Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak já nabídla tchýni, aby ona mě tykala snad po týdnu chození s jejím synem, za to od švagra přítelkyně - 20 let si nechává uctivě vykat pořád.
To mi přijde trapný.
Tak mě to tchýně taky nabídla ale já jsem odmítla protože by mi to nešlo přes pusu (je jí přes 70) ale když jsme tam tak normálně říkám třeba „už si řekl mamce…“ nebo tak
no a můj našim tyká od začátku ![]()
Mě to bylo od obou rodičů přítele taky nabídnuto, ale s díky jsem odmítla.. Nejde mi to přes pusu.. prostě mi to nejde vyslovit. Překvapivě si ale s její sestrou(přítelovou tetou) které je ještě starší, tykám úplně v pohodě. Normálně sem s díky odmítla, že si toho cením, ale že je brzy a že je to jeho matka, pro mě určitá úcta, něco jako rodič.. Jsme spolu 8 let, 5 let bydlíme, řekla jsem, že snad časem. Tchýně pochopila a přijala, tchán se urazil..
Tchýně s tchánem párkrát nabídli tykání, ve skrytu duše jsem nechtěla, tak jsem poděkovala s tím, že se pokusím, ale že zvyk je zvyk. Dodnes vykám, oni tykají.
Mě to tchyně nabídla po svatbě, ale jaksi mi to opravdu nejde přes pusu. Je ve věku mé babičky, takže je zde i úcta ke staršímu člověku. Tak jsem skončila na křestním oslovení a vykání. Oni zase nemůžou překousnout, že jim 21 let stará holka vyká. Ale, když to nejde, nebudu to lámat přes koleno.