Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Wendy.C94 píše:
DekujiA jeste se zeptám.. My se synem jezdíme hodně často do nemocnice a různé vyšetření. Třeba i 3× do týdne.. Hodina cesty do Brna, hodina cesty z Brna. Úplně nám to rozhodí program a já mám pak pocit, že začínám od znova. Malý si tak na to nezvykne, když to bude mít každý den jinak.. Cvičili jste opravdu každý den? I jinde, než doma?
No ten režim je hrozně špatně nastavitelný, když takto hodně cestujete do nemocnice :/ Kolikrát denně máš cvičit? Já jsem měla předepsáno jen 3×, takže se to vždycky nějak vešlo časově. Ráno hned po probuzení, pak jsem tak nějak flexibilně to řešila mezi 11 a 14h a pak večer kolem 17h. Ty máš asi předepsáno 4× že? Protože on ten časový odstup mezi cvičeními je docela důležitý. Aby se to moc neprodlužovalo. Jako je jasné, že když máte doktora, že těžko s ním bude cvičit někde na parkovišti nebo v čekárně. Ale snaž se to dodržovat co nejvíc. Teď v zimě je to lepší, že rodina obvykle nemívá tolik plánů na nějaké jiné aktivity, a bývá se víc doma. Tohle máš teda vážně dost složitý
U nás, pokud jsme jeli někam na chatu třeba, tak tam jsem dodržovala cvičení. ale s tím častým cestováním do nemocnice, to je oříšek…
@Mutlice píše:
No ten režim je hrozně špatně nastavitelný, když takto hodně cestujete do nemocnice :/ Kolikrát denně máš cvičit? Já jsem měla předepsáno jen 3×, takže se to vždycky nějak vešlo časově. Ráno hned po probuzení, pak jsem tak nějak flexibilně to řešila mezi 11 a 14h a pak večer kolem 17h. Ty máš asi předepsáno 4× že? Protože on ten časový odstup mezi cvičeními je docela důležitý. Aby se to moc neprodlužovalo. Jako je jasné, že když máte doktora, že těžko s ním bude cvičit někde na parkovišti nebo v čekárně. Ale snaž se to dodržovat co nejvíc. Teď v zimě je to lepší, že rodina obvykle nemívá tolik plánů na nějaké jiné aktivity, a bývá se víc doma. Tohle máš teda vážně dost složitýU nás, pokud jsme jeli někam na chatu třeba, tak tam jsem dodržovala cvičení. ale s tím častým cestováním do nemocnice, to je oříšek…
Mame cvičit 4×. Je to fakt složitý.. Ze začátku jsem byla ze všeho strašně vyjukana, jen jsem poslouchala doktory a vše odkyvala. Teď už jsem se probrala a na vše se víc ptám. Ale jak na potvoru nám naše terapeutka onemocněla a bude v práci až v lednu. Takže to s ní nemůžu probrat a zase nechci ztrácet čas.
@Wendy.C94 no nedivim se, ze jsi ze vseho vyjukana. Ve dny, kdy jezdite po doktorech se asi 4× neda zvladat. Ale snaz se do toho ledna to nejak drzet ty dny, co jste doma. Je to fakt znat
@Mutlice píše:
@Wendy.C94 no nedivim se, ze jsi ze vseho vyjukana. Ve dny, kdy jezdite po doktorech se asi 4× neda zvladat. Ale snaz se do toho ledna to nejak drzet ty dny, co jste doma. Je to fakt znat
Budu se snažit, děkuji za pomoc. ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na Váš názor… mám syna, teď v červenci mu bude 6 měsíců. Chodíme na neurologii, protože je narozen o chvilku driv… no a ta nás poslala cvičit vojtovku, protože se ve 3 měsících nezačal otáčet sám na bříško… otočil se v 5 měsících… naše obvodní doktorka, mi říká, ze absolutně nepotřebuje cvičit vojtovku, ze je nemam poslouchat, ze opozdenej není… je to doktorka u které jsem byla i já a jsou tam všechny děti z naši rodiny. Vyhlášena nejlepší doktorka tady u nás. Rikala, ze sice neni na škodu cvičit, ze nám to nezpůsobí nic špatného. Chtěla bych se zeptat, jestli a jak se muže zrušit ta neurologie je tam příšerná doktorka a ještě horší sestra a to cviceni….jsem zastáncem toho, ze dítě má svůj čas kdy začne lézt, chodit… nemá se na nic tlačit a nasilne ho to učit… otočit se taky dokázal sám a za mě v 5 měsících to upřímně není pozdě…. Chtěla bych vědět vás nazor. Děkuji moc
@Manila266 píše: Více
no já osobně bych cvičila, dítěti to nic neudělá naopak pomůže. Jinak vaše obvodní není neurolog a odborník, na tyhle problémy.
@Manila266 píše: Více
Odmítla jsem. Nejsem zastáncem její aplikace jako metody první volby. Bohužel fyzioterapeutky veřejných nemocničních zařízení často nic jiného provádět neumí. Ale lepší se to.
Cvičili jsme ACT a spokojenost. Od 4 do 15 měsíců, skoro rok.
U nás to teda bylo naopak - obvodní doporučovala cvičit „pro jistotu“, fyzioterapeutka říkala, že to rozhodně potřebuje, neexistuje přestat, a já přesvědčená o tom, že tohle teda ne, jsem objednala syna na neurologii a neuroložka jasně řekla, že to nepotřebuje.
Když jsem pak šla k fyzioterapeutce s díky oznámit, že dále chodit nebudeme, obořila se na mě, že je to chyba, že to potřebuje, a když teď přestanem, jsme tu znova do deseti let.
Uplynulo 13 let a vše je v pohodě.
Já prostě nesouhlasím s tím cvičit vojtovku jentak, že to přece neuškodí. Tak snad se má tahle metoda aplikovat, když je potřeba, aby pomohla, ne jen tak. A jako řval u toho jak tur a takhle třikrát denně, když to není potřeba?
Ty to máš naopak no - obvodní tvrdí ne, neuroložka ano. Nemůžeš zkusit další názor - jiného neurologa? Když stále váháš. Jestli je to možné.
Dekuji
A jeste se zeptám.. My se synem jezdíme hodně často do nemocnice a různé vyšetření. Třeba i 3× do týdne.. Hodina cesty do Brna, hodina cesty z Brna. Úplně nám to rozhodí program a já mám pak pocit, že začínám od znova. Malý si tak na to nezvykne, když to bude mít každý den jinak.. Cvičili jste opravdu každý den? I jinde, než doma?