Odmítnutí tykání tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6391
8.2.13 14:22
@Anonymní píše:
Holky, mám tchýni s kterou si absolutně nerozumím… Resp. když jsem tam (3× do roka), tak se chovám slušně, ale je to typ člověka s kterým nechci mít nic společného. Nemám se s ní o čem bavit, je to prostě hrozný člověk… Na začátku se chovala hrozně-no ono i dodnes, ale chýlí se to, že by chtěla kamarádíčkovat, ale to už má smůlu… No ale k věci, s manželem jsme spolu 7 let a teď čekáme mimčo - nežádám žádnou péči, ani starost či zájem, ale ‚doneslo se mi‘, že si možná bude chtít potykat - jen kvůli dítěti… Resp. ona mi tyká od prvního dne, ale to je vedlejší… Já jí tykat nechci, ani nic, jak vtipně a účelně tykání odmítnout?!
´Vidis, a ja bych rada tykala, :zed: :zed: S manzelem jsme spolu tri roky a dva mesice a manzele jsme od srpna lonskyho roku. Manzel tyka vsem z me rodiny,(me mamce, tatkovi, babice, tete(sestra od me mamky),strejdovi(bratr od ma mamky)apod…) A ja netykam nikomu, krom sestrenky a jejiho pritele, a krom manzelovym brachum, ma dva!!!Nasi tykani a vubec cela rodina manzelovi nabidli tykani snad po pul roce chozeni, mozna i driv presne nevim. V nasi rodine nemame radi vykani, a proto i ja bych se tykani dockala!!!Ale to asi nehrozi. Myslelala jsme si ze kdyz se narodi syn treba mi nabidnou tykani, oni mi tykaji od zacatku, me to nevadi..No syn ma 22 mesicu a stale tykani nikde, pak jak byla svatba cekala jsem ze by, ale taky nic..Silvestr pak byl a taky nic..Moje mamka mi rika ze se asi tykani nedockam, asi ne, taky si to myslim..Ale je to takovy divny vykani je divny!!! Ale kazdy to ma jiny, u nas ze se vykani moc nemusi a hned se tyka, tak to mam asi taky v sobe!!! ;) Ale skoda je i ze manzel nic nerekne ze by treba bylo na case tykani a nic..Tak nic no!! :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baba1234
8.2.13 14:52

@Gabika :D Ten je fakt vtipnej..

Lidi vzpamatujte se. Slušné vychování je jedno, ale tohle je absurdní. Jsme jenom lidi, co takhle trochu citu do těch vztahů? Nebo tu jste aristokratky? :roll:

• Citovat
  • Upravit
baba1234
8.2.13 14:55

@Jaja87 Co takhle vysrat se na etiketu a navrhnout tykání sama? Velkej problém? Svět by se asi obrátil vzhůru nohama :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
baba1234
8.2.13 14:56

Radši jdu, vaše problémy bych mít nechtěla.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.13 15:24

@Kirbisek Do bytu má ‚zákaz‘, takže se s ní vidím opravdu jen na ty Vánoce atd;)
@Naima no vidíš, ani já jí tykání nikdy nenabídla, ale ona sama začla mi tykat, to už o něčem svědčí, že… No beru to tak jako, že jsem ‚mladá‘ a asi mi může tykat každej na počkání;)

• Citovat
  • Upravit
Bábrdl nepřihláš
8.2.13 15:26
@Anonymní píše:
Holky, mám tchýni s kterou si absolutně nerozumím… Resp. když jsem tam (3× do roka), tak se chovám slušně, ale je to typ člověka s kterým nechci mít nic společného.

Když nechceš mít s někým něco společného, je lepší nebrat si jeho dítě a nečekat jeho vnouče :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Normálně jí řekni, že by sis nezvykla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.13 15:29

@Koroušek na to jsem já slušně vychovaná… Bohužel a myslím, že by to přineslo opět jen další zlo, které já nešířím;)
@Veveří babičko a dědečku? No to mi říct, tak jdu do kolen ;))) ona pro mé děti ‚ne‘bude babička!

Jinak manžel si s mými rodiči také tyká… S mamkou ‚hned‘, s tátou o něco málo později… Ale to je to… To je o těch vztazích… U našich jsme ‚jako doma‘, kdežto u jeho matky je mnohdy i on jak u příbuzné z desátého kolene!

• Citovat
  • Upravit
Bábrdl nepřihláš
8.2.13 15:32
@Anonymní píše:
@Koroušek na to jsem já slušně vychovaná… Bohužel a myslím, že by to přineslo opět jen další zlo, které já nešířím;)
@Veveří babičko a dědečku? No to mi říct, tak jdu do kolen ;))) ona pro mé děti ‚ne‘bude babička!Jinak manžel si s mými rodiči také tyká… S mamkou ‚hned‘, s tátou o něco málo později… Ale to je to… To je o těch vztazích… U našich jsme ‚jako doma‘, kdežto u jeho matky je mnohdy i on jak u příbuzné z desátého kolene!

