Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak v tom případě bude stačit doložit k přiznání Vaše čestné prohlášení, že si děti neuplatňujete. Pokud manželovi mzdovka nedala potvrzení o zdan. příjmech za 2015, tak ať si jej vyžádá. Pak stačí vyplnit přiznání, nejlépe v nějakém interaktivním formuláři např. na stránkách finanční správy, doložit potvrzení, vaše čestné prohlášení a podat si jej na FÚ. Kdyby byl problém, klidně se ozvěte, i do SZ.
Děkuji za odpověď, už se začínám v tom orientovat. V pondělí bude mít manžel to potvrzení a tak budu o tom dělat. Děkuji moc za pomoc, možná se vám ještě ozvu. Krásný večer. ![]()
Po mateřeské jsem byla v evidenci na úp…v záři jsem začala pracovat…na vyplatní pasce mám jen odpočet na sebe a na děti ne ![]()
@ivcan píše:
Po mateřeské jsem byla v evidenci na úp…v záři jsem začala pracovat…na vyplatní pasce mám jen odpočet na sebe a na děti ne
No a zapsala si děti do prohlášení poplatníka a dodala papír od četní druhého rodiče, že on je neuplatňuje?
A taky rodné listy? A jaká byla za září hrubá mzda? Byla aspoň polovina minimální mzdy?
@Hanula1212 rodne listy samozrejme prohlaseni ze jsem neuplatnovala tedy manzel neuplatnival
Žádné prohlášení! Pokud je manžel zaměstnaný, musí být potvrzení od jeho zaměstnavatele. A kolik byla teda ta hrubá mzda?
@Hanula1212 prosím vás já dala prohlášení tedy čestné prohlášení že manžel neuplatnoval…hrubá 18 000
Nezlob se, ale ty nejsi češka? Nebo proč píšeš jak tatar? Takže jsi nastoupila 1.9., hrubá mzda za září byla 18000, děti jsi uvedla do prohlášení, doložila rodné listy, pak jediným důvodem může být to nedodané potvrzení od zaměstnavatele manžela. Čestné prohlášení se dodává, pokud by neměl zaměstnavatele. Budeš se muset zeptat účetní, proč tam děti nemáš a případně doložit potřebné.
@ivcan kontaktuj mzdovou účetní s dotazem, co se stalo. ta to bude asi vědět lépe než celé emimino.
@BrnackaM jj to určitě udělám, jak tady čtu ty chytrolíny…jen jsem chtěla orientačně…ď. ![]()
@Hanula1212 jak tak čtu…je tady plno češek…srozumitelně napsano…vše jsem dodala co po mě chtěli
a odpočet nikde…chyba tedy není asi u mě ![]()
Děkuji za informace, ale jsem z toho zmatená
Já jsem byla vloni do června na rodičáku, do října na PÚ a pak na péči o dítě (do teď). Tudíž si daňové přiznání nepodávám a nic neuplatňuji. Nevím, kde by jsem měla žádat o potvrzeni
Manžel nejdříve podepisoval v práci papír že mu přiznání udělají tam (uplatňoval slevy na dani jen na mě a nejmladší dceru - vlastní).Včera když si šel pro výplatu tak mu řekli, ať si podá přiznání sám, že to bude mít lepší. Jak to teda máme udělat? Děkuji moc a moc, jsem v tomto úplný laik.