Odrážedlo First Bike
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
first bike rozhodne neni tezky kolo. a pri vyberu i bacha na riditka, soused je mel daleko od sebe a neumel s tim vubec zatacet, ale co to bylo za kolo uz nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
First bike planujem na dcerčine narozeniny,je lehoulinké výběr je v holčičí barvě a hlavně se na zim dají místo kol upevnit ližičky,které si k firs bike dokoupíš,může být fakt sranda.Líbi se mi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my ho mame, kubicek na nem zacal jezdit jak mel 2,5roku, museli jsme dokoupit adapter na snizeni sedatka, protoze kubik je mensi.
musim rict, ze maximalni spokojenost, maly se naucil jezdit, da se rict hned, krasne drzi rovnovahu.uz se tesime az ho zase na jare vytahneme.sice cena je dost vysoka, ale STOJI TO ZA TO
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky by mě zajímalo, které odrážecí kolo je lehčí než firstbike, hledali jsme docela dloouho a tohle zvítězilo i kvůli váze…
jinak Caty - motorku využijete maximálně. my jí koupili Vojtovi v zimě kolem roku, začal jezdit nějak v 15m (jaro) a jezdil do dalšího jara, kdy dostal firstbike. ale motorka je stále k dispozici a někdy se na ní sveze i teď… obyčejná enduro menší (dělají více velikostí)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupili jsme First bike když malej neměl ještě ani dva roky. Hned v obchodě nám i namontovali adaptéry, aby dosáhnul na zem. Hned první jízdu zvládl bravůrně.
Za sebe určitě doporučuji. Je lehké, nepřetočí řidítka. Určitě bych doporučila připlatit a koupit s brzdou. Malej už s kolem xkrát švihl / vysvětlovat mu, že nesmí je marné /. Kolo nemá ani škrábaneček.
Investice se určitě vyplatí. U nás ve městě se po nás všichni otáčejí když vyjedeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminy, mám takový dotaz, na který určitě nebude lehká odpověď. Dcera začala jezdit na Enduru cca v roce a čtvrt, a jezdila na něm prakticky celkem dost až do dvou let. Před pár měsíci jsem zjistila, že má nožky do X. Vím jistě, že je třeba ještě před půl rokem neměla, měla normálně rovné. Před rokem na jednom semináři, kterého jsem účastnila, fyzioterapeutky odrážedla zásadně zavrhují. Tehdy jsem neřešila proč. Nyní řešíme, co tedy koupit. Dlouho jsme se těšili, až malé koupíme odrážeci kolo nebo first bike. Nemůžu s určitostí říct, že nožky do X má díky odrážedlu, ale ani to nemůžu zatím vyloučit. Ve středu jdeme k ortopedovi a uvidíme co s tím, třeba se jedná o vývojové stádium, které se srovná…, v tom lepším případě. Nemáte některá podobnou zkušenost či postřeh???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dagina78 píše:
Ahojky maminy, mám takový dotaz, na který určitě nebude lehká odpověď. Dcera začala jezdit na Enduru cca v roce a čtvrt, a jezdila na něm prakticky celkem dost až do dvou let. Před pár měsíci jsem zjistila, že má nožky do X. Vím jistě, že je třeba ještě před půl rokem neměla, měla normálně rovné. Před rokem na jednom semináři, kterého jsem účastnila, fyzioterapeutky odrážedla zásadně zavrhují. Tehdy jsem neřešila proč. Nyní řešíme, co tedy koupit. Dlouho jsme se těšili, až malé koupíme odrážeci kolo nebo first bike. Nemůžu s určitostí říct, že nožky do X má díky odrážedlu, ale ani to nemůžu zatím vyloučit. Ve středu jdeme k ortopedovi a uvidíme co s tím, třeba se jedná o vývojové stádium, které se srovná…, v tom lepším případě. Nemáte některá podobnou zkušenost či postřeh???
