Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@ivcan Nezlob se na mě, ale bez teček, čárek, nerozděluješ ani neukončuješ věty. Promiň, ale vše jsem musela přečíst několikrát, abych to pochopila. Proto jsem se ptala, jestli náhodou nejsi cizinka, abych ti nekřivdila. A bez všech info nejde odpovědět ani orientačně. Například ta hrubá mzda - pokud bys nastupovala třeba kolem 20. a hrubá mzda by nebyla aspoň ve výši poloviny minimální mzdy, pak by na bonus nebyl nárok. Tak si laskavě odpusť ty chytrolíny! Snažila jsem se ti poradit a zjistit, kde se mohla stát chyba. Ale škoda času.
@j.a.n.i1 no tak asi není když tady pořád dokola píšu, že jsem dokládala čestné prohlášení ![]()
Prosím o radu…dcera má dvě děti 17 studentku a 9 letého školou pov. je sama z dětmi tudíš daně za děti ma u sebe ve vyplatě ted byla vratka kolik by měla dostat zpět
@ivcan píše:
Prosím o radu…dcera má dvě děti 17 studentku a 9 letého školou pov. je sama z dětmi tudíš daně za děti ma u sebe ve vyplatě ted byla vratka kolik by měla dostat zpět
Křišťálová koule mlčí. Požádala zaměstnavatele o roční zúčtování? Pokud ano, pak by přeplatek měla mít v březnové výplatě. Tady nikdo nezná podrobnosti, takže nemůže odpovědět.
@Hanula1212 prosím tedy křištálovou kouli co potřebuje…dcera má odpočty ve vyplatě tudíš je zaměstnaná tudíš zaměstnavatel si své zaměstnance svolával k podpisu v unoru tudíš má požádáno…
@ivcan tak pokud má požádáno, pak by měla mít v březnové výplatě. Tak k výpočtu je potřeba hrubý příjem za celý rok, sražené zálohy za celý rok, vyplacené bonusy za celý rok, veškeré odpočty a slevy za celý rok.
@Hanula1212 Nebo počkat než ji to přijde, což bude v tomhle případě ta rozumnější možnost.
@j.a.n.i1 píše:
@Hanula1212 Nebo počkat než ji to přijde, což bude v tomhle případě ta rozumnější možnost.
to bezpochyby.
@Hanula1212 co znamená vyplacené bonusy…odpočty zadne jiné nema a hruby příjem kolem 420000
@ivcan No, takže odpočty na děti má ve výplatě, žádné jiné nemá, takže pokud nějak výrazně dlouho nemarodila, tak ji není co vracet.