte.
Určitě běžte já si tohle prodělala sama jako malá a po nějakém čase to začalo bolet a být dost citlivé.