Kubík jezdí na odrážedle taky asi od roka, ne teda často (dlouho na něm nevydrží), ale denně ho projede. Od roka a půl chodíme na rehabilitační cvičení (jednou za 4 týdny), kvůli lehké hypotonii a vtáčení nožičky. Na každé hodině se nás terapeutka ptá, jesti jezdí na odrážedle, že je to velmi přínosné, takže si myslím, že škodlivé to nebude, ale uvidíš, co odpoví ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak to je divné, nám tehdy fyzioterapeutka říkala, že odrážedla pokud možno né, ale už se neřešilo proč…no ale stejně jsme ho pořídili
. Co odborník to jiný názor. A nevím zda ortoped bude vědět víc, jsem se ho jednou ptala na banální věc a nedokázal moc odpovědět… .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme od dvou let, max spokojenost, měli jsme i odrážedlo nějaké autčíko, občas se převrhlo i na rovné cestě, na first biku nespadl ani jednou, max bezpečné. Supr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a tak je lepší First bike, nebo odrážecí kolo. Má first bike nějaké přednosti??? Váhově to je cca na stejno. Ale viděla jsem jedno odrážecí kolo, které mělo řidítka do tvaru U, něco jak mělo kdysi kolo Sobi 20 (určitě znáte
), a to se mi docela zamlouvá, že si dítě při menším nárazu na řidítka nerozbije pusu.. . Nemáte některá zkušenost???? Nebo na řidítkách nezáleží?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, my jsme klasický firstbike nekupovali.Už je to 3 roky, co děda zrenovoval kolo po mě (starého bleska, myslím, že rám 12).Našel ho na půdě, vyndal šlapky,nalakoval a syn na něm jezdí dodnes a to už mu je 6 a půl.Dokonce se o něj perou všechny děti v okolí
Takže ze zkušenosti pokud můžu doporučit,koupila bych to nejmenší kolo, sundala šlapky a máte super odrážedlo. Navíc, když pak přimontujete šlapky, tak nemusíte vyhazovat peníze za nové kolo a přechod z firstbiku na kolo je už jen otázka chvilky. ![]()
- Citovat
- Upravit
Lehké odrážedlo s nízkým sedátkem
Ahoj, čtu diskuse, tak se připojím
. Malému budou za měsíc dva roky a chceme také odrážedlo. Jaké máte vy? Koukala jsem na internetu na dřevěné Beeboo - je fajn že je nizounké sedátko, dá se nastavit a píší že je lehké. Líbí se nám First bike, ale ta cena
. Starší dcerka má Ratz Fratz už dva roky a lítá na něm jako blázen. Ale Daneček je drobínek a na těch s vyšším sedákam nad 32-33 cm ještě nedosáhne na zem. Nemáte nějaký typ? Lehké, nízké a né tak drahé. Díky
- Citovat
- Upravit
Také jsme majitelé First bike
. Dcera na něm začla ve 2letech,během dvou dnů pochopila oč jde a jezdí jako vítr.
Výhodu vidím zvlášt ve snižovacím adaptéru,tudíž to kolo může mít už 2leté dítě,ostatní kola bývají vyšší ![]()
A taky se mi líbí design ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrá rada časopisu dTest
Ohlédneme-li se i do historie, musíme konstatovat, že mezi plastovými odrážedly se nachází dost potenciálně nebezpečných výrobků. Popřemýšlejte, zda by se nevyplatilo místo motorky, auta či okolečkovaného zvířátka sáhnout rovnou po odrážecím kole.
Z testovaných doporučujeme pozornosti model Spezialized (velmi dobře, 3190 Kč), který je svojí velikostí předurčen velmi malým dětem. Pokud byste raději dali přednost levnějšímu plastu, vybírejte ze dvou bezpečných – Superbike 4 maxi (dobře, 400 Kč) a Lena (uspokojivě, 270 Kč).
Testovaná odrážecí kola, až na Spezialized, jsou vhodná pro větší děti. Poměr cena / výkon jednoznačně hraje ve prospěch modelu Davídek (velmi dobře, 1590 Kč), ale pozor – je poměrně těžký (4,31 kg). O něco lehčí, zato o dost dražší a taktéž s velmi dobrými jízdními vlastnostmi je First Bike Street (velmi dobře, 3280).