Hádám, že tvého muže nejmíń sexuálně zneužívala, že si zaslouží takové zacházení :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.13 15:33

@Jaja87 Tak u mě manžel ví, že bych si s ní ani nikdy tykat nechtěla, ale pokud ty o to stojíš, to je taky hloupé no (myslim z tchánovců strany)… Jooo… Mně se nejvíc líbi, jak si hrajou na famílii, přitom nikdo se tam nestará o nikoho a manzěla akorát tak využívají na dárky apod., čemuž postupně ale přece utipuji tipec :jazyk:
Bábrl nepřihl : mno to mi přijde hloupé, nebrala jsem si jí, ani jeho rodinu, řešíme tu pouze tykání, ne žití, ale neva…

• Citovat
  • Upravit
Malá Mia
8.2.13 15:51

Já jsem tchýnin návrh na tykání taky poprvé odmítla. A to opravdu z toho důvodu, že mi to úcta k ní nedovolila, takže jsem jí to tak řekla, ať se nezlobí, ale že bych to ještě nedokázala, a že třeba později přes jejího syna naznačím, že už to uzrálo :mrgreen:. Uzrálo to asi 4 roky poté, takže už si tykáme. Ale proč to chceš hned odmítnout? Třeba byste se tím vzájemně víc sobě otevřely a vztahy by se zlepšily :nevim:. Aspoň já mám ten pocit, že od té doby, co tchýni tykám, tak máme bližší vztahy. Ne teda jako matka-dcera, ale spíš jako by to byla nějaká moje teta nebo starší kolegyně. Mám z toho dobrý pocit.

• Citovat
  • Upravit
Malá Mia
8.2.13 15:54
@Anonymní píše:
@Naima no vidíš, ani já jí tykání nikdy nenabídla, ale ona sama začla mi tykat, to už o něčem svědčí, že… No beru to tak jako, že jsem ‚mladá‘ a asi mi může tykat každej na počkání;)

Mně tohle ale přijde normální :nevim:. Spíš bych si připadala jako kráva, kdybych přišla do rodiny svého partnera a všichni mi tam uctivě vykali.

• Citovat
  • Upravit
Malá Mia
8.2.13 15:58

@Jaja87 Tak to zkus manželovi přímo říct, že by sis s jeho rodiči ráda tykala, ať jim to navrhne. Já jsem to tak potom udělala a oni byli byli hrozně rádi.
Pokud by se na to tvoji tcháni necítili, tak by ti to zase „taktně“ přes manžela naznačili, ne?

• Citovat
  • Upravit
331
8.2.13 16:25

Pokud ti jde o gesto - tak odmítni. To je neslušné, osobně bych to neudělala, ať je tchýně jaká je. Hrála bych to na úctu, ale pozor, aby to nevyznělo ironicky. Když se nemáte rády, těžko ti úctu uvěří. Udělala bych to tak, že bych tykání přijmula, ale dál bych jí vykala. Párkrát tě opraví, pak jí to přestane bavit a můžeš jí dál vykat :). Mně tchyně po x letech taky nabídla s velkou slávou tykání. Pak se na mě naštvala a tuto výsadu mi odejmula :lol:, tak jí vykám - kouká sice, ale já už jí fakt tykat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
8.2.13 16:38
@Koroušek píše:
@Gabika :D Ten je fakt vtipnej..Lidi vzpamatujte se. Slušné vychování je jedno, ale tohle je absurdní. Jsme jenom lidi, co takhle trochu citu do těch vztahů? Nebo tu jste aristokratky? :roll:

Proč by se tu měl někdo vzpamatovávat? Slušné vychování je slušné vychování, skvělé, že alespoň někdo se ho v určitých oblastech drží a nechce být za křupana bez vychování.

• Citovat
  • Upravit
9330
8.2.13 16:53

Své tchýni a tchánovi vykám, zvláště tchán, má pocit, že ve vykání je úcta k člověku :think: možná že by se divil, kdyby si přečetl tuto diskuzi o odmítnutí návrhu na tykání z uváděného důvodu. :think: Můj muž mým rodičům tykal a tyká(otec je po smrti) Nabídli mu tykání při naší svatbě a ač měl chvilku problém si zvyknout, byl opravdu rád a velmi si toho vážil.

Moje snacha a i přítelkyně mého mladšího syna mi tykají. Nabídla jsem jim to i s mužem asi po půl roce vztahu se syny. :palec:

Mě by spíše ještě zajímalo, vy které píšete, že tchánovcům tykáte, jak je oslovujete??? Mě obě holky říkají mami, nebo babi, podle příležitosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová