Odpočet na dítě 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ilona prchalová
10.2.13 17:55

daně

Dobrý den, mám dítě v pěstounské péči vlastní vnouče u sebe ho mám od 31.03.2012 jsem zaměstnána, jeho matka nepracovala a otec také né, já jsem zaměstnaná, ale dle soudního rozhodnutí pěstounská péče je pravomocná až od 2.12.2012.
Mám nárok na daňový odpočet, když dítě se mnou žila v jedné domácnosti, ale rozsudek je pravomocný až od prosince.
Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
8517
11.2.13 06:55

Klidně můžete uplatnit od března, pokud s Váma žilo vnouče ve společné domácnosti. §35c zákona o daních z příjmů odst.6…za vyživované dítě se považuje vnuk (vnučka), pokud jeho rodiče nemají příjmy ze kterých by mohli zvýhodnění uplatnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
majuska1976
11.2.13 10:57

Dobrý den, jsem znovu vdaná a z bývalého manželství mám dceru, ted jsem na MD se synem, chtěla bych se zeptat, kdo může brát odpočet daní na dceru, bývalý manžel? Já nemohu? Děkuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit
8517
11.2.13 12:31

Pokud s Váma bývalý manžel nesdílí společnou domácnost, pak nemůže uplatnit zvýhodnění na dceru. Uplatnit by mohl jedině současný manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
21.2.13 08:49

odpočet na děti

Dobry den chci se zeptat v listopadu jsem nastoupila na naeschopenku a manželovi dala doklad z práce, že nepobírám odpočet na dvě děti, ale doposud jeho zaměstnavetel nám měsíční odpočet nedal stím, že ho dělá jednou ročně, až v danovvém vyrovnání. Není jeho povinost nám dát odpočet do manželové vyplaty, každy měsíc? Manžel má částečny invalidní důchod a měsiční příjem 8000,–hrubého. Děkuji
A je jeho povinost mu to vyplácet ve vyplatě měsíčně nebo to může udělat jen jednou ročně?

Příspěvek upraven 21.02.13 v 11:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
21.2.13 09:00

@vrtelka Je to jeho povinnost, pokud manžel zapsal děti do toho růžového prohlášení, že je chce uplatňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.2.13 09:15

odpočet na dítě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, budu se podruhé rozvádět, z prvního manželství mám syna, který je svěřen do mé péče. Mohu si syna uplatnit, když jsem znovu vdaná, ale probíhá rozvod a s nynějším manželem již rok nežijeme ve společné domácnosti? Může si syna z mého předchozího manž., uplatnit můj nynější manžel? Pokud by si ho uplatnil a já též, byl by z toho pro mě nějaký postih, když bych pak dokázala, že je dítě jen se mnou ve společné domácnosti? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maruška 80
16.4.13 13:46

odpočty na děti

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné, aby si můj druh uplatňoval odpočty na moje dvě děti z předešlého vztahu. Já si je teď neuplatňuji, ptrotože jsem těhotná a už nepracuji. děkuji za odpověď Maruška

• Citovat
  • Upravit
8517
16.4.13 13:49

Pokud je nemá osvojené, pak ne. A nebo byste museli být manželé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maruška 80
16.4.13 14:00

Takže kdyby si chtěl druh děti osvojit, musela bych mít zřejmě k tomu souhlas jejich otce. A když už k osvojení dojde, tak by jejich otec přestal platit alimenty jestli to chápu dobře.

• Citovat
  • Upravit
8517
16.4.13 14:02

V tomto se moc nevyznám, ale s největší pravděpodobností to tak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák