Odmítnutí tykání tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
baba1234
8.2.13 12:14

Na rovinu bych jí řekla, ať se nezlobí, ale že si tykáš jen s lidmi, se kterými udržuješ dobré vztahy..

• Citovat
  • Upravit
K.Black
8.2.13 12:15

Mě to tchyně nabídla tak po půl roce co jsem chodila s jejím synem, už vím proč, chtěla se ho zbavit, tak dělala herečku :roll: neřekla mi nic o záruce a když jsem ji ho chtěla minulý týden vrátit, tak řekla že né, že záruka je dva roky a ještě bych ho musela vrátit v původním stavu 8o a jak asi po 20 letech že jo? nevěřte tchýním, jsou to mrchy záludné :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
K.Black
8.2.13 12:16
@Koroušek píše:
Na rovinu bych jí řekla, ať se nezlobí, ale že si tykáš jen s lidmi, se kterými udržuješ dobré vztahy..

no to je krok k ještě horším vztahům.

• Citovat
  • Upravit
312
8.2.13 12:19

Mám pocit, že zakladatelka nechtěla vztahy ještě víc zhoršit, pouze je udržet na stejné úrovni, takžee bych to s tou upřímností nehrotila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.2.13 12:20
@Verca1989 píše:
Udělala bych to jak píšou holky…Já osobně nemám s tchýní ani tchánem problém ale tykat bych jim taky nemohla, prostě bych si na to nezvykla

mám to samé, tykani mi nabídli hned, ale mě to prostě nejde i když si jich nesmírně vážím :think:
Vůbec jsem nevěděla, že je neslušné to odmítnout 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
8.2.13 12:23
@Grapefruitik píše:
Mám pocit, že zakladatelka nechtěla vztahy ještě víc zhoršit, pouze je udržet na stejné úrovni, takžee bych to s tou upřímností nehrotila :lol:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
8.2.13 12:32

Jedna tchýně taky po mně chtěla abych jí tykala ale já jí narovinu řekla že děkuji ale že radši zůstanu u vykání že jsem zvyklá lidem spíše vykat. S druhou tchýní si tykám ale to je vše jen kvůli tomu že je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
8.2.13 12:41

Ahoj, já jsem taky zvyklá tchýni vykat, ona mi už před svatbou nabídla tykání, ale já si nemůžu pomoct a prostě mi to do pusy nejde, jsem tak vychovaná… I když ona je moc hodná, tak jsme obě trošku jiné a ona mi moc nesedí (je toho tedy hodně a některé její narážky jsou někdy přes čáru…)Ale na mě si tchýně vynucuje tykání docela dost… přijde, já řeknu DObrý den… a ona mi odpoví, že se semnou nebude bavit, dokud jí neřeknu Ahoj… jenže mě to prostě do pusy nejde, jsem lidem (hlavně starším) zvyklá vykat… moje mamka svojí tchýni taky vykala… takže nevím, co s tím budu dál dělat… Ted jak máme malou, tak to řeším, jednoduše: „babičkou“… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15098
8.2.13 12:45
@K.Black píše:
Mě to tchyně nabídla tak po půl roce co jsem chodila s jejím synem, už vím proč, chtěla se ho zbavit, tak dělala herečku :roll: neřekla mi nic o záruce a když jsem ji ho chtěla minulý týden vrátit, tak řekla že né, že záruka je dva roky a ještě bych ho musela vrátit v původním stavu 8o a jak asi po 20 letech že jo? nevěřte tchýním, jsou to mrchy záludné :pocitac:

Však má bába pravdu.Moje tchýně mi předávala krásného šlachovitého, jinocha na kterém hrál každý sval. Myslím, že kouli na nožičkách by taky už nepřijmula. Musím si ho nechat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
8.2.13 12:46

Já jsem tykání také odmítla, ač vím, že je to neslušné…měla jsem k tomu své důvody a teď je vztah na čistě formální úrovni.
respektuji ji jako babičku, ale jako tchyně…no co, každej jsme nějakej

klidně můžeš říct, že to zkusíš, ale že ti to po těch letech určitě nepůjde přes hubu, takže když to zůstane u vykání, nechť to respektuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
8.2.13 12:50

