Odmítnutí cvičení Vojtovy metody?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Wendy.C94
11.12.20 10:32
@Mutlice píše:
@Wendy.C94 Tak to opravdu nemáš jednoduché, ale musíš to brát tak, že to, co vás potkalo kolem porodu teď můžeš vybojovat tím, že budeš statečná, že teď tomu můžeš hodně pomoct ty sama. To už stejně jsi statečná :palec: Jinak výsledky opravdu jdou pomalu a lajk je nevidí. Já jsem vždy jela na kontrolu zkroušená, že to je marný, syn pořád hlavu vlevo, na bříšku jak placka. A doktorka ho položila na podložku a pochválila mě, že přeci tady vidíme, jak se hlava pěkně narovnává. A já neviděla nic :lol: ale vždy mě to nakoplo, že to má smysl.

Dekuji :srdce: A jeste se zeptám.. My se synem jezdíme hodně často do nemocnice a různé vyšetření. Třeba i 3× do týdne.. Hodina cesty do Brna, hodina cesty z Brna. Úplně nám to rozhodí program a já mám pak pocit, že začínám od znova. Malý si tak na to nezvykne, když to bude mít každý den jinak.. Cvičili jste opravdu každý den? I jinde, než doma?

• Citovat
  • Upravit
3724
11.12.20 10:49
@Wendy.C94 píše:
Dekuji :srdce: A jeste se zeptám.. My se synem jezdíme hodně často do nemocnice a různé vyšetření. Třeba i 3× do týdne.. Hodina cesty do Brna, hodina cesty z Brna. Úplně nám to rozhodí program a já mám pak pocit, že začínám od znova. Malý si tak na to nezvykne, když to bude mít každý den jinak.. Cvičili jste opravdu každý den? I jinde, než doma?

No ten režim je hrozně špatně nastavitelný, když takto hodně cestujete do nemocnice :/ Kolikrát denně máš cvičit? Já jsem měla předepsáno jen 3×, takže se to vždycky nějak vešlo časově. Ráno hned po probuzení, pak jsem tak nějak flexibilně to řešila mezi 11 a 14h a pak večer kolem 17h. Ty máš asi předepsáno 4× že? Protože on ten časový odstup mezi cvičeními je docela důležitý. Aby se to moc neprodlužovalo. Jako je jasné, že když máte doktora, že těžko s ním bude cvičit někde na parkovišti nebo v čekárně. Ale snaž se to dodržovat co nejvíc. Teď v zimě je to lepší, že rodina obvykle nemívá tolik plánů na nějaké jiné aktivity, a bývá se víc doma. Tohle máš teda vážně dost složitý :? U nás, pokud jsme jeli někam na chatu třeba, tak tam jsem dodržovala cvičení. ale s tím častým cestováním do nemocnice, to je oříšek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wendy.C94
11.12.20 11:12
@Mutlice píše:
No ten režim je hrozně špatně nastavitelný, když takto hodně cestujete do nemocnice :/ Kolikrát denně máš cvičit? Já jsem měla předepsáno jen 3×, takže se to vždycky nějak vešlo časově. Ráno hned po probuzení, pak jsem tak nějak flexibilně to řešila mezi 11 a 14h a pak večer kolem 17h. Ty máš asi předepsáno 4× že? Protože on ten časový odstup mezi cvičeními je docela důležitý. Aby se to moc neprodlužovalo. Jako je jasné, že když máte doktora, že těžko s ním bude cvičit někde na parkovišti nebo v čekárně. Ale snaž se to dodržovat co nejvíc. Teď v zimě je to lepší, že rodina obvykle nemívá tolik plánů na nějaké jiné aktivity, a bývá se víc doma. Tohle máš teda vážně dost složitý :? U nás, pokud jsme jeli někam na chatu třeba, tak tam jsem dodržovala cvičení. ale s tím častým cestováním do nemocnice, to je oříšek…

Mame cvičit 4×. Je to fakt složitý.. Ze začátku jsem byla ze všeho strašně vyjukana, jen jsem poslouchala doktory a vše odkyvala. Teď už jsem se probrala a na vše se víc ptám. Ale jak na potvoru nám naše terapeutka onemocněla a bude v práci až v lednu. Takže to s ní nemůžu probrat a zase nechci ztrácet čas.

• Citovat
  • Upravit
3724
11.12.20 11:20

@Wendy.C94 no nedivim se, ze jsi ze vseho vyjukana. Ve dny, kdy jezdite po doktorech se asi 4× neda zvladat. Ale snaz se do toho ledna to nejak drzet ty dny, co jste doma. Je to fakt znat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wendy.C94
11.12.20 11:21
@Mutlice píše:
@Wendy.C94 no nedivim se, ze jsi ze vseho vyjukana. Ve dny, kdy jezdite po doktorech se asi 4× neda zvladat. Ale snaz se do toho ledna to nejak drzet ty dny, co jste doma. Je to fakt znat

Budu se snažit, děkuji za pomoc. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1
3.7.24 15:11

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na Váš názor… mám syna, teď v červenci mu bude 6 měsíců. Chodíme na neurologii, protože je narozen o chvilku driv… no a ta nás poslala cvičit vojtovku, protože se ve 3 měsících nezačal otáčet sám na bříško… otočil se v 5 měsících… naše obvodní doktorka, mi říká, ze absolutně nepotřebuje cvičit vojtovku, ze je nemam poslouchat, ze opozdenej není… je to doktorka u které jsem byla i já a jsou tam všechny děti z naši rodiny. Vyhlášena nejlepší doktorka tady u nás. Rikala, ze sice neni na škodu cvičit, ze nám to nezpůsobí nic špatného. Chtěla bych se zeptat, jestli a jak se muže zrušit ta neurologie je tam příšerná doktorka a ještě horší sestra a to cviceni….jsem zastáncem toho, ze dítě má svůj čas kdy začne lézt, chodit… nemá se na nic tlačit a nasilne ho to učit… otočit se taky dokázal sám a za mě v 5 měsících to upřímně není pozdě…. Chtěla bych vědět vás nazor. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
3.7.24 18:46
@Manila266 píše: Více

no já osobně bych cvičila, dítěti to nic neudělá naopak pomůže. Jinak vaše obvodní není neurolog a odborník, na tyhle problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.7.24 19:33
@Manila266 píše: Více

Odmítla jsem. Nejsem zastáncem její aplikace jako metody první volby. Bohužel fyzioterapeutky veřejných nemocničních zařízení často nic jiného provádět neumí. Ale lepší se to.
Cvičili jsme ACT a spokojenost. Od 4 do 15 měsíců, skoro rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
3.7.24 20:03

U nás to teda bylo naopak - obvodní doporučovala cvičit „pro jistotu“, fyzioterapeutka říkala, že to rozhodně potřebuje, neexistuje přestat, a já přesvědčená o tom, že tohle teda ne, jsem objednala syna na neurologii a neuroložka jasně řekla, že to nepotřebuje.
Když jsem pak šla k fyzioterapeutce s díky oznámit, že dále chodit nebudeme, obořila se na mě, že je to chyba, že to potřebuje, a když teď přestanem, jsme tu znova do deseti let.
Uplynulo 13 let a vše je v pohodě.
Já prostě nesouhlasím s tím cvičit vojtovku jentak, že to přece neuškodí. Tak snad se má tahle metoda aplikovat, když je potřeba, aby pomohla, ne jen tak. A jako řval u toho jak tur a takhle třikrát denně, když to není potřeba?
Ty to máš naopak no - obvodní tvrdí ne, neuroložka ano. Nemůžeš zkusit další názor - jiného neurologa? Když stále váháš. Jestli je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí