Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, tak takový odpar vody nebude jen tak. Tipla bych že máte dírku v té vnitřní folii a tu dírku nemáš šanci najít. Máte bazén přikrytý, třeba solární plachtou? Ta hodně pomáhá při odpařování vody a šetří i bazénovou chemii. Zkus mrknout do okolí bazénu, jestli někde nemáte mokro. My máme bazén 10 let, fólii jsme měnili asi 3×, ale dírku jsem nenašla nikdy. ![]()
On je právě bazén částečně zakopaný. Přikrytý není. Jsem si myslela, že právě musí jít bublinky a to nic nevidím. Ach jo. Zkusíme ještě tu plachtu.
Uz v te minule diskuzi, kam jsi davala dotaz puvodne, byly prispevky, ze takovyto odpar je normalni. Ale udelej si test. Zkus si dat vodu do kbeliku (az po okraj) na stejne misto jako bazen a uvidis, jak se ti odpari ta. Pokud ti ji tedy driv nekdo nevylije. Za me par cm vody za tyden normalni je.
Mate nekde diru. udelej si nesyvatelnou fixu znacku do bazenu.
Tak dira se blbe hleda, ja ji nenasla kdysi.
@Cuddy píše:
Uz v te minule diskuzi, kam jsi davala dotaz puvodne, byly prispevky, ze takovyto odpar je normalni. Ale udelej si test. Zkus si dat vodu do kbeliku (az po okraj) na stejne misto jako bazen a uvidis, jak se ti odpari ta. Pokud ti ji tedy driv nekdo nevylije. Za me par cm vody za tyden normalni je.
No a ještě jestli se tam někdo cakal, si myslim, ze s myma detma to bude nekolik cm za hodinu ![]()
Děti se koupaly celý víkend. Zkusím ten kýbl s vodou jak rychle se bude odpařovat voda tam. Se mi moc nechce vypouštět a kupovat nový bazén…
@Hojuza ahoj máme asi stejný bazén taky jsme ho tu měli po bývalých majitelích, minulý rok nám viditelně přes noc klesla voda. Manžel šel rukou po dně a díru našel v mauntfieldu jsme koupili záplatu která se dá lepit pod vodou a drželo to celé léto. Ta fólie byla jinak už stará tak jsme tento rok koupili novou. Je to docela sranda ji vyměňovat ![]()
Jinak odpařováním se nám voda viditelně neztrácí.
Další na řadě je zkontrolovat spoje u hadic.
Na přikrytí bazénu máme bublinkovou fólií na bazény co plave na hladině.
@Hojuza píše:
Děti se koupaly celý víkend. Zkusím ten kýbl s vodou jak rychle se bude odpařovat voda tam. Se mi moc nechce vypouštět a kupovat nový bazén…
Ja bych určitě nevypoustela, par milimetrů pres noc bych si ani nevsimla, a par cm v poho vycakaj deti.. Plus vynesou ven na sobě.
A voda se odpari rychle, kýbl do kteryho mi naprsela voda byl behem par dni prazdnej ![]()
No jo, tak to nebude dírka ve fólií ale děti
Já myslela že jste ten bazén nepoužívali. Moje děti dokážou vycákat ven i 10cm za hodinu. Obzvlášť když se k nim přidá tatínek.
Takže bych to zatím nehrotila a počkala až se bazén pár dní nepoužije. Ale tu krycí plachtu určitě doporučuji. ![]()
Děkuju všem za rady. Zkusím plachtu i test s kýblem. Před půl hodkou jsem tam ten kýbl dala a teď koukam, že je pět cm pryč - no jo pes, tak jsem dala na stoličku a snad chvilku vydrží. Decka mohly vycakat a vynést na sobe, to mě nějak nenapadlo. Koupají se už od min. tydne a to to bylo ledovy, ale pro ně je vše nové. Tak ještě uvidíme. Díky.
Ahoj. Nemá tu z Vás někdo náhodou doma bazén ale myslím doma v interiéru, nebo soused? Zajímalo by mě totiz když je přikryty fólii kolik tak ubývá přirozené vody…
. Přiznám se, ze zkušenosti takhle s interierovym bazénem nemáme, dům jsme koupili minuly rok na podzim. Ale teď jsme ho začali vyhrivat a voda utíká ještě víc. Jinak máme bazén 7×3×1,5 tak jestli se tu náhodou někdo nenajde kdo má doma taky bazén ![]()
@serfinda1 píše:
Ahoj. Nemá tu z Vás někdo náhodou doma bazén ale myslím doma v interiéru, nebo soused? Zajímalo by mě totiz když je přikryty fólii kolik tak ubývá přirozené vody…. Přiznám se, ze zkušenosti takhle s interierovym bazénem nemáme, dům jsme koupili minuly rok na podzim. Ale teď jsme ho začali vyhrivat a voda utíká ještě víc. Jinak máme bazén 7×3×1,5 tak jestli se tu náhodou někdo nenajde kdo má doma taky bazén
Pokud na něj nesvítí přímo slunce a nebo neohrivate na 100 stupňů, tak naprosto mizivé množství. Pokud vám voda ubývá, tak to musí někde blbě těsnit.
@Cenarius toho se pravé obáváme, ale byl tu bazenar a ten říkal, ze jde o přirozený odpar… ale moc se mi to nezdá, takže sem se chtěla pravé spis zeptat někoho kdo má doma také bazen. Teď tedy máme v místnosti 22 stupňů a bazen ohříváme na 25 stupňů a denně uteče tak cca 0,5 cm. ![]()
Kolik je to na litry? Docela dost při ploše 21m2. Cca 100 litrů. Kus toho odparu jde na vrub vycákání do okolí, takže odpařovaná plocha je ještě větší.