Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Barevné klubíčko V první části píšeš, že spoustu zkušeností mi tady ženy napsaly. To máš pravdu, ale spousta těchto zkušeností je nepříjemných a bolestivých, což nevyvrací mou obavu. To, že jsem,,nebyla schopná'' se objednat jsem původně komentovat neplánovala, ale když o to sama žádáš… Je to dost agresivní a osobní hodnocení mé osoby. Takže spíš ty nejsi schopná se slušně chovat.
Jinak pravdu máš samozřejmě v tom, že bez osobní zkušenosti nemůžu vědět, jak by to u mě probíhalo a třeba stresuju zbytečně.
@Anonymní píše: Více
Je to nezdrave, jednoznacne, to tvoje uzkostne rozmysleni. Na tuhle prevenci chodi vetsina zen cely zivot, maji za sebou komplikovane porody, konizace…veci, ktere si neumis ani predstavit. A ziji uplne normalne a maji normalni sexualni zivot i normalni citlivost cipku. Zadny vliv to nema a ani mit nemuze. Po tom, jak velke dite zena normalne porodi, co vsechno zazije deloha a cipek, bychom musely byt vsechny sexualne invalidni. A ty, co nerodily, taky, pokud chodi na prevenci. Trocha soudnosti a selskeho rozumu. Tu uzkostnou poruchu bys mela lecit, ve svem vlastnim zajmu.
Ach jo, zakladatelka je hodně mladá, bojí se a Vy jste se do ní pustily. Sama jsem z tohohle vyšetření měla šílenou hrůzu, byť tedy z jiného důvodu než je citlivost čípku. Toho bych se zakladatelko nebála, upřímně jsem o tom nikdy ani neslyšela.
Děkuji za podporu, vážím si toho. Alespoň někdo zareagoval bez útoků.
No v rámci běžného života ne, ale v rámci gynekokogie a jejiho preventivního vyšetření fakt ne
Heleď to nejsou žádné útoky, ale dobře míněné apely co tě mají probrat. Tohle už není jen nějaká běžná obava, ale fakt problém, který by jsi měla s někým řešit. Tohle jde už dalece mimo zdravý rozum.
@mroe A to jako vážně tvrdíš, že konizace nemá a dokonce podle tvých slov nemůže mít vliv na citlivost čípku?
Víš vůbec, co to konizace je? Záleží samozřejmě, jak velká část tkáně se odebere, ale minimálně snížení citlivosti bude nevyhnutelné. Pardon, ale tvé názory v tomto tématu nejde brát moc vážně, když tvrdíš, že konizace nemá na citlivost ČÍPKU, (netvrdím, že třeba na citlivost pochvy) vliv. To potom chápu, že ti musím připadat jako totální blázen.
Příspěvek upraven 16.06.26 v 00:41
Ne. Ale nejsem slepa. Resis to dopodrobna a ne poprve. Stejne argumenty. Stejne obavy. Zadny posun.
Mam ji za sebou, v mladi. Vlastni zkusenost. Nejsem v okoli jedina. Ne, u nikoho v mem okoli nemela. A vsechny mame za sebou i nekolik porodu, se sitim vseho mozneho. Jiste to tak nekdy byt muze, to nepopiram. Ale je vtipne, ze to chces porovnavat se sterem z cipku.
Res svoje uzkosti, neni to normalni.
@mroe Já sama o sobě vím, že jsem úzkostnější a taky přemýšlím nad věcmi, nad kterými asi většina lidí nepřemýšlí - někdy je to hodně přínosné, někdy mi to naopak ubližuje. Takže chápu, že tohle moje přehnané přemýšlení může působit nezdravě a často to tak i je. Ale nemyslím si, že by moje dotazy ohledně vyšetření byly úplně mimo. Viděla jsi někdy, jak je cyt. kartáček velký oproti otvoru v čípku? A to, že některé ženy pociťují dokonce velkou bolest nebo krvácí, prostě značí určité povrchové poškození čípku. Otázka je, jak velké a jestli to může mít nějaký vliv, když se tohle vyšetření podstupuje min. každý rok. Nevím, jestli se mi povedlo ti důvod mých obav trochu přiblížit, ale zkrátka mě tyto otázky napadaly, ať už z jakýchkoli důvodů. Zeptat se přece člověk může na cokoli. Nikdo tady není nucen odpovídat.