Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Tak tam nechoď no. Tvoje zdraví. Zrovna tady ten karcinom se projevuje hodně nenápadně a začne dělat problémy až už je většinou pozdě. Snad se nebudeš pak bít do hlavy jak si byla hloupá.
A nech se tedy aspoň očkovat pokud nejsi.
Plácáš kraviny. Tím že ti okartačuji čípek, ti citlivost nezmizí. To bych už necítila nic. Je mi 45 a dvakrát jsem rodila. Žádný problém. A ty ho hledáš, kde není. A ještě anonymně. Divné. Možná by nám mohl admin říct, že zda nejsi nějaké troll známá firma.
@alisekR Díky za sdílení zkušenosti. Nevidím důvod, proč bych zde nemohla řešit své obavy z vyšetření, se kterým tady má spousta žen zkušenost. Anonymně třeba proto, že je to intimní téma? Nebo je podle tebe soukromí také kravina?
Tak utz klidne porad, ster mi nevadi, ale to zrcadlo??? Vam nikomu to neprijde sileny? Pouziva detske a stejne mam pocit, ze me musi natrhnout, to je tak strasna bolest🙈 🙈 🙈. Au.
Sorry, ale „cokoli“ fakt vypada jinak. Tohle jsou naprosto banalni zalezitosti ve srovnani se spoustou dalsich jinych vysetreni. Neco jako navsteva zubare. Taky resis, jak moc ti zajel do zubu, kdyz se koukal, jestli to neni kaz? A co teprve takova screeningova kolonoskopie…na tu se da v nejhorsim pripade i umrit. Mozna bys mela prestat cist a studovat na internetu, jit se projit a zacit
resit ty uzkosti. Protoze TO fakt neni normalni.
Jsi dívná. Na prevenci nechoď. Aby ti někdo neošoupal čípek. Psala si že ti je 21? Pokud ano, je vidět, že si ještě v životě prd zažila, co zdraví týče… věř, že je XXX šílených věcí, které tě můžou potkat…
A ještě něco, odstěhuj se do USA, tam se vše platí. I ta prevence. Vždy říkám, že rozhodovat, zda půjdem na prevenci nebo ne, můžou lidi jako my zde, kteří mají veřejné zdravotnictví. V zemích kde není, lidé na prevenci musí často těžce vydělat…a někdy už je pozdě.
Takže si svůj čipek šetři pro prožitek a nebo navštív psychologa, protože toto je dobrý bizár.
Ty jo, tak na prevenci chodím pravidelně každý rok a žádný nepříjemný nebo bolestivý zážitek jsem nikdy neměla… Asi kdysi před první návštěvou gynekologie jsem nervózní byla, bylo mi náct.. Ale jako oddalovat prevenci, když už jsem sexuálně aktivní, z nějakého „vyčteného“ názoru, že by ten sex pak mohl být horší, to je hodně nezralé uvažování.. ![]()
Zakladatelko, neboj se, najdi si gynekologii na doporučení nějaké kamarádky, která tě uklidní a objednej se na prevenci.
Ze zubaře a bolestivé návštěvy lidi traumata mít mohou, ale o gynekologii jsem to teda ještě neslyšela…
@Ab365 Mě to též překvapuje co tu ženy píšou. Jak je pro některé vyšetření opravdu nepříjemné nebo dokonce bolestivé. Nikdy jsem bolest u gynekologa necítila a ani nezažila nic co by mě odradilo tam jít. Podle mě je to dost o tom lékaři samotném.
Napsala jsi to přesně „spousta žen má zkušenosti“. A ty ženy ti je tady napsaly. Ty tu zkušenost nemáš, nebyla jsi schopná do svých 21 let se objednat na preventivní prohlídku na gynekologii. Vůbec nevíš, jestli tě to vůbec bude bolet. A místo udělání si vlastního názoru googlíš nesmysly a panikaříš.
Opravdu zajímavý přístup dospělé mladé ženy ![]()
Ale rada - preventivně neměj děti. Proboha víš, co vše se děje s čípkem při porodu??
Tak a můžeš celou noc googlit… ![]()
@Barevné klubíčko Neboj se, co se děje s čípkem při porodu samozřejmě vím. Ale přestav si, že rodit nemusí každá žena (a teď to nemyslím z důvodu případného natržení čípku, proboha). Asi zajímavé zjištění, že… ![]()
Snažíš se znít moudře, ale nikdo vyspělý by jako odpověď na můj dotaz nevolil nějaké,,strašení porodem", nebo o co se tady snažíš. ![]()
Děsí tě, aha. A budeš čekat, až tě děsit přestane, nebo ho hodláš odmítat celý život? Prosím tě neblázni. Ten doktor dovnitř jinak pořadně nevidí. Fakt by byla zhovadilost kvůli chvilkovém diskomfortu riskovat závažná onemocnění jako je rakovina🤦♀️
@Jazmine Díky za reakci. Zatím se přikláním spíše k tomu to minimálně zkusit.
Ja myslim, ze tvuj problem je ponekud vetsi, nez mene citlivy cipek pri sexu. A je o dost vys. Je normalni se trochu bat neceho, co neznam. Ale tohle je uz fakt moc.
Zajímavé, žes odpověděla jen na jednu část… Co ten zbytek? Proč si nezajdeš na kontrolu a neuděláš si úsudek sama? Opravdu vyspělé chování radši hledat na netu nesmysly o tom, jak jedno banální vyšetření ovlivní sex a sveřepě se toho držet.
@mroe píše: Více
Asi tak. Ono když pak musí lékaři celý spodek vydlabat, protože je to celé prorostlé nádory, pak už je nějaký čípek naprostá malichernost..proč riskovat „prošoupaný čípek“
když můžu riskovat rovnou jeho celé odebrání, že? ![]()