Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Peregrina80 píše:
to jsem se asi špatně vyjádřila, směje se tomu jak to teče, líbí se jí to, potůček prostě. Neřekla bych, že se směje primárně mě
No jo, ale směje se tomu, co dělá. Pochopila bych kdyby se jí stala nehoda, to se dětem stává, ale takhle cíleně čůrat kde jí napadne? Každou chvilku bych jí posadila na nočník nebo wc, a trvala na tom, že čůrat se bude prostě tam. Do školky asi ještě nechodí že?
Zkus to s ni pojmout jako hru. U nas to fungovalo, ale dcera uz tak od roku a pul chodila na nočník, a syn tak od dvou roku. Vedeli ze se mají vycurat a vykadit do nočníku. Nejak ji zabavit u toho, vim ze je to boj ale pliny bych ji uz fakt nedávala. Pak uz chodili i na WC a neboj ono to půjde ale chce to dávku trpělivosti…Jen je spatne to, ze se ti směje a cura všude možně. Me prijde ze ma z tebe srandu…Musis byt duraznejsi, držím palce ![]()
@Peregrina80 Pleny bych ji nevracela, buď vytrvalá x krát za den ji posad na záchod. Myslím, že tříleté dítě už musí chapat, že na podlahu a všude možně se necura. Neříkám, že to musí prefektne ovládat, chápu že třeba v rámci hry si neuvedomy a už čůrá, ale měla by být snaha. Když nechce nočník ať chodí na záchod, dej jí tam stupynek, prkýnko.
Hele já ti nevím, ale tohle dělala moje dcera, když jí byl rok a půl.
Chtěla prostě čůrat ve stoje. Tak jsme ji dávali do vany.
Myslím, že i díky tomu pochopila, že ee se dělá na jedno místo. Časem si začala sama sedat na nočník a říkat nic, když nic nebylo.
Vydržet. Aspoň 2 týdny, a pokud neuvidis ani kousek změny tak potom bych pleny vrátila a zkusila třeba za měsíc. Ale tipuji ze do tydne ti pochopi. Vek už na to má ![]()
Není přece možné, že by byla hloupejsi než ani ne 3mesicni stene-nase stendo se naučilo, že nemůže čůrat doma právě mnohem dřív než za celý měsíc. Ale trpělivě jsme ho co cca 2 hod. nosili ven na trávník, taky po jídle, když pil…
By mě zajímalo, jak teda funguje tohle dítě mezi ostatními dětmi venku při hre-to má plenu (bych se uz za sebe jako rodič před ostatními za tohle stydela) nebo se pocurava? Každopádně úplně normální to není, jak tu někdo psal, už by to chtělo „jednu stipanou“ rovnou na tu holou rit, ať to pěkně sedne a je to co nejúčinnější, teď už fakt v zájmu toho děcka
Na nočník nejde, dala bych ji legíny nebo punčochy, až se vyčůrá bude mokrá a to už taková sranda nebude. Takhle to zabralo na naší dvouletou, umí se sama svléknout a I sednout na bobek a vyčůrat. Tak měla párkrát nehodu do legín, a pak ok
jen ji dneska chlap dal ráno plenu
tak doufám, že si na to nezvykla ![]()
@Ahep píše:
Není přece možné, že by byla hloupejsi než ani ne 3mesicni stene-nase stendo se naučilo, že nemůže čůrat doma právě mnohem dřív než za celý měsíc. Ale trpělivě jsme ho co cca 2 hod. nosili ven na trávník, taky po jídle, když pil…By mě zajímalo, jak teda funguje tohle dítě mezi ostatními dětmi venku při hre-to má plenu (bych se uz za sebe jako rodič před ostatními za tohle stydela) nebo se pocurava? Každopádně úplně normální to není, jak tu někdo psal, už by to chtělo „jednu stipanou“ rovnou na tu holou rit, ať to pěkně sedne a je to co nejúčinnější, teď už fakt v zájmu toho děcka
jsem ve fb skupině kde jsou maminy dětí narozených ve stejným měsíci, našim dětem budou tři roky o prázdninách a překvapilo mě, že tam fakt každý druhý děcko pomalu ještě plínu má
taky jsem si myslela, že v tomto věku už ne a ono to je asi běžný. ![]()
a mlatit děcko fakt ne. jeho problém není, že se rodiče neumí ovládat.
@elinka90 píše:
Vazne chces ve 3 letech vratit plinu? Vydrz. V tomto veku je to ostuda.
Holka jsou i 4.lete s plenou. Někdy to proste nejde podle představ a úplně zdravé dítě má prostě plenu ve 4 letech.. No a co? Jinak je to názor jak od moji mámy… ostuda je dudlík, ostuda je plena… ať to každý má jak chce… on ten správný čas prijde
@Peregrina80 nazory o tom, ze je to ostuda a ze ji mate jednu placnout pres zadek komentovat nebudu, autorky techto komentaru by se samy potrebovali probrat.
Budte v klidu, holcicka si k tomu dospeje. Prectete si neco o samoodplenkovani a uvidite, ze plno detem s respektujicim pristupem to docvakne cca kolem tri a pul let-nekomu drive, nekomu dele. My synovi nechali nocnik na ocich, obcas se ho mezi reci zeptali, zda-li to nrchce zkusit a vic netlacili. Ve trech letech a 4 mesicich jednoho dne rekl, ze nechce plinku a od te doby je bez plenek a nebyla ani jedna nehoda.
Zastavam nazor, ze kazde dite si ke vsemu nakonec dospeje samo, takze bych se vyprdla na nazory ostatnich, prestala se tim stresovat, plenky vratila a nechala to na male. Bude to bez stresu pro Vas, ale hlavne pro ni ![]()
Jinak odplenkovani souvisi s mluvenim, tyto dve veci vetsinou prichazeji soucastne.
Nedělá to schválně. Ještě nezažila to, že se vyčůrá do nočníku. Vynadala bych jí teprve, když už by na nočník chodila v pohodě a samostatně. Nesměje se mamince, je v tomto prostě opožděná. Seznamuje se s tím, jak jí funguje tělo. Já osobně bych jí dala pořádně napít a tak za 10 nebo 15 minut bych ji posadila na nočník s kupou hraček a hrála si tam s ní. S vědomím, že už se jí chce a časem to pustí. Rezolutně bych ji tam pomocí zábavy držela, aby jednou tu praktickou zkušenost udělala. To poprvé je klíč ke všemu. Pokud by už na nočníku nemohla vydržet, čapla bych ji za ruku a řekla bych jí, že oběhneme kolečko po bytě a hned zas zpátky na nočník a nabídnout třeba zas pohádku na tabletu. Musíte to vysedět. A tebe může držet myšlenka, že jednou to prostě pustit musí. Jak se to povede, už to půjde, uvidíš! Hodně štěstí!
Zkoušeli jste systém odměn? Že když se vyčůrá do nočníku, dostane třeba lentilku? Pokud ti je to proti srsti, tak si zkus důkladně nastudovat indiánskou metodu.
Umí při chůzi po schodech střídat nohy? Prý to má s odplenkováním taky souvislost.
Vydrž. Dva dny je málo. Našemu synovi (v tu dobu mu bylo 2 a čtvrt roku) trvalo týden než to pochopil. Zkus látkové tréninkové kalhotky. Když se do nich vyčůrá, tak to nevyteče na podlahu, ale ona bude v mokrém. To by jí mohlo vadit. Neplácej ji. To je největší kravina. Spíš bych ji vždycky dala do ruky hadr ať si to po sobě utře. U toho bych ji přísnějším hlasem vysvětlila, že se čůrá na nočník. Buď neoblomná, důrazná, ale ne agresivní. Ono to půjde. ![]()
Edit: Nebo ať to s ní zkusí tatínek. To u nás taky zabralo.
Příspěvek upraven 04.06.22 v 11:09
@Elisaaa píše:
@Peregrina80 nazory o tom, ze je to ostuda a ze ji mate jednu placnout pres zadek komentovat nebudu, autorky techto komentaru by se samy potrebovali probrat.Budte v klidu, holcicka si k tomu dospeje. Prectete si neco o samoodplenkovani a uvidite, ze plno detem s respektujicim pristupem to docvakne cca kolem tri a pul let-nekomu drive, nekomu dele. My synovi nechali nocnik na ocich, obcas se ho mezi reci zeptali, zda-li to nrchce zkusit a vic netlacili. Ve trech letech a 4 mesicich jednoho dne rekl, ze nechce plinku a od te doby je bez plenek a nebyla ani jedna nehoda.
Zastavam nazor, ze kazde dite si ke vsemu nakonec dospeje samo, takze bych se vyprdla na nazory ostatnich, prestala se tim stresovat, plenky vratila a nechala to na male. Bude to bez stresu pro Vas, ale hlavne pro ni
Jinak odplenkovani souvisi s mluvenim, tyto dve veci vetsinou prichazeji soucastne.