Odmítnutí tykání tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9330
8.2.13 16:53

Své tchýni a tchánovi vykám, zvláště tchán, má pocit, že ve vykání je úcta k člověku :think: možná že by se divil, kdyby si přečetl tuto diskuzi o odmítnutí návrhu na tykání z uváděného důvodu. :think: Můj muž mým rodičům tykal a tyká(otec je po smrti) Nabídli mu tykání při naší svatbě a ač měl chvilku problém si zvyknout, byl opravdu rád a velmi si toho vážil.

Moje snacha a i přítelkyně mého mladšího syna mi tykají. Nabídla jsem jim to i s mužem asi po půl roce vztahu se syny. :palec:

Mě by spíše ještě zajímalo, vy které píšete, že tchánovcům tykáte, jak je oslovujete??? Mě obě holky říkají mami, nebo babi, podle příležitosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
8.2.13 17:11

No píšeš, že jseš u ní 3× do roka, pak bych nic nehrotila. Myslím, že tři návštěvy za rok se dají úhrát alespon trochu ve slušnosti. Jinak se mi líbí: muž si s našima tyká, nečiní to problém, ale já teda jeho rodičům nikdy! Někdy si představte, kdyby vám muž dělal pobodné problémy. Nechci tady rozebírat jednotlivé případy, některé jsou odůvodněné, ale dost jich je fakt k zasmání. Moje kamarádka to taky dost řeší s tchýní. Vždycky ji říkám, dáváš svým dětem příklad, že správné řešení je bábu vyhnat ven hned. Ty taky jednou poletíš, tak to bylo přece u vás normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
8.2.13 18:12

Ono i záleží jak je to v těch rodinách zažité.. V naší rodině se nikdy netykalo. Tedy ano tchánovci snachám tykali ale snachy vykali.. U Manželových rodičů se naopak odjakživa tykalo.. Když mi manželovi rodiče nabídli tykání (tehdy už jsme spolu s tehdy jueště přítelem asi rok bydleli takže ne hned na začátku) tak jsem to řekla doma a naši šli pak za manželem když měl svátek s panákem a potykali si - po xx generacích vykání a je to fajn :) Teď si tykáme všichni vzájemně (i naši rodiče spolu).. Ale zažité v rodině jsme to tak neměli a naši by to sami nikdy nenabídli - zkrátka byli zvyklí z domu jinak, kdyby mužovi rodiče nepřišli první a našim to pak přišlo divné, že by vlastně jen můj drahý vykal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
8.2.13 18:20
@Koroušek píše:
@Jaja87 Co takhle vysrat se na etiketu a navrhnout tykání sama? Velkej problém? Svět by se asi obrátil vzhůru nohama :mrgreen:

No tak jako na to zase pusu jako nemam, protoze nabizet tykani by meli oni, jsou starsi a navic jsou to rodice meho manzela..To by bylo docela nevychovane kdybych si rekla o tykani ja..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
8.2.13 18:23
@Malá Mia píše:
@Jaja87 Tak to zkus manželovi přímo říct, že by sis s jeho rodiči ráda tykala, ať jim to navrhne. Já jsem to tak potom udělala a oni byli byli hrozně rádi.
Pokud by se na to tvoji tcháni necítili, tak by ti to zase „taktně“ přes manžela naznačili, ne?

Ja jsem to manzelovi vsechno rikala a ne jen jednou. Rikala jsem mu ze me to spise mrzi nez vadi ze jim musim porad vykat..Ale on mi na to nicm moc nerekl, jen co ma s tim delat.Tak nevim no..Bud to prijde nebo ne, smirila jsem se s tim ze spise to nedopadne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
8.2.13 18:24
@Anonymní píše:
@Jaja87 Tak u mě manžel ví, že bych si s ní ani nikdy tykat nechtěla, ale pokud ty o to stojíš, to je taky hloupé no (myslim z tchánovců strany)… Jooo… Mně se nejvíc líbi, jak si hrajou na famílii, přitom nikdo se tam nestará o nikoho a manzěla akorát tak využívají na dárky apod., čemuž postupně ale přece utipuji tipec :jazyk:
Bábrl nepřihl : mno to mi přijde hloupé, nebrala jsem si jí, ani jeho rodinu, řešíme tu pouze tykání, ne žití, ale neva…

No u nas driv to bylo aky na ostri noze, ale uz je to davno v pohode. A manzel zase vi ze bych rada si s nema tykala.Ale nikam to nevede a nehne se to asi nikdy.Ale jsem s tim smirena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
8.2.13 18:25
@Jaja87 píše:
Ja jsem to manzelovi vsechno rikala a ne jen jednou. Rikala jsem mu ze me to spise mrzi nez vadi ze jim musim porad vykat..Ale on mi na to nicm moc nerekl, jen co ma s tim delat.Tak nevim no..Bud to prijde nebo ne, smirila jsem se s tim ze spise to nedopadne..

Zkus to, až budete mít nějakou rodinnou oslavu. Dejte si dvě deci a pak se o tom lépe mluví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
8.2.13 18:27

@Natyna No ja jsem takova ze i kdyz se trosku hodim do nalady, vim co delam apod..A proto ani tak mi to pres usta nepujde..A ani nejak nechci s tim zacinat ja, meli by oni, jsou starsi, jen preci to jsou rodice meho manzela..Mam k nim uctu a sama nic nereknu v tomhle smeru no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
8.2.13 18:34
@boball píše:
Však má bába pravdu.Moje tchýně mi předávala krásného šlachovitého, jinocha na kterém hrál každý sval. Myslím, že kouli na nožičkách by taky už nepřijmula. Musím si ho nechat :)

jj, taky mi předala něco jiného než mám teď. Ale zatím se mi vyplatí tak si ho nechám no :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9330
8.2.13 18:34

@Jaja87 to jsem pochopila, já to myslela tak, že by ta dvojka třeba otevřela oči tchánovcům…i když mým by nepomohl ani litr slivovice… a nebo možná jo… od Draka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
8.2.13 18:35
@Koroušek píše:
@K.Black @Grapefruitik Radím, co bych udělala já. Nejsem diplomat a tchyně mi byly vždycky u řiti, protože to byly všechno fůrie :mrgreen:

takže jich bylo víc jo? no možná kdyby jsi byla trošku taktik :think: :lol:

• Citovat
  • Upravit
6391
8.2.13 18:36

@Natyna Jim by to asi taky oci neotevrelo, protoze kdyz byl silvestr tak jsme byly podnapily vsichni a stejne nic se neodehralo zadne nabidky na tykani nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
8.2.13 18:37

Já si třeba nedovedu představit, že bych tchánovcům tykala… když je potřebuju oslovit, tak babi, dědo a vykání k tomu… jsou přeci jen o proti mně hodně starší a u nás doma moje mamka taky svojí tchýni vyká… takže pro mne tykání nepřichází v úvahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
8.2.13 18:37

@Jaja87 tak bych to asi viděla tak, že není o co stát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
8.2.13 18:39

@Natyna Asi tak no..Smirila jsem se s tim docela uz, ale prijde mi to takovy divny kdyz manzel z me rodiny tyka vsem a ja ne, pripadam si jak kdyby me nebrali do rodiny nebo tak neco..
Mrzi me to, ale smirila jsem se s tim ze asi zadna nabidka nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová