Odmítnutí tykání tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9330
8.2.13 18:53

@Jaja87
Já to mám to samé. Jsem 25 roků vdaná, můj muž tyká našim od svatby a to jsou o generaci starší než jeho rodiče. A můj tchán s tchýní si myslí, že tykáním by asi ztratili nějakou svatozář :zed: :zed: Ale holky našich kluků nám tykají téměř od začátku co se známe a tchýně mi sdělila, že mi závidí, jaký s nimi mám skvělý vztah. :palec: No dá se tohle pochopit :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
8.2.13 21:02

@ohýnek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Asi supr tchýňa ně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.13 21:22
@Malá Mia píše:
Mně tohle ale přijde normální :nevim:. Spíš bych si připadala jako kráva, kdybych přišla do rodiny svého partnera a všichni mi tam uctivě vykali.

já s ní žádný vztah lepšit nechci!!!
@tadama nemyslím si, že bych k ní já měla být ohleduplná, když ona není ohleduplná vůbec k nikomu, takže zůstává varianta, že nechci, že už bych si nezvykla

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.13 21:27

@jenika1 já žádné děti ještě nemám a moje děti od ní budou daleko právě z důvodu, aby nepochytily její manýry! Manžela vychoval otec, takže jako ona není… A jsme za jedno…
Tykat si s ní nebudu, jen jsem to chtěla probrat, jak ‚taktně‘ odmítnout…

• Citovat
  • Upravit
15098
8.2.13 21:56
@Jaja87 píše:
@Natyna No ja jsem takova ze i kdyz se trosku hodim do nalady, vim co delam apod..A proto ani tak mi to pres usta nepujde..A ani nejak nechci s tim zacinat ja, meli by oni, jsou starsi, jen preci to jsou rodice meho manzela..Mam k nim uctu a sama nic nereknu v tomhle smeru no..

Naši se znají s manželem od roku 1984 a on jim netyká. Vím, že by si to nepřáli, vadilo by jim to. Naopak já jeho rodičům tykám přes dvacet let. Nemá cenu, je do toho tlačit, pokud budou chtít napadne je to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
8.2.13 22:28

@Natyna Tak to je sila…To asi nepochopim ani ja, nedivim se ti.No u nas to vypada ze jim budu taky vykat do konce zivota!!Nasi jsou sice mladsi nez manzelovi rodice, ale jak jsem psala u nas v rodine vykani nemame moc radi je to takove divne a rodina nase, tim dava najevo ze k nim clovek patri. Kdezto ja k nim asi ne nebo nevim..DOufam ze muj syn se me nebude nekdy ptat proc vykam babicce a dedovi.. :zed: :zed: Nevim jak to budu vysvetlovat. CHapu ze to nekde tak byva ze tykani nenabidnou, ale me to mrzi no. Nechapu to, protoze ziju v rodine kde se tyka..A tykani se nabizi brzy docela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
9.2.13 13:46

@Majkla je to bývalá tchýňa a tehle záblesk byl na ní jedinej dobrej :-D

• Citovat
  • Upravit
19789
9.2.13 19:29
@avm3 píše:
Tak ze společenského hlediska je odmítnutí tykání nepřípustné…

To není pravda.

http://finance.idnes.cz/…dnikani.aspx?…

http://www.topasistentka.cz/…a-pracoviste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
9.2.13 19:33

Mám 2 tchýně. Jedna mě k tykání donutila celkem brzo, zvykla jsem si. Druhá po svatbě nadhodila, že bychom měly vyřešit oslovování. Tak jsem navrhla, at mi ona tyká a že já jí budu pořád vykat. Souhlasila, i když chtěla, abych jí tykala.
Naše mamka odvždy tvrdila, že jí nikdo tykat nebude…takže jí manžel říká „maminko“…to se u nás v rodině prostě dělá odnepaměti.
Takže my jsme si to všichni v klidu řekli a nikdo s tim nemá problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
9.2.13 19:38

Kdyby nabídla, slušně odmítní (etiketa neetiketa)- třeba že by jsi si špatně zvykala…mě tcháni taky nabídli tykání, po třech letech, nešlo mi to přes pusu, normálně jsem jim řekla, že to nejde. Vzali to v pohodě a prý když si to rozmyslím, mám jim klidně tykat :) máme vztahy v pohodě…ale s manželem jsme spolu už osm let a tak už to asi tak nechám, já strašně nerada někomu staršímu tykám :mrgreen: a z naší strany rodiny se taky nikdy netykalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
9.2.13 19:42

Tak moje tchýnĕ mi nabídla abych jí tykala poté co jsme se s tehdy ještě přítelem nastěhovali k sobě. To jsem odmítla, nicméně potom co jsme asi za rok ohlásili svatbu s tím přišla znovu a to ve velmi nevhodný okamžik na oslavě mých 30-tin. Navíc před moji mamkou dost neomalenĕ řekla ať jí říkám maminko.
Moje odmítnutí před všemi hosty neunesla a odešla se domů vybrečet. Pak mi manžel řekl, že se ho ptala před oslavou jestli mi to má nabídnout a on jí řekl ať to ani nezkouší že odmítnu, a že mě chápe.
Ona je totiž o 34 let starší a navíc naše vztahy nejsouzrovna vřelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
9.2.13 19:43

Ona mi samo tyká od prvního dne, prakticky mě o to ani nepožádala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.13 07:43

@pralinka2727 no říct mi, ať jí říkám maminko, tak jdu do kolen úplně! Pod pojmem maminko už musí být minimálně pěkný vztah, kdo si tak říká… Já mám a vždy budu mít jen ‚jednu‘ maminku! A to tu svojí… Pfuuu

• Citovat
  • Upravit
1142
11.2.13 12:39

Prvním tchánovcům jsem tykala, nynější jsou babi a děda s vykáním. :-D Spokojenost na všech frontách :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
11.2.13 12:45

Haha, to mi připomnělo, já tchýni nabídla aby mi tykala, když jsem s manželem ještě chodila…protože mi bylo nepříjemný, jak mi vykala. Já jí vykám doteď - dva roky po svatbě, ale asi před rokem mi napsala SMS, abych jim říkala MAMO a TATO…no co na to říct. :roll: Neoslovuju je, protože mi to fakt nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová