Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte děvčata prosím vás chci se zeptat ![]()
Mám odložený transfer kvůli velkému počtu vajíček
Na opu jsem byla v dubnu,
V květnu 11 tého jsem dostala menstruaci.
1.6 jsem byla na prvním ultrazvuku před transferem tam mi řekl doktor že je vše v pořádku až dostanu v červnu menstruaci mám se objednat na druhý ultrazvuk a naplánuje se transfer.. další menstruaci jsem tedy měla dostat 8.6.. dnes je 10.6 stále nic..menstruaci mám vždy pravidelně na den, a necítím zatím ani žádné známky toho že by to mělo přijít myslím bolesti v podbřišku, bolesti prsou nic. Docela mi běhají myšlenky hlavou jestli se něco neděje? Mám i strach jestli
nejsem nedej bože mimoděložně nebo nevím panykařim zbytečně?
Je to sice jen dva dny meškání ale pro můj pocit je to strašný strach protože jsem nikdy nemeškala a ani mě nebolí břicho vždy když to mám dostat tak mám už bolesti.. co to nejvíc chci dostat už aby jsem mohla co nejdříve na transfer tak se to zdržuje 🤦♀️ 🤦♀️ holky poraďte mi prosím
po případě uklidněte ![]()
@happyend405 píše:
Docela mi běhají myšlenky hlavou … Mám i strach … nevím panykařim … je to strašný strach .. co to nejvíc chci dostat …
Nevím zda si to uvědomuješ, ale Tvá hlava dělá vše pro to abys neotěhotněla.
@Tala20 píše:
Ty už pindáš i do IVF? ![]()
@happyend405 buď v klidu. Dostala jsi do sebe obrovský množství hormonů. Na stimulaci, na zastavení ovulace, na vyvolání ovulace…. To prostě cyklus rozhází. Uvař si kontryhel a zkus se trochu uklidnit.
@Janli po stimulaci jsem dostala první menstruaci v květnu 11 tého proběhlo vše v pořádku teď jsem to měla dostat 8mého proto se divím. Co se to děje už aby to přišlo, abych mohla jít na druhý ultrazvuk a na transfer
dá - li bůh a vše výjde jak má 🤦♀️
děkuji za odpověď snad to bude jak říkáte.
@Tala20 píše:
Teď vám moc nerozumím jak to myslíte
@happyend405 píše: 👍
Paní učitelko, nikdy jsi se v ničem nespletla?
Nebo jsme snad taky někde v nějaký škole? Jestli máš s něčím problém, vůbec se nemusíš vyjadřovat ani připojovat
@happyend405 píše: @Janli?? Nechápu
Tala je místní rozumbrada, toho se nevšímej…..
@happyend405 Já jsem po ivf měla několik měsíců rozházený cyklus, dokonce i 2 anovulační co jsem předtím nikdy neměla. Je to fakt velká hormonální zátěž a tělo je teď zmatené. Zkusila bych test jestli se mimčo náhodou nezadařilo v mezičase, a jestli nesleduješ ovulaci, tak se ti mohla (i tím stresem) zpozdit a tím pádem ms přijde až později.
Neboj ono to brzy přijde a transferu se dočkáš, moc přeji aby ti vyšel. ![]()
To je vaše 1.ivf předpokládám…. Máte ještě i nějaké další embryjka? ⛄️ ![]()
Zkus napustit vanu, meditaci nebo jógu… tím sobě i embryjku nejvíc pomůžeš ![]()
Jinak obecně se doporučuje dělat KET až ob cyklus, i když je vajíček méně, právě kvůli tomu, aby se tělo vyrovnalo s tou hormonální zátěží a pak byla větší šance
to čekání je hrozně stresující, ale stojí za to si počkat, aby tělo bylo připravené nechat embryjko zahnízdit.
@Ardilera píše:
@happyend405 Já jsem po ivf měla několik měsíců rozházený cyklus, dokonce i 2 anovulační co jsem předtím nikdy neměla. Je to fakt velká hormonální zátěž a tělo je teď zmatené. Zkusila bych test jestli se mimčo náhodou nezadařilo v mezičase, a jestli nesleduješ ovulaci, tak se ti mohla (i tím stresem) zpozdit a tím pádem ms přijde až později.
Neboj ono to brzy přijde a transferu se dočkáš, moc přeji aby ti vyšel.![]()
To je vaše 1.ivf předpokládám…. Máte ještě i nějaké další embryjka? ⛄️
Zkus napustit vanu, meditaci nebo jógu… tím sobě i embryjku nejvíc pomůžeš
Tohle je moje 2. IVF na 1. Jsem byla minulý rok přítel měl jen jednu živou spermií takže bylo jen 1 embryo já otěhotněla ale nedopadlo, byl zamlklý potrat
proto se teď bojím ještě více ale na štěstí se to příteli zlepšilo já měla 35 Vajíček z toho 29 zralých a 18 oplozených a z 18 zůstalo 5 a ty jsou v mrazáku na ten Ket tedy (odložený transfer) Jinak Vám moc děkuji ![]()
@happyend405 píše:
Tohle je moje 2. IVF na 1. Jsem byla minulý rok přítel měl jen jednu živou spermií takže bylo jen 1 embryo já otěhotněla ale nedopadlo, byl zamlklý potratproto se teď bojím ještě více ale na štěstí se to příteli zlepšilo já měla 35 Vajíček z toho 29 zralých a 18 oplozených a z 18 zůstalo 5 a ty jsou v mrazáku na ten Ket tedy (odložený transfer) Jinak Vám moc děkuji
Snad se to podaří moc si to přeji
je to mě jediné přání 🙏 😭 ❤️