Já jsem s přítele 5 let skoro a jeho rodičům vykám a oni mi tykají… Jeho bejvalka jim říká mami a tati. Asi před půl rokem jsme se tam potkaly u tchánovců a já slušně dobrý den paní… a bla bla a bejvalka nazdar mami tobě to sluší, jsi nějaká hubená ( tchýně věčná dietářka - a mimochodem stejně nezhubla ani deko ) a já se cejtila jak vosina v zadku. Takže i kdyby chtěli abych začala tykat tak bych stejně nezačla… jo a můj přítel tyká mejm rodičům asi po necelém roku známosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
8.2.13 13:09

Taky přispěji svojí trochou do mlýna. Moji tcháni pro mě byli vždycky pan S. a paní S. celým sedm let a z toho i tři roky, co jsme u nich bydleli než se narodila malá. Pak se narodila malá a oni řekli při přípitku: „teď jsme babička a dědeček“ - a já idiot si to nevyložila jako nabídku pro změnu v oslovování! Po dalších „x“ letech mi to vyčetli, že mi nabídli, abych je oslovovala babičko a dědečku a že se jich dotklo, že jsem to nepřijala. A já jsem o tom ani nevěděla :zed:

Zakladatelko, já kdybych směla vídat svoji tchýni 3× za rok, tak jí klidně říkám i miláčku. Ale vážně, zvol kompromis, říkej jí křestním a vykej…Věro, mohla byste… tím nic nezkazíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baba1234
8.2.13 13:23

@K.Black @Grapefruitik Radím, co bych udělala já. Nejsem diplomat a tchyně mi byly vždycky u řiti, protože to byly všechno fůrie :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25184
8.2.13 13:28
@Anonymní píše:
@avm3 ze společenského hlediska je nepřípustné její chování, vychování-nevychování?! :jazyk:
@ohýnek tím by u mě měla plusové body :potlesk:

Bylo to myšleno jako nadsázka. Byt tu zkušenost nemám, tak věřím, že je tchýně děsná… takže jak jsem psala, říct, že už si teď asi nezvykneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
8.2.13 14:19

Z diskusie s panom Špačkom:

"Ella: Pane Spacku mluvil jste o odmitnuni tykani - mam k tomuto tematu dotaz. Pred lety mi moje tehdy jeste budouci tchyne navrhla ze si budeme tykat. Nemely jsme do te doby mezi sebou nijak vrele vztahy, spis takove neutralni. Me se to ale z urcitych osobnich duvodu nelibilo a predstava tykani si s ni nebyla moc prijemna, ale vedela jsem, ze tykani ji jako starsi osobe zakazat nemuzu. Tak jsem pouze mohla rict ze mi klidne tykat muze, ale ze ja ji budu nadale vykat. Takze jiz nekolik let mi ona tyka - primne mi to neni, ale delat s tim nemohu nic - a ja ji vykam, coz mi vyhovuje. Nebylo to prilis nezdvorile takto vyresit problem s tykanim/vykanim? Dekuji.

Ladislav Špaček: Ano, bylo to nezdvořilé. Nabídku tykání od společensky významnějších osob - to je i tchyně - neodmítáme. Ale neodmítla jste to zcela, jen tak napůl, budiž. Teď už to nezměníte, raději do toho „nešťouchejte“."

"Lucie: Dobré ráno. Rodiče mého přítele mi nabídli tykání - já odmítla (mí rodiče také nikdy netykali mé babičce a dědovi - brala jsem to ze strany mých rodičů jako výraz respektu a vážnosti k prarodičům), ovšem již nějakou dobu přemýšlím o tom, že bych vykání nejraději změnila v tykání. Tak přemýšlím, jakou nejlepší formou to podat. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Ladislav Špaček: To jste se dopustila velkého prohřešku, odmítnout tykání je hrubá neomalenost. Bezpochyby se to rodičů přítele dotklo a pamatují si to dodnes. Pochybuji, že by po letech přistoupili na Vaše další návrhy, hodně záleží na tom, jaké vztahy mezi sebou máte."

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová